Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Bullet Journal voor professionals - 'Een fijne spoedcursus timemanagement'

‘Recensie schrijven over Bullet Journal voor professionals’. Het staat serieus al een paar weken in mijn to-do-lijst. In mijn digitale agenda. Dus niet in een bullet journal. Of ‘bujo’, voor intimi.

Liesbeth Tettero | 19 april 2018 | 1-2 minuten leestijd

In ‘bujo’-jargon is dit actiepunt al een paar keer gemigreerd, oftewel: uitgesteld. Zou dat anders gegaan zijn als ik wel een bujo had bijgehouden?

‘Bujo-voor-pro’s’ gaat over lijstjes maken en bijhouden. Met grote levensdoelen en praktische lijstjes. In een boekje met blanco bladeren, of hooguit een raster van stipjes. Hoe deel je je bujo in, hoe maak je handige icoontjes en welke stiften zijn geschikt. Hoe creatief je moet zijn (geruststelling: wat je zelf wilt. Een cursus Handlettering is niet per se noodzakelijk). De illustraties zijn helder en als dat niet genoeg is, bieden het internet en instagram soelaas (eh… actiepunt toevoegen: ‘uitzoeken hoe instagram werkt’). Bijna de helft van dit boekje bestaat uit bestipte bladzijden, dus je kunt meteen aan de slag.

Het boek gaat vooral over persoonlijke effectiviteit en haalt kort allerlei literatuur hierover aan. Doelen en prioriteiten stellen van Stephen Covey, langzaam en snel denken van Daniel Kahneman, het stappenplan van David Allen’s Getting Things Done, enzovoort. De voordelen van meditatie en een ‘magic morning’. Ook fijn is het idee om ‘trackers’ bij te houden: oftewel: hoe staat het met je doelen. Meteen een dagboek dus.

Dit boek biedt een fijne spoedcursus time management en persoonlijke effectiviteit. Voor professionals, maar ook voor studenten en anderen die hun tijd goed willen managen. Of je de wetenswaardigheden in een blanco boekje gaat noteren, is aan jou. Ik houd het nog even bij de lijstjes in mijn digitale agenda. Scheelt ruimte in de tas…

Liesbeth Tettero, trainer en coach in het openbaar bestuur: www.publice.nl

Over Liesbeth Tettero

Liesbeth Tettero is trainer en coach in het openbaar bestuur (www.publice.nl) en van ambitieuze vrouwen (www.feministerie.nl). 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden