De 10 bestverkochte kookboeken in Nederland.
Gebaseerd op de verkopen van de afgelopen week stelt het CPNB iedere week diverse lijsten samen.
Hieronder de lijst van week 20.
Hoe bouw je een gezonde maaltijd? Hoe verbeter je je cholesterolwaarden met leefstijl? Bestaan er gezondere vormen van zout? Is het nodig om vitamines bij te slikken?En wat houdt dat matig intensieve bewegen nou precies in? . Huisarts Elise Janssen krijgt in de spreekkamer dagelijks vragen over voeding en gezondheid. Geïnspireerd door de vele patiënten met leefstijlgerelateerde aandoeningen, creëerde ze een succesvol Instagram-account en inspireert ze inmiddels meer dan 134.000 volgers om te werken aan een gezondere leefstijl. Door het ontkrachten van gezondheidsmythes, het vertalen van gefundeerde medische kennis naar dagelijkse praktische tips én het delen van makkelijke VEVO-proof recepten (VEVO staat voor: Vitamines, Eiwitten, Vezels en Onverzadigde vetten) leert ze je om stap voor stap je eigen gezondheid te verbeteren.. ‘Als klinisch diëtist ben ik enorm blij met een arts als Elise, die eindelijk voeding en leefstijl hoog in de prioriteitenlijst heeft staan.’ – Sofie (diëtist). ‘De VEVO-methode maakt het zoveel makkelijker om aan patiënten uit te leggen wat gezonde voeding is, ik gebruik het regelmatig in de dagelijkse praktijk.’ – Jasmijn (huisarts ).
In Lenna’s Plantbased Kitchen deelt Lenna Omrani haar favoriete recepten – eiwitrijk, voedzaam en kleurrijk, de perfecte basis voor iedereen die gezond wil eten en genoeg energie wil hebben.. Geïnspireerd door culinaire ontdekkingen in Barcelona, Londen en New York, en met een hint naar haar Tunesische roots, creëerde Lenna verrassende en toegankelijke gerechten voor elk moment van de dag, zoals:. Boekweitpannenkoeken met banaan en chocoladesaus (ontbijt)Udonnoedels in romige miso-tahinsaus met gebakken paddenstoelen (lunch)Bourguignon van gerookte tofu en paddenstoelen (diner)Taco’s met gebakken tempehkruimels, avocadosaus en frisse koolsla (diner)Pruimengalette (snack/dessert). Met handige tips en inspirerende weekmenu’s sta je zorgeloos in de keuken. Dit worden jouw nieuwe go-to-recepten voor elke dag!.
€ 27,50
3
Ghislaine Voogd
Veggilaine
Meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Je kunt stellen dat vegetarisch eten haar letterlijk met de paplepel is ingegoten. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze inmiddels dagelijks tienduizenden volgers inspireert met heerlijke, makkelijke, vegetarische recepten. Ook op TikTok deelt ze boodschappen- en kooktips over vega(n) koken. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Daarnaast is Ghislaine dol op fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte fluffy pita’s, homemade crispy chili-olie, paratha met gekruide oesterzwam en doperwtenspread, miso-pecan-bananenbrood of een kimchi focaccia? Dit boek bevat naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount ook een heleboel overheerlijke nieuwe recepten. Ghislaine hoopt iedereen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is!‘Ghislaine heeft een groot talent om groenten verleidelijk te maken. Haar recepten zijn altijd inspirerend, origineel, makkelijk te maken, en bomvol smaak; je vergeet simpelweg dat het vegetarisch of zelfs vegan is.’ Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood)‘Het gebeurt iedere dag dat ik voorbij een post van Ghislaine scrol en denk: oh, dat zou ik ook wel willen maken. Iedere dag weer, en dat zegt genoeg; Ghislaine maakt hele lekkere, toegankelijke vega-gerechten. Love it!’ Eke Bosman (@snackspert)Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam..
€ 29,99
4
Yotam Ottolenghi
Comfort
Comfortfood à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. 100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keuken..
€ 33,99
5
Jord Althuizen
Smokey Goodness - Asian BBQ Flames & Flavours
Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours is het nieuwe kookboek van BBQ-koning Jord Althuizen. Dit is dé culinaire reis naar de rijke en rokerige smaken van Azië. Jord brengt de intense streetfoodsmaken en gegrilde specialiteiten van Zuid-Korea, de Filipijnen, Hongkong, Singapore en Japan naar de barbecue en grill in je eigen achtertuin.. In dit boek ontdek je in plaats van de vertrouwde Amerikaanse Low & Slow-technieken de gebruiksvriendelijke Hot & Fast-recepten. Denk aan Vietnamese Grilled Pork Stix (Nem Nuong), Sticky Korean Chicken Baos en Kimchi Brisket Smash Burgers. De smaken en kleuren zijn net zo uiteenlopend als de avontuurlijke reisverhalen.. Smokey Goodness Asian BBQ Flames & Flavours biedt alles wat je wilt weten, of je nu een beginnende barbecuefan of een doorgewinterde grillmaster bent. Het boek staat vol praktische tips voor grillen boven open vuur en nodigt uit om nieuwe, gedurfde smaken te ontdekken. Get your grill on with new Flames & Flavours!.
€ 34,99
6
Jamie Oliver
Easy Airfryer
Groots en geweldig lekker eten In Jamie's Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en lekkerder dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden. Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon op zoek bent naar snelle, gezonde gerechten, Jamie's recepten bieden het allemaal. Het kookboek is ideaal voor iedereen die de airfryer in zijn of haar keuken wil gebruiken van beginners tot ervaren koks. Ga aan de slag met deze handzame hoofdstukken: - Zo werkt een airfryer - Snelle happen - Nieuwe classics - Ga voor groenten - Supersalades - Een tikkeltje speciaal - Betere borrelhappen - Aan de bak - Toptoetjes - Duurzaam koken & keukentips Jamie's Easy Airfryer is jouw kans om de smaak van Jamie te combineren met het gemak van de airfryer..
€ 27,50
7
Yotam Ottolenghi
Simpel
Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek 'Simpel' staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing..
€ 34,99
8
Sabine Koning
Het slowcookerboek
Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcookerboek'. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta's, wereldgerechten en klassieke AGV'tjes. Maak bijvoorbeeld een klassieke rendang (of maak 'm vega!), bereid overheerlijke BBQ pulled pork taco's of geniet van slowcooked zalm met dille. Of je nu houdt van Oer-Hollands of liever experimenteert met gedurfde smaken: met 'Het slowcookerboek' zet je samen met behulp van je slowcooker gegarandeerd een heerlijke maaltijd op tafel..
€ 22,99
9
Laura Kieft
Laura's Bakery Het complete Basisbakboek
Dé Laura’s Bakery bakbijbel voor thuisbakkers. Laura Kieft van het populaire blog Laura’s Bakery weet door haar jarenlange ervaring heel goed welke recepten door thuisbakkers keer op keer worden gemaakt. Het complete basisbakboek staat daarom vol met ruim 150 recepten waarmee je altijd goed zit. Zoals je gewend bent van Laura, zijn alle recepten uitgewerkt induidelijke stappen en eenvoudig om zelf te maken.. Met in totaal 40 basisrecepten is er veel keuze. Van appeltaart en kwarktaart tot blondies en pannenkoeken. Al deze basisrecepten hebben ieder 2 variaties, denk aan citroen-yoghurt poffertjes, koffiecakejes met glazuur of de heerlijke no bake chocolade cheesecake.. Voor veel receptvariaties maakt Laura gebruik van maar liefst 34 vullingen en toppings zoals bijvoorbeeld bramenjam, banketbakkersroom en vanillepasta.. De basisprincipes van het bakken, met handige baktips en praktische bewaartips, maken Het complete basisbakboek tot hét handboek voor thuisbakkers.. Laura Kieft is bekend van het populaire bakblog Laura’s Bakery. Eerder verschenen deze succesvolle bakboeken: Het Basisbakboek, Het Laura’s Bakery Bakboek, Het Borrelhapjes Bakboek, Het Kinderbakboek 1 + 2, Het Feestdagen Bakboek en 50x Koekjes..
€ 37,99
10
Thomas Straker
Food You Want To Eat
Met Thomas Strakers eerste kookboek Food You Want to Eat ontdek je meer dan 100 klassieke recepten voor thuis. Het boek is een ode aan de eenvoud, met de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten en het behoud van pure smaken – zonder uren in de keuken door te brengen. In diit debuut deelt hij de gerechten die hij zelf graag eet, met als uitgangspunt dat een eenvoudige maaltijd vol verrassingen kan zitten.. Straker onthult onder andere de geheimen achter zijn befaamde boters en flatbreads, maar ook zijn favoriete gerechten zoals Kipschnitzel met salsa en venkelsalade, en Custard met rabarber. Alle recepten zijn chic, haalbaar en onweerstaanbaar lekker. Of je nu een ervaren kok bent of net begint, laat je inspireren door een chef die miljoenen mensen wereldwijd in de keuken weet te verrassen.. 'Thomas is een getalenteerde no-nonsensechef die de classics en trendy, hedendaagse dishes toegankelijk weet te maken.' - Jord Althuizen, Smokey Goodness-bestsellerauteur. 'Thomas Straker is de rockstar van de food wereld, die al jaren zijn eigen ding doet en nu eindelijk is ontdekt. Dat werd tijd ook.' - Daan van der Lecq, online personality. ‘Er is niemand die eten er zo lekker uit kan laten zien als Thomas Straker.’ - Yvonne Doorten, hoofdredacteur Foodies en koken & genieten.