Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bedrijfseconomische analyses (8e druk)

Paperback Nederlands 2016 9789001867232
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Bedrijfseconomische Analyses' behandelt bedrijfseconomische vraagstukken vanuit het perspectief van het management en biedt studenten een gedegen kennismaking met het bedrijfseconomische vakgebied.

Waarom kiezen voor 'Bedrijfseconomische Analyses'?
- geschikt voor zowel het hbo als wo;
- geschreven vanuit managementperspectief;
- uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent.

'Bedrijfseconomische Analyses' bestaat uit drie delen: 'Cost- en managementaccounting', 'Financiering' en 'Externe verslaggeving'. Het boek legt een brede basis voor verdere studie op deze gebieden, zonder dat enige bedrijfseconomische of bedrijfsadministratieve voorkennis vereist is. De hoofdvraag van het boek is: wat is de betekenis van de economisch-calculatorische analyse voor de door het management te nemen beslissingen? Deze hoofdvraag vormt de rode draad in alle gepresenteerde thema's en dilemma's.

Ieder hoofdstuk heeft dezelfde opbouw met een inleidende case, paragrafen met leerstof, een samenvatting, een lijst met nieuwe begrippen en een toetsvraagstuk. Met het bijbehorende opgavenboek kunnen studenten hun inzicht en vaardigheden verdiepen. Een uitgebreide case in het laatste hoofdstuk van het boek brengt de stof van het hele boek bij elkaar. In het opgavenboek vinden studenten specifieke vragen over deze casus.

In deze achtste editie van 'Bedrijfseconomische Analyses' is aan ieder hoofdstuk een paragraaf met actuele ontwikkelingen toegevoegd. De theorie is op sommige punten aangepast, bijvoorbeeld waar het gaat om voorraadbeheer en afschrijvingen. Studenten krijgen een realistischer beeld van hoe de theorie in de praktijk werkt, of juist niet werkt. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de beroepspraktijk. Bedrijfseconomische Analyses is geschreven voor hbo- en wo-studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy.

Op de website vinden studenten meerkeuzevragen en een begrippentrainer. Docenten kunnen er terecht voor opgavenuitwerkingen, PowerPointpresentaties en actuele informatie (zogenaamde e-alerts). Zij kunnen ook gebruikmaken van Toets-op-maat.

Specificaties

ISBN13:9789001867232
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:480
Uitgever:Noordhoff
Druk:8
Verschijningsdatum:14-6-2016
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
4 stemmen
2
0
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tjeu Blommaert

Tjeu Blommaert was onder meer hoogleraar bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht. Hij is (mede)auteur van tientallen boeken op het gebied van de bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Zijn bedrijf Blommaert Enterprise, gevestigd in Maastricht en in Willemstad, kent zowel een trainingsbureau als een consultancytak. Hij was een van de meest gevraagde sprekers op seminars en congressen. Tjeu was partner (in deeltijd) bij CroweHorwath Foederer accountants en consultants. Tjeu Blommaert overleed op 28 september 2016.

Andere boeken door Tjeu Blommaert

Over Jos Blommaert

Prof. dr. J.M.J. Blommaert heeft ruime ervaring in het en middelbaar en hoger onderwijs en als lid van verschillende examencommissies. Momenteel is hij hoogleraar Financial Accounting bij het departement Accounting en Accountancy van de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij als hoogleraar Bedrijfseconomie verbonden aan het Centrum voor Bedrijfswetenschappen van de Universiteit Leiden.

Andere boeken door Jos Blommaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfseconomische analyses (8e druk)