Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Stalen zenuwen

Hoe topsporters presteren onder druk (en wat jij daarvan kunt leren)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789491845864
Direct te downloaden

Samenvatting

Voor topsporters draait alles om presteren op het juiste moment. Krijgen ze op het beslissende ogenblik vleugels? Of bezwijken ze juist onder de druk? Aan de hand van briljante hoogtepunten en gênante blunders in de sportwereld onderzoekt Ger Post in 'Stalen zenuwen' wat er met ons gebeurt wanneer we onder druk staan.

Hij combineert de nieuwste inzichten uit de biologie en psychologie en ging te rade bij politieagenten, cabaretiers, filosofen en sportpsychologen. Waarom is het Nederlands elftal bijvoorbeeld slecht in het nemen van strafschoppen? Waarom stuurde coach Gerard Kemkers zijn pupil Sven Kramer op het beslissende moment de verkeerde baan in? Of het nu gaat om een gouden medaille op de Olympische Spelen, presentaties geven of onderhandelen op het werk: het draait allemaal om het kweken van stalen zenuwen.

"Presteren onder druk is misschien wel een van de belangrijkste skills voor managers. Post laat in dit boek zien hoe je die druk juist kunt koesteren en niet moet proberen de stress te beheersen. En dat ook nog eens in een buitengewoon toegankelijke stijl!"- Pierre Pieterse, hoofdredacteur Managementboek Magazine

"Dit interessante boek draagt bij aan ons inzicht in de beslissende factor in de topsport: de mens achter de sporter." - Merijn Zeeman, coach team LottoNL-Jumbo

Specificaties

ISBN13:9789491845864
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:24-6-2016
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Stalen zenuwen
Sjors van Leeuwen | 6 oktober 2016
In Stalen zenuwen beschrijft Ger Post hoe het komt dat topsporters onder druk vaak falen en hoe je de zenuwen op kritieke momenten beter in bedwang houdt. Denk alleen al aan het penaltysyndroom van het Nederlandse elftal. Het boek maakt korte metten met vele mythes en laat zien hoe topsporters én managers en medewerkers beter kunnen presteren onder druk.
Lees verder
recensie
Bij het eind van de Olympische Spelen - Stalen zenuwen
Hans van der Loo | 21 augustus 2016
Als er veel op het spel staat en er onder druk gepresteerd moet worden, gaat het nogal eens mis. Dat geldt zelfs voor ervaren en optimaal begeleide topsporters.
Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
7 stemmen
1
3
2
1
0

Interviews en artikelen (3)

column
De Big Data-definitie van serendipiteit doet de mens tekort
Ger Post 14 september 2018 Voor serendipiteit heb je een mens nodig, maar dat wordt online vaak vergeten.
interview
Ger Post: ‘Onder druk zul je nooit boven jezelf kunnen uitstijgen’
Hans van der Klis 28 juni 2016 De docent neurowetenschappen – en medewerker van Managementboek Magazine - Ger Post veegt in zijn nieuwe boek Stalen zenuwen de vloer aan met de mythe dat de grootste sporters boven zichzelf kunnen uitstijgen wanneer zij onder druk staan. Wat je wel helpt wanneer je moet presteren, is de druk na te bootsen in je voorbereiding.
preview
Preview - Stalen zenuwen
Ger Post 23 juni 2016 Hoe kan het dat cabaretiers als Theo Maassen, politici als Barack Obama en topsporters als Maria Sjarapova op het juiste moment op hun best presteren? Ger Post deed er onderzoek naar en beantwoordt deze, en andere vragen in Stalen zenuwen. Een preview.

Over Ger Post

Ger Post (1981) studeerde journalistiek en cognitieve neurowetenschappen en is nu docent brain and cognitive sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Naast handboeken over interdisciplinair onderzoek, schrijft hij als journalist stukken over hersenonderzoek voor De Neuroloog en Managementboek Magazine. Fotografie: Emiel Martens

Andere boeken door Ger Post

Inhoudsopgave

Inleiding
Het verschil tussen nét wel en nét niet

Deel 1: Hoe sporters onder druk bezwijken en boven zichzelf uitstijgen
1. De lessen van falende sporters (en hun coaches)
2. De lessen van succesvolle sporters
3. De mythen van boven jezelf uitstijgen en onder druk bezwijken

Deel 2: De weg naar stalen zenuwen
4. De onzekerheid een plek geven
5. Hoe het stressmonster te beteugelen
6. Oefenen met druk
7. De denkfout van overlevers

Woord van dank
Noten
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stalen zenuwen