OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Algemeen management

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Algemeen management

  Hier vindt u artikelen rond boeken over managementvaardigheden. Van teamrollen van Belbin tot gespreksvoering en Quinn. Kortom alles voor managers en leidinggevenden.
  2.981 resultaten
  column
  Algemeen management
  1 december 2022
  Ergin Borova
  3-5 minuten leestijd
  Ik had het genoegen om op het podium te staan tijdens het Talentbevrijdingsfestival van Beweging. Het thema van het festival logischerwijs was: hoe kunnen we de talenten van onze medewerkers bevrijden? Hoe kan je talenten vinden, binden en ontwikkelen?
  recensie
  Algemeen management
  1 december 2022
  Wardy Poelstra
  3-4 minuten leestijd
  De maffia is een verzameling criminele organisaties die samen naar schatting jaarlijks een slordige 150 miljard euro omzetten. Dat is drie keer zoveel als de FIAT Group. Geen wonder dat er ook vanuit bedrijfskundige hoek belangstelling is voor het reilen en zeilen van de maffiosi. Hoe gaan ze te werk? Kunnen wij gewone stervelingen daar iets van leren? Jan-Joost Kroon beweert van wel in ‘Van capo tot ceo’.
  interview
  Algemeen management
  24 november 2022
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  In podcast De Boekenpraktijk heeft Willem van Leeuwen deze week twee gasten met veel energie: Hans van der Loo en Patrick Davidson. Over werken in een team. Want hoe je dat goed doet bespreken deze auteurs in hun nieuwe boek 'Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken'.
  video
  Algemeen management
  18 november 2022
  Marc Wesselink
  Als het spannend wordt, kiest iedereen voor zichzelf. De kranten staan iedere dag vol met voorbeelden. De uitweg lijkt simpel: zoeken naar een oplossing die goed is voor iedereen. Maar hoe doe je dat? Strategisch OmgevingsManagement (SOM) is inmiddels volledig ingeburgerd en zelfs een vereiste methode bij veel complexe opgaven. Auteur Marc Wesselink vertelt over de volledig vernieuwde 2.0 versie. 
  preview
  Algemeen management
  17 november 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  5-7 minuten leestijd
  ‘Het bouwen en ontwikkelen van een vitale organisatie begint met een visie en het omarmen van het belang van een vitale organisatie’, dat staat in de flaptekst van ‘Op weg naar een vitale organisatie’. Henk Jan Kamsteeg schreef deze businessroman samen met Wim Wijnholds, directeur van ‘meest vitale organisatie van Nederland’: Perspectief. In hun preview vertellen ze over hun boek.
  recensie
  Algemeen management
  15 november 2022
  Peter de Roode
  2-3 minuten leestijd
  Martijn Daalder geeft aan het begin van ‘De Samenwerkingscode’ duidelijk aan dat zijn boek niet gaat over samenwerken, maar over samenwerkingsverbanden. In dit zeer overzichtelijke boek neemt hij de lezer mee in samenwerkingsstructuren en inrichtingskenmerken. We vernemen dat het niet het doel is dat mensen verbindt, maar de regels. Het is een belangwekkend boek voor de vele organisaties die overwegen om over te gaan tot samenwerken.
  video
  Algemeen management
  11 november 2022
  Patrick Kooij verbindt in dit handboek oude modellen die hun nut ruimschoots hebben bewezen met nieuwe tools die onmisbaar zijn voor de organisatie van nu. Wat je vraag ook is, met Handboek Managementmodellen kun je werken aan continue verbetering. In de Bookchat vertelt hij hoe je het handboek kan gebruiken, én wat zijn favoriete model is.
  recensie
  Algemeen management
  10 november 2022
  Paul Hassels Mönning
  3-4 minuten leestijd
  Van rode correctiepen tot #faal hashtag: we leggen fouten vaak onder een vergrootglas en maken ze liever niet. Frank Deuring schreef met ‘SuperFalen’ een openhartig pleidooi voor het beter en meer open omgaan met fouten in organisaties.
  recensie
  Algemeen management
  8 november 2022
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  Waar hebben jouw klimaatmaatregelen de meeste impact? Bij je bedrijf! En hoe krijg jij jouw bedrijf daarin mee? Daar heeft Charlotte Extercatte een model voor ontwikkeld én i.s.m Joep Boerboom een boek over geschreven: ‘Klimaatwerkers’. Hierin lees je de verhalen van zes volstrekt verschillende (soorten) klimaatwerkers en doe je inspiratie op. Aan het werk!
  video
  Algemeen management
  7 november 2022
  Peter Kunneman
  'Leve het team' neemt je mee in het verhaal over Hugo, een ervaren manager, die de opdracht krijgt een grote aanbesteding te winnen. Hij wil een goed samenwerkend team en besluit samen te werken met een SCT-coach. Je volgt de ontwikkeling van het team op de voet en ziet in de hoofdstukken ‘Door de SCT-lens’ wat er onder de oppervlakte gebeurt. In de Bookchat vertellen auteurs Paula Nordhauzen en Peter Kunneman over groepsdynamiek en de kracht van hun eigen samenwerking.
