Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 34% korting
,

De opkomst en ondergang van DSB

Paperback Nederlands 2009 9789048805204
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
15,-
9,95
VOORDEEL - 34% korting

Samenvatting

De teloorgang van DSB Bank is een belangrijk hoofdstuk in de financiële geschiedenis van ons polderlandje. Voor het eerst werd een bank voor het volk ten gronde gericht door het volk, met daarin ook een grote rol voor De Nederlandsche Bank, de Autoriteit Financiële Markten en de machtige media. Hoe kon dit zo snel gebeuren en wie speelde welke rol?

DSB Bank kon gedijen in een tijd dat de bomen tot de hemel leken te groeien. De huizenprijzen liepen almaar op en aan de werkgelegenheid en salarisgroei leek geen einde te komen. Kopen op de pof werd gemeengoed. Het bleek een ideale voedingsbodem voor een man als Dirk Scheringa. Wat klein begon met financieringsmaatschappij Frisia groeide uit tot een keizerrijkje in de kop van Noord-Holland. DSB bood behalve leningen ook verzekeringen en hypotheken, altijd tegen die schijnbaar aantrekkelijke voorwaarden.

De kredietcrisis op zich kon dit kaartenhuis niet eens omverblazen, maar de daaropvolgende economische crisis deed dat wel. Duizenden klanten kwamen in financiële problemen en DSB kreeg een stroom aan negatieve publiciteit te verwerken. De oproep van één man zorgde voor een bankrun, waardoor de keizer opeens zonder kleren kwam te staan.

Dit boek schetst op heldere wijze de opkomst en ondergang van DSB Bank, met speciale focus op oktober 2009, toen de markantste bank van Nederland omviel.

Specificaties

ISBN13:9789048805204
Trefwoorden:bankwezen, crisis, recessie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:141
Uitgever:Carrera
Druk:1
Verschijningsdatum:17-7-2012
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
0
2
0
1
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Twee keer DSB: ‘Alles mag, tenzij het is verboden’
Hans van der Klis 25 november 2009 In de marge van de kredietcrisis kreeg zowel de Verenigde Staten als Nederland te maken met een extra financieel schandaal. Op Wall Street donderde het Ponzi-systeem van Bernie Madoff in elkaar, in Noord-Holland ging Dirk Scheringa ten onder. Over de twee schandalen zijn inmiddels verschillende boeken verschenen. Vandaag: de DSB Bank.

Over Natasja de Groot

Natasja is sinds december 2011 verslaggever bij het AD. Daarvoor werkte ze jarenlang bij De Telegraaf en was ze co-auteur van het boek 'De opkomst en ondergang van DSB'.

Andere boeken door Natasja de Groot

Over Ronald van Gessel

Ronald van Gessel is afkomstig uit de effectenhandel. In 1978 begon hij op de financiële redactie van De Telegraaf, waarna hij in 1988 overstapte naar de politieke redactie. Na elf jaar als correspondent in Brussel en Berlijn te hebben gewerkt, is hij sinds 2007 weer terug op het oude nest, De Financiële Telegraaf.

Andere boeken door Ronald van Gessel

Inhoudsopgave

Woord vooraf

'Gewoon Dirk'
Het verdriet van Wognum
VVD
Waar begon het mis te gaan?
D-Day
Moraal van het verhaal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De opkomst en ondergang van DSB