Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Echt leiderschap

Kompas voor persoonlijke ontwikkeling

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789089650580
Voormalig top 100Totaal 6 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Leidinggevenden op alle niveaus beleven spannende tijden. De eisen zijn hoog, soms tegenstrijdig en lijken bovendien steeds te veranderen met de tijdgeest. Gaat het om coachen en bezielen van medewerkers of om het bereiken van harde resultaten? Moet de leider dienstbaar of zichtbaar zijn? Wordt slagracht op korte termijn, of duurzaamheid op lange termijn gevraagd?
Leiderschap is een zoektocht, waarbij geen pasklare antwoorden voorhanden zijn. De praktijk is weerbarstig, de bestaande theorieën bieden maar ten dele houvast. Hoe vindt u als leidinggevende uw eigen weg?

Dit boek biedt u een kompas voor op reis. Er worden geen dogma's gepresenteerd, maar fundamentele inzichten en originele zienswijzen, waaraan de lezer zich kan spiegelen.
Als de omgeving complex en onzeker is, dan zijn er leiders nodig die een eigen koers kunnen varen en die over de persoonlijke rijpheid beschikken om stevigheid met kwetsbaarheid te combineren. Echte leiders zijn in staat richting te geven en om te gaan met paradoxen. Zij kunnen nieuwe antwoorden ontwikkelen en mensen daadwerkelijk met elkaar verbinden.
In dit boek worden drie essenties belicht: innerlijke kracht, visie en beïnvloeden. Dit zijn de kwaliteiten die écht leiderschap vormen en die tot écht engagement leiden. U leest over charismatisch en bezielend leiderschap, maar ook over het omgaan met emoties en het belang van zelfkennis. Rijnlandse managementprincipes zijn daarbij richtinggevend.

Dit boek is bedoeld voor alle leidinggevenden, zowel beginnend als ervaren, die zich bezinnen op hun rol en aanpak en zichzelf een spiegel willen voorhouden: ben ik een echte leider?

De auteurs zijn verbonden aan GITP, het HRD adviesbureau dat is gespecialiseerd in het beoordelen en ontwikkelen van talenten van mensen. De uitgave is geïnitieerd en inhoudelijk gecoördineerd door Ietje Lindermann en Marcel Wanrooy.

Specificaties

ISBN13:9789089650580
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:147
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2010
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Voor echte leiders
Pierre de Winter | 18 mei 2009
Enigszins gewaagd is het wel: een boek schrijven onder de titel Echt leiderschap. Zo van: u heeft de afgelopen jaren van enkele van de meest gerenommeerde auteurs op deze aardbol kunnen lezen over dienend, charismatisch, authentiek, level 5, coachend en situationeel leiderschap, maar wij gaan u nu eens vertellen wat leiderschap echt is…
Lees verder
recensie
Echt leiderschap
Arie Buvens | 11 mei 2009
We leven in een tijd waarin veel reputaties sneuvelen. Zo lezen we in de krant dat Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van superbelegger en veelvuldig miljardair Warren Buffet zijn Triple-A status kwijt is. Neêrlands wonderboy Roel Pieper leidt in een half jaar tijd zijn derde bedrijf naar het faillissement. En hoe het 'de ondernemers van het jaar' Rijkman Groenink en Cees van der Hoeven is vergaan, weten we allemaal. En wat de lessen van 'supermanager' Lee Iacocca waard zijn, weten ze bij het bijna failliete Chrysler-concern in de VS ook. Er is dus wel wat lef voor nodig om in deze tijd van economische relativeringen een boek uit te brengen over echt leiderschap. Ietje Lindermann en Marcel Wanrooy, beiden senior adviseur bij het GITP, durfden het aan en schreven 'Echt leiderschap'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
3
2
0
0
0

Over Ietje Lindermann

Ietje Lindermann (1951) werkt sinds 1997 als senior trainer/adviseur bij GITP Opleidingen. Zij verzorgt trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling/persoonlijk leiderschap en begeleidt organisaties bij cultuurveranderingstrajecten. De focus ligt daarbij op het versterken van de persoonlijke kracht en authenticiteit van mensen, in het licht van de gewenste organisatieverandering. Bij GITP is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de trainingen Innerlijk leiderschap, Innerlijke kracht en voor inspirerend en bezielend leiderschap.

Andere boeken door Ietje Lindermann

Over Marcel Wanrooy

Dr. ir. Marcel J. Wanrooy (1955) is werkzaam bij adviesbureau GITP International b.v. Hij ontwikkelt Leadership Programma's en begeleidt besturen en directies van professionele organisaties (bestuursstructurering, opvolging, samenwerking, coaching en corporate governance). Zijn specialisme is conflictbegeleiding in maatschappen (partnerships). Marcel Wanrooy is expert op het terrein van de (on)bestuurbaarheid van professionals. Hij publiceert hierover en geeft regelmatig workshops en lezingen op dit terrein. In 2001 verscheen 'Leidinggeven tussen professionals', dat in korte tijd uitgroeide tot een standaardwerk in Nederland. In 2007 promoveerde hij aan de VU Amsterdam op een onderzoek naar de besturing van Professional Service Firms, getiteld 'Veel kapiteins op één schip'. Hij is lid van de Raad van Toezicht van een van de grotere accountantskantoren in Nederland en parttime verbonden aan het Professional Services Institute, Nyenrode.

Andere boeken door Marcel Wanrooy

Inhoudsopgave

Voorwoord door Alexander Rinnooy Kan

Introductie door Trude Maas-De Brouwer

1. Wat is echt leiderschap?
2. Charismatisch leiderschap
3. Bezielend leiderschap
4. De kracht van emoties
5. Het kind in de leider
6. Echt leiderschap: kracht en kwetsbaarheid
7. Exodus
8. Leiderschap op z'n Rijnlands

Noten
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Echt leiderschap