OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Verandermanagement

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Verandermanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
  1.509 resultaten
  preview
  Verandermanagement
  5 maart 2024
  Bjorn van den Einden
  3-4 minuten leestijd
  In 'van Weerstand naar Wendbaarheid' presenteert Bjorn van den Einden een verfrissend perspectief op het overwinnen van een van de grootste uitdagingen in agile transformaties: weerstand van de managers. Hij vertelt erover in zijn preview.
  Interview
  Marketing
  28 februari 2024
  Hans van der Klis
  5-8 minuten leestijd
  Martijn Stuiver en Peter Koning schreven een businessroman, ‘Klant-DNA’, om de lezers kennis te laten maken met hun DNA-model en hun ideeën over hoe je transformaties tot stand brengt zonder dat je je verliest in interne processen. We spraken Martijn Stuiver: ‘Betrokkenen zijn soms zo hard bezig met interne procesoptimalisatie dat de klant naar de achtergrond verdwijnt.’
  podcast
  Verandermanagement
  22 februari 2024
  Rudy Vandamme
  Zijn boek ‘De Corporate Activist’ staat op de longlist voor het Managementboek van het Jaar 2024. Kort na de bekendmaking daarvan is Rudy Vandamme te gast in de studio om met Willem van Leeuwen te praten over dit boek. Het gesprek gaat over complexe veranderingstrajecten, de gelaagdheid hierin, over hoe Vandamme zelf te werk gaat en over het Vlaamse begrip ‘goesting’.
  recensie
  Verandermanagement
  21 februari 2024
  Henny Portman
  3-4 minuten leestijd
  Cor Noltee beschrijft in ‘Het kleine grote design thinking doeboek – creatieve oplossingen voor complexe uitdagingen’ het ontwerpproces aan de hand van negen design thinkingrollen.
  preview
  Verandermanagement
  20 februari 2024
  Uilke Duinstra
  3-4 minuten leestijd
  Wat als je morgen opnieuw begint met jouw organisatie? Wat is jouw nieuwe oprichtingsverhaal? Wat zou je anders doen? Dat zijn centrale vragen in Corporate Alt Delete van Uilke Duinstra. In zijn preview vertelt hij waarom het goed is om die vragen te stellen, en wat je met de antwoorden kunt.
  Interview
  Verandermanagement
  19 februari 2024
  Kim Buitenhuis
  11-15 minuten leestijd
  Aangezien er geen hapklare succesformule voor verandercommunicatie is en veranderen sowieso continu verandert, is een boek vol handige tips, modellen, praktijkvoorbeelden en checklists geen overbodige luxe. Gelukkig besloot Monica Wigman twaalf jaar na haar succesvolle debuut ‘Regel jij het draagvlak?’ haar boek te herschrijven, met ‘Draagvlak al geregeld?’ als resultaat.
  recensie
  Communicatie en media
  12 februari 2024
  Bert Thiel
  2-3 minuten leestijd
  ‘Draagvlak al geregeld?’ is de geheel herziene versie van ‘Regel jij het draagvlak?’ uit 2011. Bert Thiel las en recenseerde het origineel destijds, en was enthousiast. We vroegen hem deze nieuwe editie ook te bekijken.
  boekenlijst
  Algemeen management
  6 februari 2024
  Managementboek Redactie
  Voor elke auteur is de kroon op het werk een andere. Het eerste exemplaar of een mooie recensie, een interview, een topnotering. Een droom voor velen blijft het winnen van een prijs; een beker, een beeldje, een geldbedrag. De erkenning, letterlijk onderscheiden worden, het ultieme doel.
  recensie
  Mens en maatschappij
  2 februari 2024
  Jan Hoogstra
  2-3 minuten leestijd
  Verandering kan en moet soms vanuit de organisatie komen. Niet alleen vanuit de top. En zeker op het gebied van klimaatverandering en sociaal bewustzijn! ‘Groen en gevangen’ gaat daarop in. Maar niet in de traditionele setting van een managementboek, met theorie en uitleg. Het is een businessnovelle over Marieke, ontwerpster op de afdeling productontwikkeling. 
  preview
  Marketing
  31 januari 2024
  Martijn Stuiver
  3-4 minuten leestijd
  Peter Koning en Martijn Stuiver zijn de auteurs van ‘Klant-DNA’, een boek dat handvatten belooft om een klantgerichte cultuur in organisaties continu te verbeteren. In hun preview vertellen ze waarom dat een goed idee is, en delen ze vijf concrete handvatten, waarover je in hun boek meer kunt lezen.
  recensie
  Verandermanagement
  30 januari 2024
  Rogier van der Wal
  2-3 minuten leestijd
  Floor de Ruiter heeft een ruime ervaring in verandertrajecten; uit die ervaring put hij in ‘Bottum-up!’ Hij deelt een aantal waardevolle lessen die hij geleerd heeft. Daarbij staat systeemtransformatie centraal: die kan alleen slagen wanneer iedereen erbij betrokken wordt. Dat uitgangspunt verdraagt zich echter heel slecht met ‘ouderwets’ top-down management, dus daar kunnen we beter afscheid van nemen.
  Interview
  Verandermanagement
  26 januari 2024
  Bert Peene
  7-11 minuten leestijd
  Rudy Vandamme schreef ‘De corporate activist’. ‘De mens staat momenteel enorm onder druk om zich anders te verhouden tot veranderingen, of beter: tot continue beweging’, zegt hij in ons gesprek over het boek. Daarom doet hij een appél aan de medewerker: ‘werk aan jezelf, ontwikkel je, word veranderaar.’
  preview
  Verandermanagement
  26 januari 2024
  Cor Noltee
  3-4 minuten leestijd
  Cor Noltee schreef  ‘Het kleine grote design thinking doeboek’. Zijn uitgangspunt: Iedereen is een design thinker en heeft een aangeboren creativiteit. En er zijn negen rollen in het design thinking proces... Hij vertelt erover in zijn preview.
  achtergrond
  Coaching en trainen
  19 januari 2024
  Paul Groothengel
  11-16 minuten leestijd
  We hebben het razend druk, maar verspillen uren per dag aan zappen, swipen en scrollen. We klagen over drukte en hebben het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Had Seneca gelijk toen hij schreef dat een groot deel van ons leven verstrijkt met het doen van de verkeerde dingen? Het onderwerp is hotter dan ooit, blijkt uit recente managementliteratuur over hoe we (zouden moeten) omgaan met onze tijd. Wat kunnen we hiervan leren? Een rondgang.
  recensie
  Mens en maatschappij
  16 januari 2024
  Elly Stroo Cloeck
  3-4 minuten leestijd
  Groen en gevangen? Het boek is groen qua omslagkleur, de gecertificeerde bio-inkt is duurzaam-groen. Dat geldt ook voor het papier, van ecologisch bermgras. En de inhoud? Deze businessnovelle van Else Boutkan boeide tot de laatste pagina. ‘Groen en gevangen’ is een uitstekende introductie de duurzaamheidsdilemma’s van het bedrijfsleven. De titel is dus dubbel goed gekozen. 
  recensie
  Algemeen management
  12 januari 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  2-3 minuten leestijd
  Het ene na het andere boek over psychologische veiligheid rolt van de persen. En gelukkig maar, want er is binnen veel bedrijven nog werk aan de winkel. Ook Karin Bosman en Frank Peters leveren een nuttige bijdrage met ‘Stop het zwijgen’.
  Interview
  Verandermanagement
  12 januari 2024
  Bert Peene
  7-11 minuten leestijd
  ‘Als je een totaalaanpak voor ingrijpende veranderingen wilt, dan moet je standaardmethodieken durven loslaten en het proces contextueel invullen’, zegt Huub van de Wiel in ons gesprek rond ‘Vindingrijk transformeren’. Ook het boek is niet standaard. En dat was nu juist de bedoeling.
  recensie
  Algemeen management
  9 januari 2024
  Nico Jong
  2-3 minuten leestijd
  Grensoverschrijdend gedrag is een onderwerp dat sinds het schandaal bij The Voice of Holland regelmatig opduikt in het nieuws. Grote organisaties zijn een afspiegeling van de samenleving, dus wat daar voorkomt, gebeurt ook in organisaties. Lang is dat onbesproken gebleven, maar nu is de geest uit de fles en dat is maar goed ook.
  recensie
  Marketing
  8 januari 2024
  Henny Portman
  3-5 minuten leestijd
  ‘Klant DNA – Hoe je klantgericht werken in de haarvaten van je organisatie krijgt’ van Peter Koning en Martijn Stuiver is eigenlijk twee boeken in één. Een businessroman en een praktijkboek.
  recensie
  Verandermanagement
  4 januari 2024
  Dick Rochat
  5-7 minuten leestijd
  Als je wilt weten en ervaren hoe complexiteit werkt en hoe je vanuit een geheel nieuw paradigma veranderingen in je organisatie aanpakt, dan is ‘RESPOND!’ Van Roeland Broeckaert een ‘must-read’.  

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden