OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Opinie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Opinie

    Hier vindt u columns en andere opiniestukken over managementonderwerpen als leiderschap, marketing en organisatie.
    1.216 resultaten
    column
    Algemeen management
    23 juni 2022
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Gelukkig hebben we Dutch Leadership nog en daar moeten we dankbaar voor zijn. Erasmus kon nog de draak steken met vorsten en pausen in zijn Lof der zotheid, maar die tijd is voorbij. Wij hebben echte leiders, góéde leiders. De dwaasheid is eindelijk tot een eeuwig zwijgen gebracht.
    achtergrond
    3 juni 2022
    2-3 minuten leestijd
    Als manager kijk je niet alleen naar wat je medewerkers kunnen, maar ook naar wat ze nog kunnen leren. Dat laatste wordt steeds vaker gedaan in deze krappe arbeidsmarkt: hierdoor gaan we leggen we de focus op het juist inzetten van huidig personeel. Daarom staat het ISBW Managers Event ook in het teken van de juiste mensen behouden. Ontdek in dit artikel hoe andere managers omgaan met het vinden van de juiste persoon voor de juiste plek.
    achtergrond
    Algemeen management
    11 mei 2022
    4-5 minuten leestijd
    Je kunt geen krant openslaan of nieuwsplatform openen zonder iets te lezen over de overspannen arbeidsmarkt. Zo publiceerde de Telegraaf bijvoorbeeld recent het artikel Arbeidsmarkt krapper dan ooit, waarin staat dat werkgevers het nooit eerder zo moeilijk hebben gehad om personeel te vinden als in het laatste kwartaal van 2021.
    column
    5 mei 2022
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Moet je de mensen uitmoorden als je een land bezet of niet? Die vraag zou Alexander de Grote aan zijn leermeester Aristoteles hebben gesteld toen hij op zijn veroveringstochten richting India was.  
    achtergrond
    Algemeen management
    22 april 2022
    Patrick Davidson
    2-3 minuten leestijd
    Op 21 april 2022 vond er eindelijk weer een managementboekengala plaats. De uitreiking van de twee eerdere edities vond in de coronajaren logischerwijs online plaats maar deze keer werd de winnaar bekend gemaakt in De Rode Hoed te Amsterdam. De jury ligt haar proces en keuze toe in het juryrapport.
    column
    14 maart 2022
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Nog even en ook uw werk- of opdrachtgever eist dat u de mail niet alleen met uw naam ondertekent maar ook met hoe u wilt worden aangesproken: hij/hem, zij/haar, zhij/zhaar. De bedrijfsbadge zal hetzelfde vermelden.  
    column
    Leiderschap
    4 maart 2022
    Jannie de Jong
    3-4 minuten leestijd
    International Women's Day komt er weer aan! Op dinsdag 8 maart 2022 vieren we wereldwijd de successen van de vrouw en creëren we bewustzijn. Die dag is (helaas) nog steeds hard nodig want zelfs in 2022 hebben vrouwen nog met allerlei bedreigingen en obstakels te maken op de werkvloer.
    column
    Leiderschap
    2 maart 2022
    Leonie van Mierlo
    3-5 minuten leestijd
    8 Maart is het internationale vrouwendag: een geweldige aanleiding om op de werkvloer stil te staan bij de kansengelijkheid van vrouwen, in alle lagen van de organisatie. Dat is nog steeds nodig, want ook in Nederland staan we er niet goed voor.
    column
    IT-management / ICT
    1 maart 2022
    Chantal Schinkels
    4-5 minuten leestijd
    Als ik kijk naar mijn social media bubbel lijkt het wel of vooral vrouwen zich bezighouden met onderwerpen zoals genderongelijkheid, de loonkloof, kansenongelijkheid of in mijn geval voor meer vrouwen in de tech. Terwijl, als ik even kijk naar mijn eigen onderwerp, 85% van de werknemers in de tech mannen zijn.  
