Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Red de alfawolf - Zachte leiders maken stinkende wonden

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789058755582
Voormalig top 100Totaal 47 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

De moderne leider moet dienend, verbindend en vooral heel erg mindful zijn. Prachtig! Maar waar is de alfawolf (m/v) gebleven? De leider die het initiatief neemt, keiharde grenzen stelt en onverschrokken voorop gaat in de strijd? Is hij verbannen omdat we hem associëren met narcisme, woekerwinsten en fraude?

Dit boek biedt tegenwicht aan alle publicaties over leiderschap en coaching waarin 'soft skills’ centraal staan. De auteurs erkennen dat deze nodig zijn, maar waarschuwen dat dit niet ten koste mag gaan van ‘hard skills’. Goede leiders zijn altijd ook alfawolf, maar weten hem gepolijst en gedoseerd in te zetten.

Executive coach Arvid Buit en psycholoog Martin Appelo formuleerden op basis van literatuuronderzoek een nieuw model en een methodiek om leiderschap te ontwikkelen. De alertheid van de alfawolf is daarbij onmisbaar! Hoe dit in de praktijk werkt, wordt geïllustreerd met de verhalen van vier leiders die met deze methode ‘onder handen werden genomen’.

'Red de Alfawolf maakt treffend duidelijk dat een goede leider over soft én hard skills beschikt en weet op welk moment hij uit welk vaatje moet tappen.’'- Fons Trompenaars

'Dit boek is to-the-point en met lef geschreven. Het onderwerp leiderschap wordt theoretisch onderbouwd maar ook heel praktisch en concreet gemaakt. Het boek zet aan tot (zelf)reflectie en maakt het onderwerp toegankelijk en toepasbaar.'- David van Mechelen | Group Controller KLM | Winnaar Leadership in Finance Award 2018

Specificaties

ISBN13:9789058755582
Trefwoorden:leiderschap, daadkracht
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:191
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:29-10-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Red de Alfawolf - 'Verplichte kost voor leiders'
Maarten Fijnaut | 7 januari 2019
Red de Alfawolf is verplichte kost voor leiders. Buit en Appelo leveren een stevig boek dat buiten een theoretisch kader ook een degelijke weergave van de praktijk biedt.
Lees verder
recensie
Red de alfawolf - 'Duidelijk dat de auteurs uit ruime ervaring putten'
Arie Buvens | 16 november 2018
Dienende leiders, coachende leiders, verbindende leiders. Allemaal prima, maar Arvid Buit en Martin Appelo missen de alfawolf, de leider die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, het initiatief neemt, grenzen stelt en voorop gaat in de strijd.
Lees verder
recensie
Red de alfawolf - 'Waardevol boek voor wie bereid is tot zelfreflectie'
Bert-Jan van der Mieden | 22 oktober 2018
Red de alfawolf begint met een sterke, verhelderende en goed geschreven inleiding. Die eindigt verrassend genoeg met de suggestie om als eerste het laatste hoofdstuk te lezen. Uit nieuwsgierigheid ben ik inderdaad eerst hoofdstuk 13 gaan lezen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
21 stemmen
21
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

preview
Red de alfawolf - Zachte leiders maken stinkende wonden
Arvid Buit 31 oktober 2018 Dagelijks ervaren we als maatschappij de puinhopen van slecht leiderschap. Soms door foutieve beslissingen, maar nog veel vaker omdat beslissingen überhaupt uitblijven. Kent u bouwprojecten die binnen begroting blijven? ICT ontwikkelingen die niet eindigen in een grove schending van toegekende budgetten?
interview
Martin Appelo: ‘Bij een crisis loopt de alfawolf voor de troepen uit’
Ger Post 19 oktober 2018 De alfawolf komt door de hausse aan soft skills en meditatieweekenden in de verdrukking. Daarom schreef psycholoog Martin Appelo samen met executive coach Arvid Buit het boek Red de alfawolf – Zachte leiders maken stinkende wonden. ‘Een alfawolf had ervoor gezorgd dat de witwaspraktijken bij ING waren gestopt.’

Over Arvid Buit

Arvid Buit is internationaal actief als executive coach voor topbestuurders. Zijn aanpak kenmerkt zich door resultaatgerichtheid, een eigenzinnige aanpak en humoristische stijl. Als 3-voudig erkend mastercoach (EMCC / ICF / Marshall Goldsmith) is hij de hoogst gekwalificeerde leiderschapscoach van Nederland. In executive communities is hij tevens actief als keynote speaker en moderator van inhoudelijke roundtables. Zijn passie voor leiderschapspersoonlijkheden maakt dat hij in hoge mate kan bijdragen aan strategische en structurele ontwikkelingen binnen organisaties. Arvid werkte al met 500+ CxO’s en publiceerde in 2015 zijn businessroman 'Wahlberg- Het verhaal van een CEO'. Met zijn enthousiaste en persoonlijke aanpak werkt hij met clienten en binnen organisaties aan de drie fundamentele pijlers voor gedragsverandering; Lef, Bescheidenheid en Discipline. Zijn belofte: 'Ik garandeer meetbare gedragsverandering aan de top!'

Andere boeken door Arvid Buit

Over Martin Appelo

Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog. Hij werkt als hoofd wetenschappelijk onderzoek bij GGz Groningen en als universitair docent op de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Verder houdt hij zich intensief bezig met het trainen en begeleiden van GGz-teams in de chronische psychiatrie. Hij promoveerde op onderzoek naar revalidatie bij patiënten met schizofrenie. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen en evalueren van kortdurende educatie- en behandelmodules voor mensen met chronisch psychische kwetsbaarheid. Empowerment, self-efficacy en sociale steun staan daarbij centraal.

Andere boeken door Martin Appelo

Inhoudsopgave

Inleiding 7

1. Kennismaken 13
2. Relevantie 23
3. Achtergrond 37
4. Model 55
5. Werkwijze 67
6. Coachingsproces 79
7. Psychologisch traject 89
8. De narcistische directeur 103
9. De verbindende slappe hap 125
10. De boot schilderen terwijl ze zinkt 141
11. Vervlogen energie 155
12. De ideale organisatie 175
13. Evaluatie 185

Over de auteurs 191

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Red de alfawolf - Zachte leiders maken stinkende wonden