OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    2227360

    Rubriek

    Online Magazine

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    38 resultaten
    column
    Algemeen management
    2 januari 2019
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Vroeger was executive search (de zoektocht naar managers, directeuren en commissarissen) een vak dat werd uitgeoefend door sjieke oudere mannen.
    preview
    Algemeen management
    23 november 2016
    Ralf Knegtmans
    3-5 minuten leestijd
    'De selectiecriteria van het talent van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag', staat te lezen op de flap van Agile Talent, de nieuwe nummer 1 in de Managementboek Top 100. In zijn preview vertelt de auteur, Ralf Knegtmans, kort waarom dat zo is en wat het voor uw selectieproces betekent.
    column
    Werk en loopbaan
    14 juli 2014
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    De doorslaggevende actoren bij talentontwikkeling zijn kunnen (competenties), willen (drijfveren), en zijn (persoonlijkheid). In mijn boek Hoe word je CEO?’ visualiseer ik ze door middel van drie cirkels. Op het snijvlak van de drie bevindt zich echter nog een cruciale eigenschap: leervermogen. Ze verdient deze centrale plaats omdat ze een enorme hefboom kan opleveren voor de genoemde kritieke succesfactoren.
    column
    Werk en loopbaan
    4 juni 2014
    Ralf Knegtmans
    3-4 minuten leestijd
    Tijdens mijn lezing over toptalent vroeg een van de deelnemers hoe je nieuwe leiders herkent. Waar moet je vooral op letten bij het opleiden en identificeren van the best and the brightest? Welke valkuilen zijn er en wat zijn betrouwbare selectiecriteria?
    column
    17 december 2013
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    ‘Wat zijn de eisen waar toekomstige CEO’s aan moeten voldoen’, vroeg men mij laatst op een congres over leiderschap. Tijdens een interactieve sessie kwamen de deelnemers met verschillende lijstjes met competenties die ze onontbeerlijk achtten.
    column
    24 mei 2013
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Nog niet zo lang geleden was werk overzichtelijk. Na de middelbare school volgde je een studie en meestal leidde dat tot een mooie corporate baan. Als je geselecteerd werd voor een management development klasje kwamen daar nog een of meerdere kopstudies bij.
    column
    26 december 2012
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Nieuwe trends stellen toenemende eisen aan (top)talent en leiderschap. Demografische uitdagingen, klimaatveranderingen, digitalisering en mondialisering hebben forse impact.
    column
    Algemeen management
    5 juni 2012
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Er zijn verschillende manieren om getalenteerde managers beter te maken. Plaats ze bijvoorbeeld in een context met zeer goede mensen, stel hoge maar realistische doelen waarbij je ze regelmatig uit hun comfortzone haalt, en er gebeuren mooie dingen. Om de cocktail van deze drie ingrediënten nog succesvoller te maken, is het belangrijk om daarnaast regelmatig goede en realistische feedback te geven. Dit laatste lukt helaas maar beperkt binnen de context van het Nederlandse bedrijfsleven.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    7 mei 2012
    Ralf Knegtmans
    4-6 minuten leestijd
    Hoewel bestuurswisselingen in Nederland met grote regelmaat mislukken, is er nog altijd geen goede handleiding voor CEO’s en commissarissen beschikbaar voor opvolgingstrajecten in raden van bestuur. Tot voor kort althans, want nu is er het boek De ongeschreven regels, met als verklarende ondertitel ‘De 6 onmiskenbare vaardigheden voor promotie naar de top van de organisatie’. Auteur John Beeson bundelde zijn ervaring als executive coach van senior managers en directieleden bij grote internationale organisaties en rubriceerde zijn criteria in doorslaggevende factoren, obstakels en absolute vereisten. Omdat de demografische opbouw van de Nederlandse beroepsbevolking er de komende decennia voor zal zorgen dat het reservoir aan toptalent beperkter is dan ooit, neemt de relevantie voor geslaagde doorstroom naar de hoogste echelons van organisaties toe. Reden genoeg voor ‘gastjournalist’ Ralf Knegtmans om John Beeson op te zoeken in New York.
    column
    13 maart 2012
    Ralf Knegtmans
    1-2 minuten leestijd
