Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Begeleiden van groepen

Groepsdynamica in praktijk

Paperback Nederlands 2015 9789036807241
Voormalig top 100Totaal 14 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Begeleiden van groepen - Groepsdynamica in praktijk' is volledig herzien en geactualiseerd. Deze klassieker op het gebied van groepsdynamica is een handzame en complete encyclopedie. Na een algemene inleiding over begeleiding van groepsprocessen komen in alfabetische volgorde 41 thema’s aan bod, zoals besluitvorming, communicatie, feedback, groepsontwikkeling, interventies, leiderschap en teambuilding. Nieuw zijn de thema’s online groepswerk, groepsprocessen in de schoolklas, professioneel omgaan met emoties en methodisch handelen.

Op heldere wijze geeft Begeleiden van groepen antwoord op veelgestelde vragen. Wat kan een groepsleider bijdragen aan de ontwikkeling van een groep? Hoe bevordert hij de samenwerking tussen de leden? Hoe gaat hij om met spanningen?

Op de bijbehorende website staan ruim 130 meerkeuzevragen, ondersteunende documenten als schema´s, tips en tools en hyperlinks naar videomateriaal.

Dit inspirerende boek maakt de groepsleider wegwijs in de wereld van de groepsdynamica. Het is daarom onmisbaar voor elke professional die met groepen werkt of daarvoor in opleiding is.

Specificaties

ISBN13:9789036807241
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:411
Druk:3
Verschijningsdatum:18-8-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

4.0 van de 5
5 stemmen
1
3
1
0
0

Over Jan Remmerswaal

Jan Remmerswaal (1945) is sociaal-psycholoog. Als opleider, trainer, docent en adviseur is hij de afgelopen dertig jaar betrokken geweest bij een groot aantal opleidingen en cursussen in het Hoger Onderwijs (zowel universitair onderwijs als Hbo) en binnen bedrijfsgerichte opleidingen. Zijn belangstellingsgebieden betreffen groepsdynamica, teambuilding, begeleiding van groepen, veranderingsmanagement, coaching, counseling, supervisie en intervisie. Hij publiceerde een groot aantal artikelen op het terrein van groepen en begeleiden van groepen, en negen boeken, waaronder de drie delen 'Groepsdynamika deel 1: Inleiding', 'Deel II: Kommunikatie', en 'Deel III: Groepsontwikkeling'. Hij is ook hoofdredacteur van het tijdschrift 'Werken Leren en Leven met Groepen'.

Andere boeken door Jan Remmerswaal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Begeleiden van groepen