OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Marketing

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Marketing

  Hier vindt u artikelen rond boeken over marketing en commercie. Van seo en contentmarketing tot branding en storytelling. Alles voor marketingprofessionals en -managers.
  1.581 resultaten
  preview
  Marketing
  25 september 2023
  Lotte Lobé
  3-4 minuten leestijd
  In 'Top of Mind' reikt Lotte Lobé je de tools aan die je nodig hebt om te laten zien dat je een autoriteit bent in je vakgebied. Ze vertelt je alles over personal branding, social selling en online en offline netwerken, en laat zien hoe je in de media komt.
  Interview
  Marketing
  22 september 2023
  Bas Hakker
  5-7 minuten leestijd
  Marketingconsultant Pierre Vanderfeesten schreef het boek ‘Verblind door leads’. Hierin beschrijft hij de overgang van leadgeneratie – een manier van werken waarin marketing en sales werken met tegengestelde doelstellingen – naar Account Based Marketing, waarbij marketing en sales samen de vetste vissen op de wal slepen. 
  preview
  Marketing
  22 september 2023
  3-4 minuten leestijd
  Terwijl de meeste boeken zich richten op de oppervlakte van klantfeedback en technologie, duiken de auteurs van ‘The Good, The Bad, and The Emoji’ dieper. Ze vertellen erover in deze preview.
  recensie
  Marketing
  5 september 2023
  Thomas Cech
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Sterk digitaal merk’ neemt Ingmar de Lange je mee in de hedendaagse wereld van merkbouwen. Dit doet hij op uitzonderlijk prettige en overzichtelijke wijze. Onderbouwd met de laatste theorieën op het gebied van digitale marketing, merkbouwen, merkactivatie, psychologische inzichten en nog veel meer interessants. 
  achtergrond
  Algemeen management
  30 augustus 2023
  Bertrand Weegenaar
  9-12 minuten leestijd
  Albert Einsten zei ooit: ‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.’ Het verklaart misschien de fascinatie voor de toekomst, die we onder andere terugzien in de vele boeken die erover verschijnen, de opkomst van de trendindustrie, en de vele managementboeken en -methoden die grip op die toekomst beloven. Bertrand Weegenaar doet een greep in wat er zoal te lezen valt over dit bewogen onderwerp.
  recensie
  Marketing
  9 augustus 2023
  Hendrika Willemse-Vreugdenhil
  3-4 minuten leestijd
  Niet focussen op verkopen. Maar de expert in jouw vakgebied worden, proactief je kennis delen en dat ook nog eens op een hele eerlijke en transparante manier. Waardoor je uiteindelijk wel enorm succesvol wordt in sales en je business een enorme boost kunt geven.
  recensie
  Marketing
  7 augustus 2023
  Eric van Arendonk
  1-2 minuten leestijd
  Een nieuw studieboek over strategisch brand design. Niet het eerste boek over dit belangrijke onderwerp binnen het marketingvak. Meer dan 250 pagina’s lijkt veel maar ik kan je zeggen, voor dit onderwerp valt het wel mee. 
  recensie
  Marketing
  24 juli 2023
  Elly Stroo Cloeck
  2-3 minuten leestijd
  Nike heeft haar marketing tot kunst verheven, alle reden dus om ‘Het emotie-effect’ van Greg Hoffman te lezen. Nike's CMO – Chief Marketing Officer - beschrijft een groot aantal iconische campagnes, en de ideeën daarachter. Zei ik marketing? Nee, dit interessante boek gaat niet zozeer over de marketing van Nike’s produkten, maar over Branding, het positioneren van Nike als merk.
  recensie
  Marketing
  21 juli 2023
  Danny Mullenders
  4-5 minuten leestijd
  Het bestsellerboek was ongeveer een jaar oud toen ik deze recensie schreef. Ik ontving het afgelopen jaar van Charlotte Meindersma en Hanneke de Wit, de auteurs, ten tijde van de lancering van mijn eigen eerste boek Laat je niet kiezen. 
  Interview
  Marketing
  11 juli 2023
  Bert Peene
  8-11 minuten leestijd
  ‘Je kunt als marketeer in een hoekje gaan zitten kniezen, zo van: ik mag niet meedenken over de missie en de visie, maar je moet het omdraaien’, zegt Frank Faassen in ons gesprek over zijn boek ‘De strategische businessmarketeer’. Hij pleit ervoor dat marketeers hun vak strategischer aanvliegen, hoe moeilijk het soms ook kan zijn om de boardroom daarin mee te krijgen. Faassen: ‘Ga het gesprek aan, elke dag weer.  ‘
  achtergrond
  Communicatie en media
  6 juli 2023
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  AI en ChatGPT. Het wordt zo veel besproken dat je je kunt afvragen: Wie ligt er niet wakker van? In deze Uit de boeken kijkt Bertrand Weegenaar vanuit drie perspectieven naar AI. Dat van de filosoof én ethicus - die kritisch vragend aan de zijlijn staat. Dat van de wiskundige én techneut - die het allemaal enthousiast bedenkt en mogelijk maakt. En dat van Porters bedrijfsman - die moet kijken naar de kansen en bedreigingen en alles in de hand moet zien te houden.
  recensie
  Marketing
  3 juli 2023
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
   Marketing, ik heb er een hekel aan. Nee, ik hád er een hekel aan. Want na het lezen van ‘They Ask, You Answer’ van Marcus Sheridan en Danielle Navas-Brandt ben ik helemaal om. Zij presenteren een aanpak die uitgaat van vérgaande eerlijkheid en het opbouwen van een expertstatus. Docent worden, in plaats van verkoper. Ik ben verkocht! 
  preview
  Marketing
  30 juni 2023
  Pierre Vanderfeesten
  2-4 minuten leestijd
  De afgelopen jaren keek Pierre Vanderfeesten in de keuken bij enkele zeer succesvolle B2B bedrijven. In zijn boek ‘Verblind door LEADS’deelt hij zijn ervaringen én zijn Account-Based Marketing (ABM) model, waarmee jij direct aan de slag kunt. In deze preview vertelt hij hierover.
  Interview
  Marketing
  29 juni 2023
  Bas Hakker
  5-7 minuten leestijd
  Roel Stavorinus schreef met ‘Strategisch Brand Design’ een boek waarin de werelden van design en merken bij elkaar komen. Want je kan natuurlijk een prachtige nieuwe merkidentiteit ontwerpen, maar hoe krijgt zo’n identiteit betekenis voor mensen? 
  recensie
  Marketing
  27 juni 2023
  Rick Lindeman
  1-2 minuten leestijd
  Sinds het begin van de eeuw is elke aankoop die we doen een beleving. Alles is ‘authentiek’, en je keuzes worden geoptimaliseerd door het continu testen van je kliks op booking.com. Het nadeel is alleen: Klanten krijgen het trucje door.
  interview
  Marketing
  22 juni 2023
  Jeroen Ansink
  7-10 minuten leestijd
  Leadgeneratie zou voor B2B bedrijven niet langer de heilige graal moeten zijn, zeggen Jaap Jacobs en Tim van IJsendoorn van online marketingbureau Fingerspitz. In ‘Stoïcijns groeien zonder leadgeneratie’ houden ze ondernemers een slimmere manier voor om hun omzet te verhogen. ‘Facebook en Google houden ons voor de gek.’ 
  preview
  Internet en social media
  19 juni 2023
  Vincent Gill
  3-4 minuten leestijd
  ‘Digital Hero’ belooft je in 30 lessen alles te leren over het succesvol ontwikkelen en lanceren van digitale producten. Met die kennis kun je bovendien boven de verschillende vakgebieden uitstijgen. De auteur, Vincent Gill, vertelt in deze preview over zijn (overigens prachtige) boek.
  Interview
  Marketing
  13 juni 2023
  Jeroen Ansink
  5-7 minuten leestijd
  Drempelvrees voor kunstmatige intelligentie (KI) is nergens voor nodig, aldus marketingexpert Charida Dorder. In ‘AI in marketing’ beschrijft ze hoe de sector optimaal kan profiteren van de samenwerking tussen mens en machine. ‘Maak het niet groter dan dat het is en begin gewoon te experimenteren.’ Plus een bonusvraag van ChatGPT.
  recensie
  Marketing
  13 juni 2023
  Joop Rutte
  4-5 minuten leestijd
  Zoals de ondertitel al doet vermoeden, is ‘Genoeg van reclame’ van Paul ter Heyne een vrij complete opsomming van alle negatieve randverschijnselen die kleven aan de marketingdiscipline en communicatie-uitingen in het bijzonder. De ondertitel luidt: Over de ondermijnende invloed van marketing en reclame en wat we eraan kunnen doen.’
  Interview
  Marketing
  9 juni 2023
  Bas Hakker
  4-6 minuten leestijd
  Danielle Navas-Brandt vertaalde het boek ‘They Ask You Answer’ van Marcus Sheridan en voegde daar Nederlandse cases aan toe. Het is een methodiek waarbij bedrijven verhalen schrijven en video’s maken met antwoorden op vragen van hun potentiële klanten. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden