OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Organisatiekunde

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Organisatiekunde

  Hier vindt u artikelen rond boeken over organisatiekunde. Van organisatiecultuur en lerende organisaties tot KPI's. Alles voor professionals die bezig zijn met organisaties.
  1.640 resultaten
  recensie
  Organisatiekunde
  29 november 2022
  Rudy Kor
  3-5 minuten leestijd
  Een ‘voorbeeldige organisatie’ is volgens Naomi Ellemers en Dick de Gilder een organisatie die zo is ingericht dat mensen optimaal met elkaar kunnen samenwerken, waar men niet alleen mooie producten maakt en tevreden klanten heeft, maar waar men ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt.
  recensie
  Organisatiekunde
  25 november 2022
  Teun van Aken
  2-3 minuten leestijd
  Mensen willen graag het goede doen en trots zijn op de organisatie waarin en waarvoor zij werken. En toch regent het van de schandalen en rapportages over fouten en onethisch handelen. Waarom is ongewenst gedrag, zowel in de bestuurskamer als op de werkvloer, zo hardnekkig. Daarover gaat ‘De voorbeeldige organisatie’. En tussen de regels door lezen we over wat daaraan te doen valt.
  video
  Organisatiekunde
  23 november 2022
  Renco Bakker
  Procesmanagers hebben voor het antwoord op procesvraagstukken een breed scala aan modellen ter beschikking. Handboek Procesmanagementmodellen brengt de meestgebruikte overzichtelijk in kaart. Deze herziene editie bevat naast nieuwe modellen veel updates en extra voorbeelden bij modellen uit de vorige druk. Handboek Procesmanagementmodellen is een onmisbare inspiratiebron voor de procesmanager die de weg wil vinden in procesmodellenland. Co-auteur Renco Bakker vertelt over zijn favoriete model.
  preview
  Organisatiekunde
  22 november 2022
  Frank Peters
  3-5 minuten leestijd
  In ‘Van winst naar waarde‘ staat reputatiestrateeg Frank Peters stil bij de opkomst van het stakeholderkapitalisme. lHij aat zien hoe bedrijven en hun bestuurders kunnen voldoen aan de verwachtingen en waarden en normen van alle belanghebbenden. Waarom dat belangrijk is, leest u in zijn preview.
  video
  Organisatiekunde
  21 november 2022
  Frank Peters
  In Van Winst naar Waarde staat auteur Frank Peters stil bij de opkomst van het stakeholderkapitalisme en hoe bedrijven en hun bestuurders kunnen voldoen aan de verwachtingen en waarden en normen van alle belanghebbenden. Dit boek biedt praktische lessen over stakeholder engagement en langetermijnwaardecreatie. Samen vormen ze de basis van de license to operate voor organisaties. In de Bookchat vertelt Peters over de veranderingen in stakeholdermanagement.
  recensie
  Organisatiekunde
  16 november 2022
  Sjors van Leeuwen
  6-8 minuten leestijd
  Een voorbeeldige organisatie willen we allemaal wel zijn. Vaak lukt dat niet. We struikelen dagelijks over ongewenst gedrag en andere integriteitsschandalen bij overheid en bedrijven. Waarom gaat het zo vaak fout, ondanks dat de ‘meeste mensen deugen’? In ‘De voorbeeldige organisatie’ lezen we waarom het mis gaat en wat je eraan kunt doen.
  preview
  Organisatiekunde
  14 november 2022
  Jan Piet van Deene
  2-3 minuten leestijd
  Wil jij iets veranderen? Weet je wat er moet gebeuren en wat anderen moeten doen? Maar krijg je dat er niet door? Veranderen voor anderen werkt niet; dat moet je met anderen doen! Maar hoe krijg je dan voor elkaar dat men zich uitspreekt en niet alleen in de wandelgangen zegt hoe men er echt over denkt? Mijn boek ‘De onderstroom boven’ gaat over het naar boven brengen van de onderstroom tijdens organisatieveranderingen.
  recensie
  Organisatiekunde
  11 november 2022
  Louis Thorig
  3-4 minuten leestijd
  ‘De voorbeeldige organisatie - Van goede bedoelingen naar goed gedrag’ is het nieuwste boek van de organisatiepsychologen Naomi Ellemers en Dick de Gilder. De auteurs trachten gevoelens van onkunde, onmacht en onbegrip waarom het misgaat in organisaties zo veel mogelijk weg te nemen.
  recensie
  Organisatiekunde
  7 november 2022
  Anouk Brack
  2-3 minuten leestijd
  Ik ken Paul Takken al jaren. Zijn enthousiasme voor de kracht van verbinding is alleen maar sterker geworden. Hoewel hij net als velen de Agile methodiek gebruikt in zijn werk, is er iets extra's aan de hand bij hem. Dat is ook de reden dat mensen, teams, en organisaties zo graag met hem werken. Maar om woorden te vinden voor wat zijn benadering dan precies zo uniek maakt, dat was nog niet zo makkelijk. 
  Interview
  Organisatiekunde
  28 oktober 2022
  Peter Spijker
  5-7 minuten leestijd
  Agile moet organisaties wendbaarder maken, maar is de afgelopen jaren vooral ingezet om hogere winsten te behalen. Deze eenzijdige toepassing van Agile leidt tot tegenvallende resultaten. Voor duurzame transformaties is meer nodig, stelt Paul Takken in ‘Natuurlijk Agile’. Met Natuurlijk Agile breng je empathie, intuïtie en compassie terug in de organisatie. Daarmee raken mens, technologie en natuur weer in balans.
  preview
  Leiderschap
  26 oktober 2022
  Eric Koenen
  4-5 minuten leestijd
  In ‘Samen slim’ brengt Koenen inzichten uit veel disciplines samen en laat hij zien hoe we onze collectieve intelligentie beter kunnen organiseren. In zijn preview legt Koenen uit waarom dat belangrijk is.
  recensie
  Organisatiekunde
  24 oktober 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Mooie woorden zijn niet genoeg. Bedrijven die ‘voorbeeldig’ willen zijn, zullen naar hun woorden moeten handelen. Het lezen van ‘De voorbeeldige organisatie’ van Naomi Ellemers en Dick de Gilder kan een goed begin zijn.
  recensie
  Organisatiekunde
  17 oktober 2022
  Annemarie Smits
  4-6 minuten leestijd
  Paul Takken schreef ‘Natuurlijk Agile’ omdat Agile meer is dan een methode om kosten te verlagen en steeds efficiënter te werken. Door de waan van de dag gaan we voorbij aan de way of life die Agile is en die de organisatie kan helpen zich duurzaam te ontwikkelen, waarde voor de klant te realiseren en medewerkers gelukkiger te maken.
  recensie
  Organisatiekunde
  11 oktober 2022
  Henny Portman
  2-3 minuten leestijd
  Met ‘Natuurlijk Agile – De verborgen wortels van wendbaarheid’ schreef Paul Takken een inspirerend boek, dat ons aan het denken zet over hoe wij omgaan met Agile. 
  video
  Organisatiekunde
  23 september 2022
  Cedric Muchall
  In Bedrijf bamischijf belichten Cedric Muchall en Lennard Toma de belangrijkste aspecten van onzinnig organiseren en leggen zij uit hoe je een zinnige organisatie inricht. Een boek met heldere oplossingen voor alledaagse problemen, gestoeld op praktijkervaring en wetenschappelijke inzichten. In de Bookchat vertellen Cedric en Lennard hoe je door middel van de zes V's zinniger, leuker en gezonder organiseert.
  recensie
  Organisatiekunde
  22 september 2022
  Bert Peene
  3-4 minuten leestijd
  Organisaties functioneren het best alles alle organisatieonderdelen effectief samenwerken om het gemeenschappelijk doel te bereiken. De praktijk is vaak anders. Belangentegenstellingen zorgen ervoor dat iedereen met zijn eigen doelen bezig is. ‘Misalignment’ heet dat, en de kosten ervan zijn enorm. Dat kan beter, zo blijkt uit ‘De alignmentpuzzel’, dat een antwoord belooft op twee vragen: waarom werkt iedereen langs elkaar heen en wat kun je eraan doen?  
  preview
  Organisatiekunde
  15 september 2022
  Renco Bakker
  3-4 minuten leestijd
  De geheel herziene editie van Handboek Procesmanagementmodellen bevat naast vijftien geheel nieuwe modellen veel updates en extra voorbeelden bij modellen uit de vorige druk. Handboek Procesmanagementmodellen is daarmee een actuele en onmisbare inspiratiebron voor de procesmanager die de weg wil vinden in procesmodellenland. Een preview.
  Interview
  Organisatiekunde
  9 september 2022
  Hans van der Klis
  6-8 minuten leestijd
  De coronacrisis heeft de verhoudingen op de werkvloer definitief veranderd, schrijven Evert Hatzmann en Simon van Esch in ‘Hoezo hiërarchie?’. Of werknemers hun baas trouw blijven hangt niet langer af van salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden, maar van de mogelijkheid een zinnige bijdrage te kunnen leveren aan mens en maatschappij.
  recensie
  Organisatiekunde
  8 september 2022
  Peter de Roode
  3-4 minuten leestijd
  ‘Samen slim’ van Eric Koenen is een zeer lezenswaardig boek. Het is goed onderbouwd en doorspekt met voorbeelden uit de praktijk van de auteur. Koenen illustreert heel fraai dat de complexe context waarin we leven een volkomen andere benadering vraagt van samenwerking. Dit boek gaat niet over IQ, maar over verbinding, niet over individuele excellentie, maar over samen slim zijn.
  recensie
  Organisatiekunde
  7 september 2022
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Het is geen hype. Het gaat niet voorbij. De omslag naar horizontaal werken is al begonnen. Sorry voor de spoiler, maar dat is de conclusie na bijna 150 pagina’s pleidooi, achtergronden en praktijkvoorbeelden in ‘Hoezo hiërarchie?’

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden