Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Leiderschap in beeld

Een collectie van moderne klassiekers

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789082434989
Direct te downloaden

Samenvatting

Met illustraties van Eric J. Coolen

Waarom nu een boek over leiderschap in de boekhandel? Leiderschap maakt het verschil tussen voortgang en doormodderen, tussen besluitvaardigheid en aarzelen, tussen nadenken en maar wat doen, tussen samenwerken en onderlinge verdeeldheid. Al eeuwenlang. Ook in deze tijd maakt leiderschap het verschil. Als nooit tevoren is duidelijk dat leiderschap op alle niveaus een lastig vak is, in teams, afdelingen, bedrijven, landen, werelddelen.

Deze tijd vraagt om een nieuwe helderheid over wat leiderschap in wezen is. Het lijkt ook wel alsof in elke tijd opnieuw ontdekt moet worden wat leiderschap is, dus ook nu weer. Als we bijvoorbeeld de traditionele definities van leiderschap leggen op de leiders van vandaag, en de uitdagingen van vandaag, kunnen we stellen dat of de leiders of de definities niet kloppen. Daar staat tegenover dat bepaalde concepten wel eeuwigheidswaarde lijken te hebben: leiderschap gaat over mensen en hun samenwerking, richting, er zit altijd ook een element in van persoonlijk leiderschap, zelfreflectie is een bepalende kwaliteit.

Dit boek helpt iedereen te ontdekken welk leiderschap vandaag de dag nodig is en welke leider zij zijn en kunnen worden. Omdat het goed is dat een breedpubliek beter begrijpt, wat leiderschap nu wel en niet inhoudt.

Waarom een stripboek?
Het leren van vandaag vraagt om een andere aanpak dan het leren van gisteren: van oudsher was leren - ook het leren over leiderschap - tekst georiënteerd. In toenemende mate blijkt dat leren zich steeds meer via beelden en verhalen, dus door het inzetten van visuele middelen en via de verbeelding, voltrekt. Vandaar dat wij hebben besloten om de rode lijn van deze leiderschapslessen in de vorm van een stripverhaal te gieten. Zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Recensies
'Een toegankelijk en helder boek voor de (beginnende) leider op zoek naar persoonlijk leiderschap dat past bij de wereld van vandaag. Geen ‘how-to’ boek maar een rake verzameling modellen, theorieën en vragen die de lezer zelf van een passend antwoord mag voorzien.' - Robert Jan van Berckel, People Partner Northern Europe Google

'De stijl en vorm maken het thema leiderschap toegankelijk en beeldend.' - Caroline Tervoort, Chief HR Officer KPMG

'Echt onderscheidend van de typische management boeken.' - Paulus de Wilt, CEO NIBC

'Een erg leuk makkelijk leesbaar boek! Via blended learning en met vele praktijkvoorbeelden worden concepten over leiderschap helder verwoord én verbeeld.' - Monique Steegers, hoogleraar pijngeneeskunde en palliatieve geneeskunde Amsterdam UMC

'Verbindend en inspirerend leiderschapsboek gebruikmakend van storytelling. Een innoverende en toegankelijke combinatie, prachtig vormgegeven met bewustmaking van de impact van goed leiderschap.' - Jos Schut, Chief HR Officer Randstad

'Een boek over leiderschap als 'balletje hooghouden' door Marco van Basten: achter de schijnbare eenvoud gaat een wereld aan ervaring schuil waardoor het onderwerp wordt teruggebracht tot de essentie. En een plezier om naar te kijken!' - Monique Donders, Managing Director BlackRock

Specificaties

ISBN13:9789082434989
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:230
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Leiderschap in Beeld – ‘Echt een verademing’
Arvid Buit | 31 januari 2022
‘Leiderschap in Beeld’ is een werkelijk schitterend vormgegeven boek dat toont dat de auteurs heel kundig zijn in het geven van uitleg. Het zijn docenten pur sang, die in staat zijn om complexe en ‘veelkoppige materie’ in duidelijk hapklare brokken op te dienen. Voorzien van zeer veel creatieve vertellingen, voorbeelden en schitterende (!) illustraties. 
Lees verder
recensie
Leiderschap in beeld - 'Een verademing om te lezen'
Henny Portman | 3 november 2021
Leiderschap in beeld – een collectie van moderne klassiekers, geschreven door Donatus Thöne, Jan de Vuijst, Stance Rijpma en geïllustreerd door Eric J. Colen, is een verademing om te lezen. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
13 stemmen
11
0
1
1
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Leiderschap in Beeld, een managementboek in stripvorm
Donatus Thöne 19 oktober 2021 Het leren van vandaag vraagt om een andere aanpak dan het leren van gisteren: van oudsher was leren - ook het leren over leiderschap - tekst georiënteerd. In toenemende mate blijkt dat leren zich steeds meer via beelden en verhalen, dus door het inzetten van visuele middelen en via de verbeelding, voltrekt. Daarom is ‘Leiderschap in beeld’ als stripboek uitgebracht en is deze preview van Donatus Thöne en Jan de Vuijst in de vorm van een dialoog.

Over Donatus Thöne

Donatus Thöne is coach, trainer en consultant. Hij studeerde Klinische Pedagogiek en volgde een reeks coachingsopleidingen bij onder meer Phoenix en Piet Weisfelt. Hij studeerde aan het Anna Freud Institute en heeft de opleiding stervensbegeleiding gedaan bij Beth Weiner, een leerling van Elizabeth Kübler-Ross. Werkervaring deed hij op in de koffiehandel in Mexico. Hij werkte bij Philips, Berenschot en bij Krauthammer International, waar hij partner was. Hij coacht nu zowel individuen als teams binnen organisaties en geeft een aantal trainingen, waaronder Persoonlijke Effectiviteit en interne 'Coach de Coach'-trainingen. Ook begeleidt hij organisaties bij ingrijpende veranderingstrajecten. Hij is lecturer aan de universiteit TiasNimbas in Utrecht en mede-auteur van het boek 'Sprookjes voor managers, het voor- en doorleesboek over leren'.

Andere boeken door Donatus Thöne

Over Jan de Vuijst

Jan de Vuijst (1954) is bestuursadviseur, executive coach en hoogleraar leiderschap bij TIAS, de business school van de Universiteit van Tilburg. Hij is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd in taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan de Universiteit van Edinburgh heeft hij zich gespecialiseerd in Psychologie en Kennissystemen. Zijn onderwerpen zijn leiderschap, gedragsbeïnvloeding en groepsdynamica. Hij publiceerde onder meer Professioneel adviseren - begrip, empathie, beïnvloeden (2015), Leiderschap in beeld (2021) en Professioneel bei2nvloeden van gedragh (2023). Jan houdt van moderne kunst, oude verhalen, klassieke muziek en zeezeilen. Hij woont met zijn vrouw in Den Haag, vrijwel aan zee, en dichtbij kinderen en kleinkinderen.

Andere boeken door Jan de Vuijst

Inhoudsopgave

Inleiding: het hoe, wat en waarom van dit stripboek 13

1. Leiderschap? Wat is dat? 22
2. Out of the Comfort Zone 27
3. Challenge & Support 30
4. Het ‘waarom’ van emoties 35
5. Constructieve en niet-constructieve emoties 41
6. Samengestelde emoties 46
7. Masker-emoties 49
8. Veranderen 56
9. Leren 63
10. Als de leer- en verander-curve bij elkaar komen 67
11. N-shape carrière ontwikkeling 71
12. Ratio en intuïtie 76
13. Disfunctioneel leiderschap 90
14. SCARF 97
15. Transactionele Analyse: Ouder, Volwassene, Kind 103
16. T-shape carrière ontwikkeling 112
17. Strategie 120
18. Open en gesloten vragen 126
19. Open vragen 129
20. Het belang van voelen voor leiders 137
21. Luisteren 147
22. Work Life Balance 152
23. De drie lagen van beïnvloeding 158
24. Feedback 164
25. Psychologische veiligheid 169
26. Conflict 175
27. Coachen 183
28. Lencioni 196
29. Vertrouwen - Trust 202
30. Creativiteit en het belang van perspectief 207

Literatuur 226
Colofon 229
Zorgen voor professionals 230
Bio’s 231

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap in beeld