  column
  Algemeen management
  31 oktober 2022
  Martijn Daalder
  3-5 minuten leestijd
  Jesse Klaver haalde het nieuws met zijn voorstel om het hele huurhuizenbezit socialiseren. Dat zou ook meteen de basis voor een robuuste progressieve samenwerking zijn. Je kunt dat huizenplan natuurlijk afdoen als clickbait en electorale marketing. Maar Klaver verbond het ook nog met een voorstel voor samenwerking. En daar wordt het raadselachtig. Het grote mooie woord samenwerking is weer eens gevallen – wie kan daar tegen zijn? – maar dat voorstel blijft wel erg mistig.
  recensie
  Algemeen management
  25 oktober 2022
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  Van der Loo en Davidson hebben een waardevol boek geschreven voor mensen die met of in teams werken: ‘Teaming - De nieuwe realiteit van samenwerken’. Niet vaak zie je een boek met zo’n goede balans tussen theorie, reflectievragen, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Al gaat het over tijdelijke teams, of pop-teams zoals de auteurs het noemen, het is net zo relevant voor mensen die werken in vaste teams. 
  interview
  Algemeen management
  24 oktober 2022
  Jeroen Ansink
  7-10 minuten leestijd
  In de organisatie van de toekomst gaat het niet zozeer om teams, maar om teaming, schrijven bedrijfsadviseurs Hans van der Loo en Patrick Davidson in hun nieuwe boek ‘Teaming’. Dat is een manier van samenwerken die spontaan opborrelt, van tijdelijke aard is, en soepel meebeweegt met de dynamiek van haar omgeving. ‘Het gaat er niet zozeer om wat je doet of met wie, maar hóe je het doet.’
  preview
  Algemeen management
  24 oktober 2022
  Dick Both
  3-5 minuten leestijd
  Een collectieve ambitie is misschien wel hét geheim om verder te komen als organisatie. Maar wat is (het nut van) een collectieve ambitie en hoe bouw je daaraan? En wat is de rol van de leidinggevende in dat bouwproces? Dick Both en Alex de Bruijn geven in hun boek antwoord op die vragen. Ze vertellen er meer over in deze preview.
  achtergrond
  Algemeen management
  20 oktober 2022
  Bertrand Weegenaar
  9-12 minuten leestijd
  Corona, inflatie, stikstof en klimaat. Het zijn crisissen die transities noodzakelijk maken. Ze verdienen aandacht en... een verhaal. Deze Uit de boeken richt zich op de vraag hoe realistische en optimistische verhalen een rol kunnen spelen bij de broodnodige transitie. Transities en verhalen hebben namelijk een belangrijke overeenkomst: Ze brengen ons allebei van de ene naar een andere situatie. 
  interview
  Algemeen management
  17 oktober 2022
  Jeroen Ansink
  7-10 minuten leestijd
  ‘s Werelds leidende ondernemingen zijn niet alleen groot, ze zijn té groot, zeggen de Finse journalisten Juha-Pekka Raeste en Hannu Sokala in ‘De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld’. Zodoende bedreigen ze niet alleen het milieu en het functioneren van de markt, maar zelfs onze democratie. ‘Boetes maken deel uit van het ondernemingsmodel.’
  Interview
  Algemeen management
  14 oktober 2022
  Ronald Buitenhuis
  5-7 minuten leestijd
  Wie het over samenwerking wil hebben, krijgt te maken met een kakofonie aan grote woorden, vage associaties en loze beloftes. Wat bedoelen we eigenlijk met een alliantie, partnership, coalitie, akkoord, netwerk en convenant? ‘Het begint al met het woord samenwerken zelf. Je weet zelden wat mensen er precies mee bedoelen’, constateert Martijn Daalder in ‘De Samenwerkingscode’. Zijn boek is een gereedschapskist om een samenwerkingsstrategie op te stellen, in te richten of te verbeteren.
  recensie
  Algemeen management
  11 oktober 2022
  Jan Hoogstra
  3-4 minuten leestijd
  Bedrijven overtreffen soms qua omzet als het bruto nationaal product van landen. In sommige gevallen hebben ze ook meer macht dan landen. Denk aan de Facebooks van deze wereld. Gevaarlijk, volgens de auteurs van ‘De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld’. 
  nieuws
  Algemeen management
  10 oktober 2022
  Liza Schakel
  2-3 minuten leestijd
  Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Karin, Marjan en Liza welk boek hen pakte.
  preview
  Algemeen management
  7 oktober 2022
  Dominique Darmon
  4-5 minuten leestijd
  'Roddel je naar de top' staat boordevol wetenschappelijke inzichten, praktijkvoorbeelden en roddelsituaties uit films, series en boeken. Dankzij het boek leer je alles over deze onvermijdelijke vorm van communiceren. De auteur, Dominique Darmon, vertelt hoe ze tot haar boek kwam, en deelt een paar tips.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden