OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.902 resultaten
  recensie
  Leiderschap
  19 februari 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  5-6 minuten leestijd
  Wat kun je op het gebied van leiderschap leren uit het bestverkochte boek uit de geschiedenis? Veel, zo bewijst ook Arjan Zantingh weer in zijn boek ‘Leiderschapslessen uit de Bijbel - Van Abigaïl tot Petrus, van principes tot praktijk’.
  recensie
  Leiderschap
  13 februari 2024
  Annemarie Smits
  4-5 minuten leestijd
  Met ‘Authentiek leiderschap voor vrouwen’willen Liesbeth Tettero en Jolanda Holwerda vrouwen helpen zich op een authentieke manier te positioneren om hun ambities waar te maken. En met hun invloed en kracht bij te dragen aan een betere wereld.
  Interview
  Leiderschap
  12 februari 2024
  Jeroen Ansink
  5-6 minuten leestijd
  Bij gedoe op het werk is lang niet altijd duidelijk waar mensen op doelen, zegt teamcoach Jaap Weijers in ‘Begrijp je het niet of bevalt het je niet?’ In het boek introduceert hij een denkmodel waarmee teams op dezelfde golflengte kunnen communiceren. ‘Vraag jezelf eens af: wat gebeurde er vroeger aan de eettafel wat we nu ook aan de vergadertafel zien?’
  boekenlijst
  Algemeen management
  6 februari 2024
  Managementboek Redactie
  Voor elke auteur is de kroon op het werk een andere. Het eerste exemplaar of een mooie recensie, een interview, een topnotering. Een droom voor velen blijft het winnen van een prijs; een beker, een beeldje, een geldbedrag. De erkenning, letterlijk onderscheiden worden, het ultieme doel.
  Interview
  Leiderschap
  5 februari 2024
  Jeroen Ansink
  5-6 minuten leestijd
  Mensen zijn niet alleen bezig met hun eigenbelang, ze willen ook op een prettige manier samenwerken, zegt bedrijfscoach Jenny Blaauwbroek. In ‘Teamkracht met ProSocial’ beschrijft ze met Matthijs Steeneveld hoe groepen effectief kunnen functioneren zonder leider die de maat aangeeft. ‘Vraag jezelf altijd af: waarom zijn we hier?’
  Interview
  Leiderschap
  2 februari 2024
  Peter Spijker
  7-9 minuten leestijd
  ‘In het hoofd van de leider’ van Bart Buyst gaat over de psychologie van leiderschap. De auteur vraagt zich af hoe mensen zich in een leidinggevende rol gedragen en waarom ze dat doen. Hij wil de mens achter de leider vinden, weten wat er zich afspeelt in zijn hoofd en wat we misschien niet mogen weten. Buyst: ‘Authentieke leiders zijn helaas zeldzaam.’
  column
  Leiderschap
  1 februari 2024
  Ronald van der Molen
  6-9 minuten leestijd
  Volgens een recente publicatie van TNO hadden in 2022 1,6 miljoen Nederlandse werknemers last van burn-out gerelateerde klachten. Dit komt neer op 20% van de beroepsbevolking. Een forse stijging ten opzichte van 2021, want toen waren dit nog 1,3 miljoen werknemers oftewel 17%.
  preview
  Leiderschap
  1 februari 2024
  Jan Stolker
  3-4 minuten leestijd
  ‘Everything everywhere all at once’ is de introductiezin van het boek van Jan Stolker als hij de crisis bij Schiphol beschrijft in de zomer van 2022. Aan de hand van 120 case studies introduceert Stolker, directeur van het Erasmus Governance Institute en zelf ervaren toezichthouder met een achtergrond in de financiële wereld, facetten van het spel in de boardroom. 
  recensie
  Leiderschap
  26 januari 2024
  Jos Groen
  4-6 minuten leestijd
  Er verschijnen de laatste jaren veel boeken over leiderschap en organisatieverandering. En gelukkig ook steeds meer over praktische manieren om dat aan te pakken en vorm te geven. Het boek ‘Triple Value Leadership’ van Sander Tideman is zo’n verrijking in dat spectrum.
  recensie
  Leiderschap
  24 januari 2024
  Elly Stroo Cloeck
  3-4 minuten leestijd
  Wow, wat een verrassend boek! ‘Als alle stemmen spreken’ van Sandra Bouckaert gaat over Deep Democracy. Het haalt regelmatig de methode van Myrna & Greg Lewis aan en verkent het onderliggende gedachtengoed van Arnold Mindell. 
  interview
  Leiderschap
  23 januari 2024
  Ronald Buitenhuis
  7-11 minuten leestijd
  Naast de energietransitie is het volgens Sander Tideman tijd voor een leiderschapstransitie. ‘Het kapitalisme was een interessant experiment van de mensheid, maar is na 200 jaar aan vervanging toe.’ Een SOS voor het bedrijfsleven. Het is niet langer alleen geld, ook duurzaamheid. ‘We moeten leiders radicaal gaan bijscholen. Ze zouden iets kunnen leren van totaalvoetbal.’
  preview
  Leiderschap
  17 januari 2024
  ianka fleerackers
  2-4 minuten leestijd
  In mijn boek ‘Own Your Story, or someone else will’ daag ik je uit om anders naar personal branding te kijken. Geen egotripperij maar een manier om je bedrijf te laten groeien enerzijds, en anderzijds de weg om legacy op te bouwen in je professionele carrière. Met wat ik personality branding noem, kun je je leiderschap aantonen.
  recensie
  Leiderschap
  12 januari 2024
  Danny Mullenders
  2-3 minuten leestijd
  ‘Communicator’ van Rob Huisman beslaat maar liefst bijna 600 pagina’s met daarin 72 inzichten over effectieve en niet-effectieve communicatie, veelal geïllustreerd met verhalen uit zijn dagelijkse werkpraktijk als bestuursadviseur. 
  recensie
  Leiderschap
  9 januari 2024
  Rudy Kor
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Stilstaan bij persoonlijk leiderschap’ reflecteert Gabriël Anthonio in 48 korte verhalen op hoe we ons leven thuis en op het werk vormgeven, hoe we omgaan met anderen en aan wat we wel of geen aandacht geven. Het boek voelt als een oproep om elkaar onbevangen te ontmoeten.
  preview
  Leiderschap
  8 januari 2024
  2-3 minuten leestijd
  Hoe komt het dat vrouwen in hun loopbaan tegen belemmeringen aanlopen? Nederland is toch zo geëmancipeerd? En er is toch zoveel aandacht voor diversiteit en inclusie? Helaas, constateerden Jolanda Holwerda en Liesbeth Tettero, er is nog veel werk aan de winkel. In ‘Authentiek leiderschap voor vrouwen’ delen ze inzichten, tips en oefeningen om vrouwen te inspireren de regie te nemen, zonder zich te gedragen als man. 
  recensie
  Leiderschap
  5 januari 2024
  Simone Blokhuis
  3-4 minuten leestijd
  ‘Als alle stemmen spreken. Deep democracy een levensstijl. Verhalen en reflecties’ is een boek dat aansluit bij de tijdgeest en handvatten biedt om het gesprek aan te gaan en vooral te luisteren naar jezelf én die ander. Ongeacht jouw rol in de samenleving, is het boek waardevol en kan het bijdragen aan verbinding van relaties in de privésfeer, op jouw werk of op school.  
  boekenlijst
  Algemeen management
  28 december 2023
  Managementboek Redactie
  Het is het einde van het jaar, tijd om lijstjes te delen, tijd om verkoopcijfers voor zich te laten spreken. Dit zijn de 25 bestverkochte boeken van 2023! De boeken die iedereen gelezen heeft en die je niet mag missen. Van leiderschap tot psychologie. Van personeelsmanagement tot projectmanagement.
  preview
  Leiderschap
  27 december 2023
  Ann Baeke
  3-4 minuten leestijd
  Voel jij veel meer aan dan je collega’s, maar wordt je boodschap niet gehoord? Ben jij die gedreven professional, die heel snel doorheeft wat er nodig is, maar daar blijkbaar alleen in staat? Vervelen meetings vol profileringsdrang je al gauw? Ann Baeke schreef ‘Sensitieve intelligentie’ voor wie zich hierin herkent. Een preview.
  recensie
  Leiderschap
  14 december 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Wat moet je nu wel – of juist niet doen – om jezelf te profileren? In ‘Own your story’ gaat ianka fleerackers uitvoerig in op de vraag wat personal branding inhoudt. En nee, hier kunnen we niet meer met goed fatsoen onderuit. Aan de slag dus met dit boek.
  Interview
  Leiderschap
  1 december 2023
  Jeroen Ansink
  5-6 minuten leestijd
  Teams bezitten veel meer wijsheid dan wordt benut, aldus procesbegeleider Stephanie van Rossum. In ‘Lui leiderschap en krachtig kaderen’  beschrijft ze hoe leiders dat potentieel kunnen ontsluiten, en daarmee ook hun eigen leven makkelijker kunnen maken. ‘Deep Democracy leidt tot betere resultaten dan het poldermodel.’

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden