Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Spyker

Een dollemansrit

Paperback Nederlands 2009 9789046805480
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In 'Spyker. Een dollemansrit' reconstrueren financieel-economisch journalisten Robert van den Oever en Maarten van der Pas de enerverende weg die Spyker sinds de heroprichting heeft afgelegd. Hiervoor spraken zij met diverse sleutelfiguren en insiders die nog niet eerder zo openlijk hun verhaal deden.

Het is een jongensdroom: techneut Maarten de Bruijn heeft in de achtertuin van zijn ouders eigenhandig een auto in elkaar geknutseld. Met geld van zakenman en investeerder Victor Muller besluiten de twee om de auto in 2000 in productie te nemen. Samen blazen ze het roemruchte Nederlandse automerk dat in 1925 failliet ging nieuw leven in. Een initiatief met lef en ondernemerszin: Spyker is herboren.

Maar Muller en De Bruijn krijgen ruzie. Spyker vertilt zich aan een geldverslindend avontuur in de Formule 1, komt in financiële moeilijkheden en scheert langs de rand van de afgrond. Met Russisch geld kan Spyker blijven voortbestaan. Maar… voor hoe lang nog?

Specificaties

ISBN13:9789046805480
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:22-10-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (2)

Spyker
Peter Vermeulen | 23 februari 2011
In 'Spyker - Een dollemansrit' proberen Robert van den Oever en Maarten van der Pas antwoord te geven op de vraag hoe Victor Muller in hemelsnaam zijn bedrijf ondanks jaren van verlies op de been kan houden. Na zelf vele artikelen te hebben geschreven over Spyker voerden de auteurs tevens gesprekken met vijftien (auto)sleutelfiguren binnen het Spyker-concern. Negatieve kanttekening hierbij is dat al deze sleutelfiguren anoniem wilden blijven. Maar konden deze figuren wel de sleutel leveren tot de geheimen van het succes van Muller?
Lees verder
De Houdini-acts van Victor Muller
Hans van der Klis | 14 september 2009
Het is dit jaar erop of eronder, schrijven auteurs Maarten van der Pas en Robert van den Oever in hun boek over het negen jaar geleden heropgerichte Nederlandse automerk Spyker. Ze kunnen zich nauwelijks voorstellen dat medeoprichter Victor Muller erin slaagt nog meer geld aan te trekken voor de zieltogende autofabrikant. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat Muller er toch weer in slaagt het bedrijf overeind te houden.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
De voorjaarsworp (3): geschiedenis en bedrijfsportretten
Hans van der Klis 23 januari 2009 Goed voorbeeld doet goed volgen, is een mooi spreekwoord. Historici geloven niet dat de geschiedenis zich herhaalt, maar er is altijd veel te leren uit bedrijfsportretten en -geschiedenissen. Met dit voorjaar een speciale rol voor Google: over dit ICT-wonder verschijnen drie verschillende boeken.

Over Maarten van der Pas

Maarten van der Pas heeft over Spijker geschreven voor FEM Business. Hierin publiceerde hij ook over klassieke auto's en machtige families in de Nederlandse autobranche.

Andere boeken door Maarten van der Pas

Over Robert van den Oever

Robert van den Oever volgt Spijker sinds de heroprichting in 2000. Eerst voor Dow Jones Newswires en zakenblad FEM Business, tegenwoordig voor het tijdschrift Beleggers Belangen. Ook schreef hij over de zakelijke kant van de Formule 1.

Andere boeken door Robert van den Oever

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Tegenpolen
2. De pioniersjaren
3. Rollend materieel
4. De azijnpissers afgeserveerd
5. Goochelen met cijfers
6. 24 uur afzien
7. De wolf en het lam
8. Gered door Formule 1
9. Het rampjaar
10. Redding uit Rusland
11. Nu of nooit

Geraadpleegde bronnen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Spyker