Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789461271273
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Socratisch coachen is gebaseerd op een grondhouding van onbevangenheid en oprecht willen weten. Het is door de jaren heen een effectieve, resultaatgerichte methode gebleken. Dit boek gaat in op de specifieke toepassing van het socratisch coachen door leidinggevenden en HR-professionals.

Leidinggevenden en HRM hebben in de organisatie van nu te maken met een veelheid aan vaak tegengestelde eisen en belangen, die hen in een spagaat brengt. Zij moeten talloze ballen in de lucht houden en bovendien wordt verwacht dat zij hun medewerkers coachen én sturen. HR-professionals staan voor de vraag hoe ze goed kunnen adviseren als het beleid iets anders zegt dan de leidinggevende doet. Socratisch coachen is voor beide groepen een waardevol instrument.

Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM geeft inzicht in socratisch coachen bij competentieontwikkeling, gedragsverandering, delegeren en weerstand. Het gaat daarbij uit van de vaak grillige realiteit waarmee leidinggevenden dagelijks te maken hebben, niet van de organisatiekundige blauwdruk. Dit boek laat zien hoe leidinggevenden en/of adviseurs binnen deze omgeving toch hun persoonlijke stijl kunnen behouden en hoe ze anderen kunnen aanzetten tot zelfwerkzaamheid.

Dit boek is geschreven voor leidinggevenden op alle niveaus, HR-managers en professionals die sturing geven aan anderen. Verder is het geschikt voor iedereen die beroepsmatig een begeleidende of adviesrol vervult.

Specificaties

ISBN13:9789461271273
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM
Marianne Eussen | 10 oktober 2012
Als u concrete invulling wil geven aan coachend leidinggeven, dan is het boek 'Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM' van Hilde Veraart-Maas geknipt voor u. Ze heeft in dit boek al haar kennis en ervaring gestopt. Het zit boordevol praktische informatie en tools. Het is daardoor wel wat zoeken naar de vertaalslag voor uw eigen situatie. Zelf had ik moeite om de rode draad te blijven vasthouden. Het is een van de weinige boeken die een lans breekt voor meer samenwerking tussen HRM en management om succesvol te zijn.
Lees verder
recensie
Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM
Bert van Dijk | 11 september 2012
Dit boek is geschreven voor leidinggevenden en HRM-professionals. Ik vind het alleen al daarom een boeiend, maar vooral een belangrijk boek. Beide groepen professionals hebben immers een lastige taak. 
Lees verder
recensie
Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM
Joke Verplanke | 10 augustus 2012
Socratisch coachen is volgens Hilde Veraart-Maas, auteur van 'Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM', coachen volgens de RET (Rationeel Emotieve Therapie) methode met een toefje oplossingsgericht coachen. De RET-methode gaat ervan uit dat gebeurtenissen gedachten genereren en gedachten op hun beurt gevoel.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
De boekenkast van Hilde Veraart-Maas, socratisch coach en nuchter pragmaticus
Joep Schrijvers 8 oktober 2012 Ze houdt niet van slachtoffergedrag en maak haar niet kwaad met onrechtvaardig gedrag. Dan is ze als een leeuwin. Van coachen en goede vragen stellen weet ze alles. Socrates is haar grote voorbeeld. Ze is analytisch, onderzoekend én praktisch. Zelfs bij grote tegenslag geeft ze zichzelf maar één avond om zielig te doen. Daarna moet er weer pragmatisch gehandeld worden. Want het leven is te kort om te simmen. Dit keer bij de boekenkast de nuchtere managementauteur Hilde Veraart-Maas.
interview
Het laatste boek van Hilde Veraart-Maas
Hans van der Klis 11 september 2012 Haar man gelooft er niets van, maar Hilde Veraart-Maas heeft aangekondigd dat haar nieuwe boek Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM ook haar laatste is. Ze heeft het toegespitst op de context waarin managers en HR-managers werken en de spanningen waarmee zij te maken hebben. ‘Je zou dit boek kunnen beschouwen als mijn nalatenschap aan managementland.’

Over Hilde Veraart-Maas

Hilde Veraart-Maas (1954-2019) was organisatiesocioloog. Na 22 jaar Human Resources Management vestigde zij zich als HRM-adviseur, trainer en (team)coach. Zij heeft door de jaren heen het socratisch coachen verder ontwikkeld. Zij werkt vanuit het principe: 'je weet zelf het beste wat goed voor je is!' De kracht van gedachten staat in haar aanpak centraal en de methode bewijst vooral goede diensten als iemand niet geholpen wil worden. Zij schreef diverse boeken over socratisch coachen, niet alleen als coachingsmethode (2006), maar ook over de vele toepassingsmogelijkheden. Zij was Master Practitioner NOBCO EMCC.

Andere boeken door Hilde Veraart-Maas

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. De organisatie: samenwerkingsverband of arena?
2. Socratisch coachen: wat, wanneer en hoe?
3. Coachen met emotie

Bijlage A Persoonlijke communicatiestijl: de Roos van Leary

4. Coachen met een boodschap

Bijlage B Zorg voor resultaat door zorg voor mensen

5. Coachen zonder bevoegdheden

Nawoord
Geraadpleegde literatuur
Over de auteur

Bijlage C Voorbeeldvragen per fase

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Socratisch coachen voor leidinggevenden en HRM