    column
    Algemeen management
    16 februari 2022
    Lukas Burgering
    3-5 minuten leestijd
    Als we Mariëtte Hamer, de kersverse regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag mogen geloven, komen er de komende tijd nog veel meer berichten van ontoelaatbaar gedrag. Want wie denkt dat we het na de onthullingen bij The Voice of Holland, Ajax en de PvdA-fractie in de Tweede Kamer wel gehad hebben, heeft het vast en zeker mis.
    achtergrond
    Persoonlijke effectiviteit
    14 februari 2022
    Bertrand Weegenaar
    3-5 minuten leestijd
    Alle goede voornemens, doelen, ambities, Dry Januari ’s zijn alweer vergeten. Ruim 70% van de mensen geeft inmiddels aan dat ze geen Nieuwjaarsvoornemens meer koesteren. En de meeste mensen in die andere 30% faalden in de eerste twee weken.  
    achtergrond
    Algemeen management
    11 februari 2022
    Peter Streefkerk
    In deze vlogserie neemt jurylid Peter Streefkerk ons mee in het juryproces rondom de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2022. In deze vierde video kondigt Peter de boekverloting aan van het boek Lees!
    achtergrond
    Algemeen management
    25 januari 2022
    Peter Streefkerk
    In deze vlogserie neemt jurylid Peter Streefkerk ons mee in het juryproces rondom de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2022. In deze derde video: het proces van het kiezen van de longlist. 
    achtergrond
    Algemeen management
    20 januari 2022
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
     Ze zijn zo vanzelfsprekend en onderdeel van ons dagelijks leven, dat we vergeten zijn te vieren dat vijftig jaar geleden de eerste computer chip gepresenteerd werd. Op 15 november 1971 toonden de jonge bazen van Intel trots de 4004-chip.  
    column
    Algemeen management
    18 januari 2022
    Pierre Pieterse
    3-4 minuten leestijd
    Paul Polman is terug. Nee, niet bij Unilever, dat Grote Gevecht is geweest en beslist. Nee, Polman is terug met een boek, Netto Positief, waarin hij uit de doeken doet hoe verantwoord ondernemen beter uitpakt voor iedereen. 
    achtergrond
    Communicatie en media
    17 januari 2022
    Bertrand Weegenaar
    4-6 minuten leestijd
    De eerste e-mailserver bij IBM begin jaren ’80 lag er bijna direct uit. Zonder dat de architecten het bedacht hadden, wisten gebruikers al snel dat e-mail kans bood om het bericht direct naar heel veel mensen te sturen. 
    column
    14 januari 2022
    Joep Schrijvers
    2-3 minuten leestijd
    In het kleine toont zich het grote. Het is een oude wijsheid, die in ieder geval opgaat voor een schooldirectrice in Zeewolde. Wat was het geval? 
    achtergrond
    Algemeen management
    6 januari 2022
    Patrick Davidson
    3-4 minuten leestijd
    Lezen is voor mij meer dan een hobby. Ook beroepsmatig lees ik veel. Dus ook overdag en doordeweeks. Lezen opent nieuwe werelden. Als kind las ik Roald Dahl en later werd het Willem Elsschot. Met plezier. Toen al las ik meer boeken ‘dan ik hoefde’, zoals een klasgenoot het zei.
    column
    Algemeen management
    5 januari 2022
    Lukas Burgering
    3-4 minuten leestijd
    In de filmklassieker 'Wag the Dog' doet de president van de VS alsof hij een oorlog tegen Albanië voert om het volk af te leiden van een schandaal. Hij laat Hollywood sensationele verhalen scripten en in studio’s de bijbehorende beelden maken. Zo lijkt het alsof er heftige beelden uit Albanië komen, maar ondertussen is er daar niets aan de hand….
    column
    Algemeen management
    4 januari 2022
    Bertrand Weegenaar
    3-5 minuten leestijd
    De laatste dagen van het jaar zijn traditioneel de dagen van goede voornemens en nieuwe doelen. En constateren dat je je dit al heel vaak hebt voorgenomen, die kilo’s er nog niet af zijn (maar het zijn de feestdagen) en dat proefschrift nog niet klaar is (nu even tijd voor mezelf en de familie)…

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden