Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Patronen

Herkennen en veranderen met antropologische blik

Gebonden Nederlands 2021 9789024438877
10
Voormalig top 10Totaal 85 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 344Hoogste positie: 2
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Patronen. Ze zijn er altijd en overal. Ze zijn groots in de wereld aanwezig. Landen en volkeren hebben eigen patronen, ingebed in oeroud geloof, in de volkscultuur en in oude rituelen en waardensystemen. Organisaties hebben patronen die samenhangen met hun ontstaansgeschiedenis of hun product of dienst.

Families hebben patronen die van generatie op generatie worden doorgegeven. En ook ieder individu heeft een patroon: een samenhangend persoonlijk systeem van overtuigingen en gedrag, gevormd door een mix van biologische aanleg, levensloop, context en eigen keuzes.

Je kunt er allerlei namen aan geven: je kunt spreken van een systeem, cultuur, patroon, organisatie of zelfs DNA… Hoe je ze ook noemt, belangrijk is dat je ze leert herkennen zodat je daar in organisatieverandering rekening mee kunt houden. Je leert patronen het best herkennen en duiden, door ze heel vaak waar te nemen. Dit boek neemt je bij de hand en helpt je daarbij op weg.

Specificaties

ISBN13:9789024438877
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:272
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:12-5-2021
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (7)

Patronen - 'Een rijk bezit'
Nico Jong | 3 september 2021
Organisaties zitten vol met Patronen, waarneembare zich herhalende aspecten van de werkelijkheid. Patronen slijten in en vormen groeven die soms zo diep zijn dat de betrokken mensen erin vast zitten en niet meer over de rand heen kunnen kijken. Danielle Braun wijdt een heel boek aan dit wat ongrijpbare fenomeen, dat ons pad zo vaak kruist.
Lees verder
Patronen - 'Nieuwe handvatten om aan de slag te gaan'
Rick Lindeman | 20 juli 2021
Van de week liep ik naar mijn voordeur, en kwam op het trapje van de veranda in een spinnenweb terecht. Ik was als altijd verrast hoe sterk dat web eigenlijk was. Niet alleen omdat spinnenrag sterk materiaal is, maar ook omdat het web in een bepaald patroon geweven is.
Lees verder
Patronen - 'Een heel bijzonder boek'
José Otte | 15 juli 2021
Het ontdekken van Patronen, in organisaties, vormt een prima basis om te voldoen aan de verandering die we zien nu scripties vaker beroepsproducten worden, en onderzoek ook steeds vaker actie-onderzoek mag zijn.
Lees verder
Patronen // Laveert tussen gedegen inhoud en verbeelding en verwondering
Sylvie van der Haar | 1 juli 2021
In Patronen behandelt Danielle Braun allerlei vragen rondom patronen in organisaties. Ze laat ons meekijken door haar antropologenbril, met dit verrassende en rijk geschakeerde boek als resultaat.
Lees verder
Patronen // Leert je met een andere blik naar organisaties te kijken
Nora Ghaoui | 24 juni 2021
Kun je water zien als je een vis bent? Of de cultuur van een groep waar je zelf in zit? Vaak niet. Een buitenstaander kan het zien door op een bepaalde manier te kijken. Hoe dat te doen legt Danielle Braun uit in Patronen.
Lees verder
Patronen - 'Inhoudelijk rijk'
Rudy Kor | 2 juni 2021
Patronen van Danielle Braun heeft zo'n 250 bladzijden en acht hoofdstukken. Daarin krijg je antwoord op vragen over patronen: wat zijn het, hoe herken je ze, hoe leg je ze vast, hoe communiceren erover, hoe kun je ze veranderen, hoe zijn ze te bestendigen en wat zijn veelvoorkomende patronen in organisaties?
Lees verder
Patronen - 'Onmisbaar boek voor leidinggevenden'
Renée Braken-Krol | 31 mei 2021
‘Patronen' wat zijn dit eigenlijk? En waar vind je patronen? Hoe kan je patronen herkennen? En ook: hoe duid je patronen? Hoe verander je patronen en bestendig je patronen?
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
6 stemmen
4
1
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Wat je wilt veranderen zit vaak diep in je DNA
Willem van Leeuwen 1 juli 2021 Patronen zijn de footprints van het leven, een poging om wat groot is toch te bevatten en te kunnen ordenen. Zo schrijft Danielle Braun in het voorwoord van haar nieuwe boek Patronen. Zij is te gast in de nieuwe aflevering van de Boekenpraktijk.
interview
Danielle Braun: ‘Ik ben echt onder de indruk van de schoonheid van bepaalde patronen’
Hans van der Klis 11 mei 2021 Na De Corporate Tribe (2015) en Building Tribes (2018), de twee door de antropologie geïnspireerde boeken die ze met Jitske Kramer schreef, komt Danielle Braun nu met een methodologisch boek over herkennen en veranderen met antropologische blik: Patronen. ‘Voodoopriesters en de sekteleiders zijn heel goed in het beïnvloeden van gedrag.'

Over Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud". Danielle Braun studeert klassieke culturele antropologie. Ze specialiseert zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie wordt ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties "om de hoek" minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderen van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineert de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk doet ze anderhalf jaar lang achterin de politieauto. Daar leert ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveert in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift "Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgt haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid. Nu is Danielle een van Nederlands topsprekers. Auteur van de boeken de Corporate Tribe, Building Tribes, Patronen, Da’s Gek en Tribaal Kantoorgedoe. Ze is directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, waar ze met haar team organisaties beter en bezielder maakt en leergangen geeft over de boeken de Corporate Tribe, Patronen en Building Tribes. Danielle is sparring partner voor CEO’s en bestuurders bij complexe verandering en bijt zich graag stuk op disfunctionerende managementteams. Bij verandertrajecten combineert Danielle haar no-nonsense strategische managementervaring met haar adviesrol. Ze is publicist voor kranten, social media, radio en tv onder de titel #antropoloogdesvaderlands. Danielle schrijft in een vaste wekelijkse column in de Financiële Telegraaf over kantoorperikelen en loopbaanstrubbels. Ze brengt een eigen online talkshow uit onder de naam Dubbel-Date. En bovenal… is Danielle reiziger. Elk jaar reist ze ergens naar een boeiende tribe op de wereld om nieuwe verhalen en best practices te verzamelen. Dat doet ze alleen en samen met haar fijne gezin dat al even reislustig is. Op social media en haar website publiceert ze, blogt ze, fotografeert ze over haar reizen. Hiermee stond ze in januari 2020 op de planken in het theater.

Andere boeken door Danielle Braun

Inhoudsopgave

Voorwoord 15

1 PATRONEN: IN DE WERELD EN IN ORGANISATIES 19
1.1 Reizen en grenzen 21
1.2 Kastenstelsel 24
1.3 Curatief en winstgevend 28
1.4 Een corona-aanpak die past bij Nederland 30
1.5 Braafste jongetjes van de klas of ondeugende cowboys 33
1.6 Grijze deken 37

2 WAT ZIJN PATRONEN? 41
2.1 Waar gaat het over? 43
2.2 Patronen zijn repeterend 46
2.3 Patronen zijn op meerdere lagen waarneembaar 50
2.4 Patronen hebben een systemische samenhang 52
2.5 Patronen vormen energievelden 56
2.6 Patronen worden overgedragen 60

3 PATRONEN HERKENNEN 65
3.1 Drie manieren om naar patronen te kijken 67
3.2 Hoe antropologen patronen achterhalen 76
3.3 Shock omzetten in informatie 81
3.4 Patronen herkennen met al je zintuigen 87
3.5 Je eigen neushoornhoorn 90

4  PATRONEN DUIDEN EN VASTLEGGEN 95
4.1 Emic en Etic 98
4.2 Timing is everything – Antropologisch verandermodel 102
4.3 Ordening: grip krijgen op patronen 107
4.4 De kern van het patroon benoemen 113

5 PATRONEN COMMUNICEREN 121
5.1 Samen in de soep 123
5.2 Mondeling terugkoppelen: kampvuurgesprekken 129
5.3 Schriftelijk rapporteren 134
5.4 Eren van het oude 139
5.5 En nu? 143

6 PATRONEN VERANDEREN 149
6.1 De kunst van het stoppen 151
6.2 Uitrollen of inrollen 155
6.3 Voodoo in organisaties: virale verandering 159
6.4 Liminaliteit: de kracht van rituelen en verhalen 168
6.5 De rol van de leider 178
6.6 Structuren en processen 183

7 PATRONEN BESTENDIGEN 189
7.1 Patronen: stollen en vernieuwen 191
7.2 Discipline 195
7.3 Cadans, ritme, rituelen, traditie 202
7.4 Je plaats in het geheel 206
7.5 Organisatiestructuur in flow 212

8 VEELVOORKOMENDE PATRONEN IN ORGANISATIES 229
8.1 Beelden en metaforen 231
8.2 Dilemma’s en polariteiten 238
8.3 Thematische beschrijvingen 245

Nawoord – de reis naar binnen 259
Bronnen en verantwoording 261
Over Danielle Braun 269

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Patronen