Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Theatervoorstellingen in organisaties

Interventies voor interne veranderaars

Paperback Nederlands 2015 9789463189316
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De meeste veranderaanpakken gaan uit van een benadering waarin een (externe) deskundige vertelt wat er moet gebeuren. Het nadeel hierbij is dat de betrokkenen om wie het gaat passief zijn en dat er niet wordt aangesloten bij hun context. In 'Theatervoorstellingen in organisaties' worden deze patronen doorbroken.

Mensen mee zien te krijgen, gaat niet zozeer over informeren en overtuigen maar vooral over begrijpen, luisteren, vragen stellen en confronteren. De interne veranderaar leert in dit boek te interveniëren in de vele voorstellingen die het eigen organisatietheater rijk is. Hij maakt onderscheid tussen de bovenstroomse schone schijn en de onderstroom waar de echte opvattingen zich laten horen.

Het interventiemodel bevat vier rollen met bijbehorende competenties en effectieve interventiemethoden. Als toeschouwer observeert hij wat er speelt. In de coachrol laat hij de spelers reflecteren op hun eigen spel. De tegendraadse prikkelende vragen, paradoxen en confrontaties die hij als nar plaatst, leiden tot het bespreekbaar maken van de werkelijkheid. Als concretiseerder laat hij zich niet misleiden door mooie woorden en intenties van de spelers en verbindt hij mensen aan de organisatieambities.

Specificaties

ISBN13:9789463189316
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:196
Druk:1
Verschijningsdatum:25-11-2015
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

De interne veranderaar
Guillaume Velu | 23 september 2014
In ‘Theatervoorstellingen in organisaties’ bieden Peter van den Boom en Peter de Roode inspiratie en houvast voor wie de organisatie echt wil begrijpen en (helpen) veranderen. Hun onorthodoxe interventiemodel kent vier rollen die de interne veranderaar leert hoe beweging te krijgen in weerbarstige denk –en gedragspatronen die het ‘organisatietheater’ op de werkvloer bepalen. De ‘spelbrekende’ rol van de nar is doorslaggevend. Een verademende aanvulling op mijn collectie veranderboeken!
Lees verder
De interne veranderaar
Martin van Staveren | 28 mei 2014
We acteren beter dan we zelf beseffen. Zo begint de proloog van ‘De Interne Veranderaar’, een boek dat de organisatie als dynamisch theater met meerdere gezelschappen neerzet. Het doel van het boek is om organisaties van binnenuit te veranderen, door het analyseren en veranderen van de rollen die er gespeeld worden. Dit alles om de persoonlijke en organisatie ambities met elkaar ter verbinden.
Lees verder

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter van den Boom

Peter van den Boom is sinds 1988 consultant bij Boom Training and Consultancy en docent bij verschillende master- en MBA-opleidingen. Zijn specialisaties zijn organisatieontwikkeling, human resource management en leiderschap. Hij begeleidt vaak workshops over deze onderwerpen en publiceert geregeld over effectieve en humane organisaties.

Andere boeken door Peter van den Boom

Over Peter de Roode

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij organiseert seminars over actuele managementthema's. Zijn managementfilosofie is 'Zachte factoren en harde resultaten'. Dat wil zeggen het bereiken van resultaten door middel van mensen, door autonome groei. Ontwikkeling van mensen staat bij De Roode altijd voorop. Ook al is die mens soms bewust of onbewust irrationeel bezig. De schijnbare tegenstelling tussen de ratio en de emotie heeft hij in zijn laatste boek 'Werkvormen voor managers' uitgewerkt om organisaties en hun managers concrete handvatten aan te reiken. Peter de Roode ondersteunt diverse organisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is. Verder is hij verbonden aan enkele hogescholen waar hij als docent diverse MBA-opleidingen verzorgt, zoals: Strategisch HRM, Personeelsmanagement, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap en Cultuur en Organisatie. Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat voor De Roode een mooie verbinding tussen theorie en praktijk.

Andere boeken door Peter de Roode

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Theatervoorstellingen in organisaties