Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Businessarchitect en verandermeester - 'Food for further thought'

In Businessarchitect en verandermeester van Ber Damen wordt gesteld dat er in deze snel veranderende wereld hoge eisen worden gesteld aan de verandercapaciteit van de organisatie en haar medewerkers.

Elly Stroo Cloeck | 21 augustus 2020

Welke functie kan dit in goede banen leiden? HRM! Zij wordt organisatie-ontwikkelaar, voert de regie over veranderingen. Heel wat anders dan wat zij nu doet.
HRM is traditioneel een ondersteunende functie, die het bestuur en management als ‘businesspartner’ ten dienste staat (Angelsaksisch model), èn de belangen van de medewerkers behartigt (Rijnlands model). Onverenigbare doelstellingen, zo stelt de auteur. Vroeger liepen de belangen van beide groepen wellicht synchroon, nu niet meer.

In dit boek over veranderkunde passeren erg veel kennis, inzichten en modellen de revue, maar ik miste een beetje de rode draad. Desondanks staat er veel leerzame opmerkingen in: food for further thought.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden