Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Reputatiemanagement voor iedereen - 'Praktisch en toegankelijk'

Een reputatie is dat wat de wereld van een persoon of organisatie vindt; het beeld dat men heeft. Wanneer een reputatie eenmaal gevestigd is, is het lastig om dat beeld te keren of te buigen. Maar het kán wel. Hoe? Frank Peters doet het uit de doeken in Reputatiemanagement voor iedereen.

Hanneke Tinor-Centi | 6 maart 2020 | 1-2 minuten leestijd

Voor een organisatie is een goede reputatie van essentieel belang. Alleen het doen van beloftes is zeker niet voldoende om de -wellicht- kritische houding ten opzichte van een organisatie in positieve zin te keren. De organisatie wordt beoordeeld op integriteit, daden, leiderschap van haar bestuurders en verbinding met de omgeving. Dat alleen maakt al duidelijk dat een aantal mooie beloften niet voldoende zijn om een negatieve reputatie ineens te doen keren naar een positieve.

Ondanks het feit dat het keren van een negatieve reputatie een zware klus is, gaat u niet bij de pakken neerzitten met het idee dat er ‘toch niets aan te doen is'. U gaat, met dit nieuwste boek van Peters in de hand, aan de slag met reputatiemanagement!

Opnieuw heeft Peters een praktisch, direct toepasbaar en toegankelijk boek afgeleverd. Hij wijst op de mogelijkheid dat een reputatieprobleem in no time kan omslaan in een ware crisis. In de huidige tijd, waar door vrijwel iedereen gebruik wordt gemaakt van social media, verspreidt (slecht) nieuws zich razendsnel en hij waarschuwt ervoor daar de ogen niet voor te sluiten. Pak de crisis / het probleem aan als ware het een kans. Analyseer de kwestie/crisis, handel direct en communiceer transparant.

Peters heeft zijn boek opgedeeld in 46 hoofdstukken, waardoor hetgeen hij te vertellen heeft als het ware in ‘hapklare brokken' wordt opgedeeld. Bovendien is de informatie daardoor gemakkelijk terug te vinden.

Kortom, Reputatiemanagement voor iedereen is een boek dat elke ondernemer en communicatieprofessional zou moeten lezen.

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden