Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Introvert leiderschap

De stille kracht van de introverte leider

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789089655165
Voormalig top 100Totaal 157 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Brutale mensen hebben de halve wereld. En wie het hardst schreeuwt en het duidelijkst aanwezig is, krijgt het meest voor elkaar. Ook als het gaat om leidinggevende posities. Want introversie en leiderschap worden meestal niet direct aan elkaar gekoppeld. En dat is een gemiste kans. Voor de introverte man of vrouw die zo minder makkelijk carrièrestappen zet. En voor de organisatie omdat een introvert unieke en heel waardevolle leiderschapseigenschappen heeft.

In haar boek Introvert Leiderschap laat Karolien Koolhof zien hoe dat leiderschap eruitziet. Aan de hand van de ervaringen van dertig introverte leiders uit binnen- en buitenland biedt ze introverten inzicht in hun unieke kracht en laat ze extraverten stilstaan bij misvattingen rond introversie en leiderschap. Ook geeft ze concrete tips aan zowel introverte leiders als hun extraverte collega’s.

Karolien schreef dit boek op basis van haar eigen onderzoek onder 400 introverte leiders wereldwijd. Omdat ze naast aanleg ook het cultuuraspect van introversie belicht, biedt dit boek een vollediger beeld dan veel andere boeken over introversie en draagt het meer bij aan onderling begrip en diversiteit op de werkvloer.

- Het eerste Nederlandstalige boek over introvert leiderschap.
- Een uniek, globaal perspectief op introvert leiderschap.
- Op basis van eigen onderzoek onder 400 introverte leiders wereldwijd.

Specificaties

ISBN13:9789089655165
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:19-11-2020
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Introvert leiderschap // Goede tips om het beste uit introverte mensen te halen
Elmas Duduk | 25 juni 2021
Karolien Koolhof geeft in Introvert leiderschap bruikbare inzichten en handvatten mee voor introverte leiders en medewerkers. Ze rekent af met de apenrotsmanager en pleit voor inclusief leiderschap waarbinnen ook plaats is voor introverte managers en medewerkers. Verplichte kost voor managers! In vijf hoofdstukken neemt Karolien Koolhof de lezer mee in haar pleidooi voor introvert leiderschap, aan de hand van theorie, inzichten en twaalf voorbeelden.
Lees verder
recensie
Introvert leiderschap - 'Goede basis, inzichten en handvatten'
Dick Rochat | 17 maart 2021
Introversie als voorspeller van goed leiderschap... Vormt zich nu een vraagteken boven je hoofd? Begrijpelijk, want in je hoofd gaat waarschijnlijk de gedachte rond dat extraversie dé voorspeller is van goed leiderschap.
Lees verder
recensie
Introvert leiderschap - 'Leiderschap verdient een reframing'
Rogier van der Wal | 19 februari 2021
De aandacht gaat vaak vooral naar wie het hardste roept. Leiders zorgen er vaak zelf wel voor dat ze aandacht krijgen. Maar bij de gedachteloze koppeling tussen extravert en leiderschap kunnen vraagtekens gezet worden. Kunnen introverte mensen niet evengoed leiders zijn?
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

column
Pleidooi voor introvert leiderschap
Henk Jan Kamsteeg 25 januari 2021 Hij moest zich meer profileren, was de boodschap die hij van zij direct leidinggevende had meegekregen. Voor mij zat een jongeman, begin twintig, met een Marokkaanse achtergrond.
preview
Introvert leiderschap - De stille kracht van de introverte leider
Karolien Koolhof 17 november 2020 Brutale mensen hebben de halve wereld. Ook als het gaat om leidinggevende posities. Maar wat als je wat minder uitgesproken bent? Hoe pak je dat aan en hoe zorg je dat dat een succes wordt? In Introvert leiderschap laat Karolien Koolhof zien dat introversie en leiderschap prima samengaan en dat er zelfs een unieke kracht achter schuilgaat. Een preview.

Over Karolien Koolhof

Karolien Koolhof (MA/ MBA) is de oprichter van Quiet Quality, waar zij als coach en trainer introverten begeleidt. Zij is zelf een introvert en had diverse leidinggevende functies in de mediawereld (BN DeStem/ AD). Voor haar MBA deed zij onderzoek naar introvert leiderschap.

Andere boeken door Karolien Koolhof

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding
Floor
Etienne

1 Over introversie
Martin
Marjolein
2 Introvert leiderschap
Kristof
Wilma
3 Het is maar hoe je het bekijkt
Daniël
Belinda
4 Samenwerken met introverten
Joseph
Patrick
5 Naar een inclusieve werkvloer
Erica
Julie

Nawoord

Dankwoord
Over de auteur
Over het onderzoek
Bronnen
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Introvert leiderschap