    Per 1 juli 2012 wordt de nieuwe wet toezicht & bestuur van kracht. Aanvankelijk had men in gedachte om alleen het aantal commissariaten bij beursgenoteerde bedrijven te beperken, maar door een amendement van Ewoud Irrgang gaan nu ook grote particuliere organisaties onder het nieuwe regime vallen. In de toekomst mogen commissarissen nog maar vijf nevenfuncties hebben, maar een voorzittersrol geldt al voor twee. Die laatste beperking is met name erg streng voor beroepscommissarissen. Zij hebben veel tijd en expertise en moeten leven van hun palet aan toezichthoudende functies.
    column
    28 december 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    We naderen de jaarwisseling. Een radiozender belt en vraagt of ik in de uitzending wil komen vertellen wat 2012 zoal in petto heeft voor Nederlands talent. Welke transfers vallen er te verwachten? Welke groep valt straks buiten de boot en wie kan het komende jaar met vertrouwen tegemoet zien?
    column
    31 oktober 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Er bestaat niet zoiets als een universele leider voor alle situaties. Aan de ene kant heb je mensen die vooral goed gedijen in hoogconjunctuursituaties. Ze blinken uit in groeiscenario’s en hebben het vermogen om rijdende treinen nog net iets harder te laten rijden.
    column
    11 oktober 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    De dood van Apple oprichter Steve Jobs deed afgelopen week de discussie over zijn al dan niet onmisbare bijdrage aan het sexy concern weer opleven. Sommige analisten vrezen een serieuze teruggang op termijn. Maar anderen zien het genuanceerder. Zij denken dat Apple – mede door de goed gevulde pipeline met volgende generatie Apple producten – de eerste tijd in staat zal zijn de suprematie te continueren.
    column
    5 september 2011
    Ralf Knegtmans
    1-2 minuten leestijd
    Leiderschap is tijdgebonden. Ooit waren masculiene, statusgedreven en hiërarchische leiders de norm. Succesvolle mannen a la Jack Welch die veelvuldig in de schijnwerpers stonden en die niet alleen het ‘wat’ (targets) maar ook het ‘hoe’ (de manier waarop deze targets behaald worden) der koers bepaalden. Volg en gij zult oogsten was het devies. Goudgerande bonussen en stock opties waren de beloning. Verfijnde controlemechanismen zorgden er voor dat getalenteerde managers binnen de marges van de voorgeschreven paden bleven, bij voorkeur op één voorgeschreven werkplek.
    column
    Algemeen management
    8 juni 2011
    Ralf Knegtmans
    1-2 minuten leestijd
    Door het economisch herstel in combinatie met een verwachte uittocht van onze ‘baby boomers’ neemt de relevantie van talentidentificatie de komende jaren onevenredig toe. Er zijn tenslotte minder talenten beschikbaar, terwijl deze groep fors meer werk zal moeten verrichten als we onze verzorgingsstaat nog een beetje in tact willen houden. Extra reden dus om niet mis te willen grijpen bij de werving van toekomstige toppers.
    column
    8 april 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Het is lente 2011. Bij veel bedrijven dringt langzaam het besef door dat het implementeren van een gefundeerd diversiteitbeleid niet langer prettige luxe maar bittere noodzaak is. Door een simultaan optredende vergrijzing en ontgroening, zal de oude hoogopgeleide westerse mannelijke normmanager al snel niet meer in staat zijn om alle toekomstige gaten in de arbeidsmarkt op te vangen. Of zoals Baptiest Coopmans uit de raad van bestuur van KPN het formuleerde: ‘Met vrienden en gelijkgestemden alleen gaan we het de komende decennia niet redden.’
    column
    7 februari 2011
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Hoewel het percentage vrouwen in de toplagen van het bedrijfsleven en bij de overheid nog maar mondjesmaat stijgt, wordt de discussie over genderdiversiteit inmiddels intenser gevoerd dan ooit tevoren. Helaas hoor je minder over het beleid ten opzichte van andere vormen van diversiteit.
    column
    Organisatiekunde
    16 december 2010
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Het is alom bekend dat de Nederlandse beroepsbevolking snel aan het vergrijzen is. Dat er in heel Europa te weinig jongeren bijkomen en er dus een simultane ontgroening plaats vindt, zal ook niemand verbazen.
    column
    14 oktober 2010
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Recessies heb je in allerlei vormen en hoedanigheden. Wanneer we inzoomen op de gevolgen voor de arbeidsmarkt en het daarin acterende talent, zijn de consequenties meestal voorspelbaar.
    column
    27 augustus 2010
    Ralf Knegtmans
    2-3 minuten leestijd
    Pas geleden sprak ik met de vrouwelijke chairman van Xerox over leiderschap & diversiteit. In Norwalk, vlak boven New York, legt Anne Mulcahy (57) uit hoe zij het bedrijf tien jaar geleden van een dreigend faillissement moest redden.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden