OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Verandermanagement

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Verandermanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
  1.383 resultaten
  recensie
  IT-management / ICT
  1 december 2022
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  In ‘Anders kijken & organiseren- Het einde van de IT-afdeling’ van Cor Broekhuizen wordt duidelijk waarom softwareontwikkeling onvoorspelbaarder is dan bijvoorbeeld het bouwen van een huis en vooral hoe dat beter valt te organiseren. 
  recensie
  Verandermanagement
  17 november 2022
  Annemarie Smits
  3-5 minuten leestijd
  Sacha Beets schreef met ‘Wat er niet gezegd wordt’ een persoonlijk en openhartig boek waarin ze organisatievraagstukken vanuit verschillende zienswijzen en met praktische voorbeelden bekijkt. Haar drive is om werk leuker en beter te maken voor mensen en daarbij gelooft ze in ‘en-en’: verschillende filosofieën en methoden kunnen naast elkaar bestaan en elkaar juist goed aanvullen. 
  preview
  Verandermanagement
  15 november 2022
  Freija van Duijne
  2-3 minuten leestijd
  Wanneer was het oude normaal ook al weer? De coronacrisis is naadloos overgegaan in de Oekraïneoorlog, met alle onzekerheid over onze energievoorziening en ongekende inflatie. De stikstofcrisis meandert daar doorheen en ook de huizencrisis houdt lang aan. De klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit zijn de grootste crisissen van allemaal. 
  preview
  Organisatiekunde
  14 november 2022
  Jan Piet van Deene
  2-3 minuten leestijd
  Wil jij iets veranderen? Weet je wat er moet gebeuren en wat anderen moeten doen? Maar krijg je dat er niet door? Veranderen voor anderen werkt niet; dat moet je met anderen doen! Maar hoe krijg je dan voor elkaar dat men zich uitspreekt en niet alleen in de wandelgangen zegt hoe men er echt over denkt? Mijn boek ‘De onderstroom boven’ gaat over het naar boven brengen van de onderstroom tijdens organisatieveranderingen.
  recensie
  Verandermanagement
  11 november 2022
  Christel Deckers
  2-3 minuten leestijd
  Ben je ook toe aan een nieuwe organisatiecultuur, maar is de oude nog niet versleten, of heb je over de gaten nog maar even een nieuw kleedje gelegd? Met ‘Cultuurdingetje, hè…’ van Maaike Thiecke in de hand ben je in staat de juiste vragen over cultuur te stellen. Wat is cultuur; hoeveel soorten zijn er? Wat zijn de kenmerken en hoe kom je ervan af (als je denkt dat dat helpt…).
  preview
  Verandermanagement
  7 november 2022
  Edwin Zasada
  9-12 minuten leestijd
  ‘Momentum’, is de titel van het nieuwe boek van Edwin Zasada. Daarin legt hij uit hoe organisatorische passiviteit en volgzaamheid de adaptiviteit en overlevingskans van de organisatie aantast, en wat je eraan kunt doen. In de voorpublicatie die u onderstaand kunt lezen, gaat Zasada in op de krapte op de arbeidsmarkt, en wat dat voor HR betekent.
  recensie
  Verandermanagement
  3 november 2022
  Nico Jong
  3-4 minuten leestijd
  Zeg dat je met de cultuur van je organisatie aan de slag wilt, en je staat al snel alleen. Cultuurverandering is zo’n beladen begrip geworden dat de meeste collega’s ervoor weglopen, wat gek is natuurlijk want zij vormen juist die cultuur. Maaike Thiecke schreef een boek dat kan helpen om toch het gesprek over organisatiecultuur aan te gaan: ‘Cultuurdingetje, hè…’
  preview
  Verandermanagement
  31 oktober 2022
  Bas van Kesteren
  3-4 minuten leestijd
  ‘Wat gebeurt hier nu eigenlijk?’ is het nieuwe boek van groepsdynamica-expert Bas van Kesteren. Hij leert je wat je nog niet wist van groepen, maar wel graag wilt weten. In deze preview neemt hij je mee in de vaak frustrerende herkenning van wat we dagelijks meemaken met groepen en in teams, inclusief een doorkijk naar oplossingen.
  recensie
  Verandermanagement
  25 oktober 2022
  Anouk Brack
  4-5 minuten leestijd
  ‘Wat een gedurfde en briljante titel!’ dacht ik toen ik over dit boek van Maaike Thiecke hoorde. Het gaat over hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt en de nieuwe erin. Dat is iets wat veel leiders en adviseurs graag willen doorgronden.
  interview
  Verandermanagement
  21 oktober 2022
  Bert Peene
  6-9 minuten leestijd
  Met haar boek Verborgen Verbanden doet Margreet Oostenbrink onder meer een appèl op leiders om dingen binnen organisaties wezenlijk te veranderen. Daarbij is systeemdenken onontbeerlijk. Oostenbrink: ‘Zie je een zwakte in je organisatie, ga er dan maar vanuit dat andere aspecten ook aangetast zijn.’ 
  interview
  Coaching en trainen
  19 oktober 2022
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Jakob van Wielink en zijn team van De School voor Transitie schreven een nieuw boek, Het ambacht van de secure base coach. Van Wielink en een van zijn medeauteurs, Marnix Reijmerink, doen het concept van de secure base coach uit de doeken. ‘Een coach moet werken vanuit onvoorwaardelijke acceptatie van de mensen die hij tegenover zich ziet.’
  recensie
  Verandermanagement
  13 oktober 2022
  Bert Peene
  4-5 minuten leestijd
  Wat kun je doen als er dingen gebeuren die je niet kunt beïnvloeden? Die vraag staat centraal in ‘Verborgen verbanden’, een boek over systeemdenken. Wil je dingen anders doen in een organisatie, begrijp dan waar systemen blokkades opwerpen. Daarvoor moet je anders leren kijken en dat is wat Margreet Oostenbrink haar lezers wil leren: systemisch kijken.
  interview
  Verandermanagement
  13 oktober 2022
  Karin de Zwaan
  2-3 minuten leestijd
  Bij welk team ze ook werkt adviseur sociale innovatie Elleke van Gelder stelt overal dezelfde vraag: Kan het ook anders? Een vraag waar heel veel vragen onder gehangen kunnen worden. Denk aan ‘waar ben jij nieuwsgierig naar?’ of ‘waarom doe jij wat je nu doet?’. In deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk is het tijd om de rollen om te draaien en de vragen aan haar te stellen.
  video
  Verandermanagement
  6 oktober 2022
  Margreet Oostenbrink
  Verborgen verbanden leert je systemisch kijken geïnspireerd door grote denkers uit de psychologie en organisatiekunde en door jarenlange praktijkervaring. De voorbeelden van dagelijkse werksituaties en oefeningen helpen mensen te doorgronden en verbanden te herkennen. Ook ga je je eigen verbanden begrijpen en het effect ervan op een ander. Margreet Oostenbrink vertelt in de Bookchat wat verborgen verbanden zijn, en wat ze met je kunnen doen.
  recensie
  Verandermanagement
  5 oktober 2022
  Jan Hoogstra
  3-4 minuten leestijd
  Veranderingen mislukken vaak door de cultuur van een organisatie. Althans, dat vertellen de organisaties die dit overkomt... Maar is dat wel zo? En welke culturen moet je juist wel en niet willen hebben? Waarbij organisatiecultuur volgens Maaike Thiecke in de vloerbedekking kruipt. In ‘Cultuurdingetje hé...’ beschrijft ze 6 cultuurtypes aan de hand van systemische principes. 
  Interview
  Verandermanagement
  5 oktober 2022
  Peter Spijker
  7-10 minuten leestijd
  In ‘Verandermanagement voor de toekomst’ geeft Jo Vincken handvatten om de komende jaren veranderingen of transities vorm te geven. Hij maakt duidelijk welke vaardigheden helpen bij het vormgeven van de toekomst en bijdragen aan het creëren van waarde. Een waardengedreven organisatie is volgens hem in staat complexe, maatschappelijke vraagstukken te vertalen in een waarde van en voor het bedrijf.
  recensie
  Verandermanagement
  4 oktober 2022
  Anton Scheffers
  3-4 minuten leestijd
  Kun je over verwonderen een heel boek schrijven?, was de eerste gedachte die bij me opkwam toen ik de titel zag van ‘Het grote verwonderboek voor managers’. Is je verwonderen niet gewoon een houding aannemen? Elleke van Gelder schreef het, en vanuit haar praktijkervaring laat ze zien dat het meer is dan alleen een andere houding aannemen. Ze schrijft in een vlotte en makkelijk leesbare stijl, die blijft boeien tot het eind.
  interview
  Verandermanagement
  29 september 2022
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  In haar boek 'Verborgen verbanden' deelt Margreet Oostenbrink veel kennis uit haar 25 jaar ervaring als manager en directeur bij verschillende grotere bedrijven. Ze leert je te kijken naar het systeem en hoe jij daar zelf onderdeel van bent. Wat kun je zien en welke invloed kun je uitoefenen?
  recensie
  Verandermanagement
  28 september 2022
  Nico Jong
  1-2 minuten leestijd
  Voor mensen met weinig tijd schreven communicatieadviseurs Michiel van Delden en Ilse van Ravenstein een beknopt boekje over organisatieverandering: ‘Change made simple - Leidinggeven aan verandering: vier succesfactoren’. 
  preview
  Verandermanagement
  7 september 2022
  Jo Vincken
  3-4 minuten leestijd
  Jo Vincken reikt in ‘Verandermanagement voor de toekomst’ praktische handvatten aan voor gemeenschappelijk ‘willen’ en ‘doen’, en op welke wijze we waardevolle beweging, in en buiten de organisatie, kunnen aanjagen. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden