OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Persoonlijke effectiviteit

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Persoonlijke effectiviteit

  Hier vindt u artikelen rond boeken over efficiënter werken. Van Getting Things Done (GTD) en Pomodoro tot creativiteit. Alles voor professionals die meer wilen bereiken.
  1.846 resultaten
  recensie
  Communicatie en media
  29 november 2022
  Elly Stroo Cloeck
  4-5 minuten leestijd
  Hoe word je een goede spreker? Wat zijn de valkuilen bij spreken? Waarom onthouden mensen niet wat je ze vertelt? Na het lezen van ‘Verbaal Meesterschap’ van Remco Claassen ken je alle ingrediënten om een betere spreker te worden. En het is een stuk simpeler dan je denkt, waarom lees je hier! In 2022 kwam er een nieuwe, geactualiseerde jubileumeditie uit van deze uitstekende bestseller.
  preview
  Persoonlijke effectiviteit
  28 november 2022
  David de Kock
  3-4 minuten leestijd
  ‘De wereld van zelfhulp is een ik-gerichte wereld’, schrijven David de Kock en Arjan Vergeer in hun preview van hun boek ‘Zugether: De kracht van verbinding’. Ze leggen uit waarom je je beter op vriendschap, verbinding en aandacht voor elkaar kunt richten.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  25 november 2022
  Carla Verwijs
  3-4 minuten leestijd
  Soms heb je het gevoel dat je wordt geleefd. Je holt van de ene taak naar de andere, laat meetings maar langs glijden, want je hebt eigenlijk constant het gevoel dat je achter loopt. Een burn-out ligt op de loer…. Het is tijd dat je de regie over je werk in eigen hand neemt en je niet meer de hele tijd aan anderen aanpast. ‘De Wet van OER’ van Paul Eikelenboom, Fokke Kooistra en Ivo Kouters laat je inzien waar het misgaat en leert je weer het heft in eigen hand te nemen.
  recensie
  Coaching en trainen
  23 november 2022
  Roy van den Anker
  3-4 minuten leestijd
  Schaamteloze nieuwsgierigheid als grondhouding. Volgens Danae Bodewes is het dé sleutel tot meer bevlogenheid en zelfleiderschap. Nieuwsgierigheid bestaat namelijk bij de gratie van willen ontdekken en leren, en is daarmee per definitie een intrinsieke drijfveer. Bovendien overschrijdt nieuwsgierigheid de kaders van ‘hoe we het altijd al doen’ en schept de ruimte om dingen op een andere manier te zien en ervaren.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  22 november 2022
  Peter de Roode
  2-4 minuten leestijd
  Verhalenverteller Ap Dijksterhuis neemt zijn lezer mee in een prachtig geschreven boek dat gaat over onze drive, onze inspiratie. Waar komt inspiratie vandaan? Wat is de rol van motivatie? Wat is de betekenis van concentratie? Dijksterhuis beantwoordt deze (en andere) vragen door theorie en praktijk op een fraaie manier met elkaar te verbinden.  
  Interview
  Coaching en trainen
  16 november 2022
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Van nature is iedereen nieuwsgierig, maar op school wordt nieuwsgierigheid nog te vaak ontmoedigd. En op het werk wordt het stellen van kritische, nieuwsgierige vragen als lastig bestempeld. Terwijl nieuwsgierigheid brandstof voor persoonlijke- én organisatieontwikkeling zou moeten zijn. ‘Schaamteloos Nieuwsgierig’ van Danae Bodewes is een pleidooi om nieuwsgierigheid te herontdekken.
  recensie
  Mens en maatschappij
  15 november 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Hoe haal je het meest uit je leven – voor anderen? Cynthia Covey Haller maakte het boek af waaraan ze ooit met haar vader Stephen Covey begon: ‘Leven in crescendo’. Een mooie toegift van een groot leiderschapsdenker.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  14 november 2022
  Anton Scheffers
  4-6 minuten leestijd
  De titel van het boek ‘Samen intelligent bewegen’ triggerde mij meteen. Samen bewegen kan ik me goed voorstellen, maar intelligent bewegen? Intelligent associeer ik met nadenken. Bewegen met je lichaam, juist om uit je hoofd te komen. 
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  14 november 2022
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  Volgens Ap Dijksterhuis dwing je inspiratie af, is het de beloning voor eerder geleverde arbeid. Inspiratie, zegt hij, komt uit het onbewuste, dat vaak al jaren ‘voorbewerkt is’ voor dat de inval zich aandient. In zijn nieuwe boek illustreert hij deze stelling met verhalen over succesvolle mensen zoals sporters, wetenschappers, componisten en auteurs. Dijksterhuis heeft een informatief boek geschreven over wat deze mensen deden om geïnspireerd te raken. 
  nieuws
  Persoonlijke effectiviteit
  11 november 2022
  Liza Schakel
  4-6 minuten leestijd
  Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Fred, Karin, Liza en Marjan welk boek hen pakte.
  interview
  Persoonlijke effectiviteit
  10 november 2022
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  Deze week is Danae Bodewes te gast bij Willem van Leeuwen in podcast De Boekenpraktijk. Ze voeren een gesprek over nieuwsgierigheid en hoe je dat bij jezelf op een positieve manier kan ontwikkelen en inzetten. Ook het onderwijs komt ter sprake, want wordt nieuwsgierigheid daar niet te veel ontmoedigd?
  Interview
  Persoonlijke effectiviteit
  9 november 2022
  Hans van der Klis
  6-9 minuten leestijd
  Vitaliteitscoach Ingrid Nieuwenhuijse biedt met haar boek ‘Burn On!’ een helder en compleet vijfstappenplan om een burn-out te voorkomen. ‘Dit is voor iedereen interessant, maar mensen die het leven moeilijk vinden en tegen een burn-out zitten, hebben het echt superhard nodig.’ 
  recensie
  Coaching en trainen
  4 november 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Wat een origineel boek, schreef Danae Bodewes. Voor iedereen die geneigd is nieuwsgierigheid bij anderen of zichzelf de kop in te drukken: ‘Schaamteloos nieuwsgierig’. De ondertitel belooft meer bevlogenheid en zelfleiderschap.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  3 november 2022
  Danny Mullenders
  5-7 minuten leestijd
  Ik was op zoek naar een boek naar de onderliggende principes bij inspiratie. Dat werd ‘Inspiratie’, van Ap Dijksterhuis. Je kent hem misschien van ‘Het slimme onbewuste’, en ‘Op naar geluk’: populair wetenschappelijke boeken met een uitstekende mix van evidence-based inzichten, praktijkvoorbeelden en zelfhulp. ‘Het slimme onbewuste’ vond ik een fantastisch boek. Dijksterhuis verklaarde daarin alledaagse menselijke gedragsfenomenen vanuit een psychologisch perspectief. 
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  2 november 2022
  Annett Keizer
  1-2 minuten leestijd
  Waar word ik happy van? In deze tijd van stress, FOMO, werkdruk en burn-outs is dat een vrij essentiële vraag en de crux zit hem dan vooral in het vinden van de juiste balans. Die balans heeft, volgens auteur Jochem Uytdehaage, alles te maken met de vier batterijen die van invloed zijn op je dagelijks bestaan: de spirituele, mentale, emotionele en fysieke batterij.
  achtergrond
  Mens en maatschappij
  1 november 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  7-10 minuten leestijd
  Toen ik de redactie van Managementboek.nl voorstelde een blog te schrijven over diverse soorten agenda’s en planners voor 2023, kon ik niet vermoeden dat zij mij het boek ‘Agendahedonisme’ van Tom Grosfeld aan zouden raden. Daar gingen mijn goede bedoelingen om het komend jaar nog meer aan mezelf te werken door heldere doelen voor mezelf vast te stellen…
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  28 oktober 2022
  Judith Niekel-Sjoerds
  2-3 minuten leestijd
  ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ is een spreuk waar veel mensen oprecht in geloven. Dit heet officieel de ‘eerlijke wereld hypothese’. Ik noem het ook wel de ‘eigen schuld, dikke bult’ hypothese. In werkelijkheid is die hypothese zo lek als een mandje – het leven deelt lukraak klappen uit, zoals je vast al eens hebt ervaren.
  interview
  Persoonlijke effectiviteit
  27 oktober 2022
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  In deze nieuwe aflevering van podcast De Boekenpraktijk heeft Willem van Leeuwen hoogleraar Ap Dijksterhuis te gast. 
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  26 oktober 2022
  Sjors van Leeuwen
  3-4 minuten leestijd
  Inspiratie! We willen het allemaal. Geïnspireerd worden, andere mensen inspireren. Want inspiratie drijft ons voort. Het is het fundament van wetenschap, kunst, cultuur, muziek en prestaties op tal van gebieden. Maar wat is inspiratie eigenlijk, hoe werkt het en hoe kun je het inzetten voor nieuwe ideeën? Hoogleraar en psycholoog Ap Dijksterhuis legt het op smakelijke wijze uit in zijn boek ‘Inspiratie’. 
  Interview
  Persoonlijke effectiviteit
  26 oktober 2022
  Bas Hakker
  5-8 minuten leestijd
  Sinds de Coronacrisis zijn we er niet socialer op geworden, maar door samen met anderen te bewegen, ontstaat er een krachtig speelveld voor persoonlijke groei. Daarom schreef Fabio D’Agata ‘Samen intelligent bewegen’. D’Agata: ‘Samen bewegen is een katalysator van het echte leven’.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden