Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Projectmanagement op basis van PRINCE2, Editie 2009

2de geheel herziene druk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401805179
10
Voormalig top 10Totaal 301 dagen
EvergreenTotaal 2854 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek is ontwikkeld op basis van twee uitgangspunten. Ten eerste is het bedoeld als studieboek voor iedereen die zich op een degelijke wijze wil voorbereiden op het PRINCE2 Foundation examen, dan wel het PRINCE2 Practitioner examen. Duidelijk is aangeven welke tekst niet hoeft te worden bestudeerd voor het Foundation examen.

Ten tweede is het een praktisch gebruikersboek voor iedereen die professioneel te maken heeft met projecten, waarbij al of niet gebruik wordt gemaakt van de methode PRINCE2. In dit boek wordt de procesgerichte aanpak van projectmanagement beschreven en worden de thema’s behandeld die daarbij nodig zijn.

De inhoud van dit boek is afgestemd op PRINCE2 Editie 2009. Dat wil zeggen dat de beschrijving van de processen en thema’s is gebaseerd op deze methode, alsmede de terminologie. Kenmerkend voor PRINCE2 zijn de beheerste overgang van de ene naar de andere fase, de Business case als kern van een project en duidelijke afspraken over wie waarvoor verantwoordelijk is. Door het volgen van de methode wordt de beheersbaarheid en ook de slaagkans van projecten enorm vergroot. Bovendien maken een uniforme werkwijze en terminologie projecten beter vergelijkbaar, overdraagbaar en overzichtelijk.

In dit boek worden abstracte begrippen of complexe beschrijvingen extra verduidelijkt door middel van casusteksten. Op deze manier wordt zo veel mogelijk een vertaling gemaakt van de theorie van PRINCE2 naar de praktijk. Er wordt tevens ruim aandacht besteed aan het toesnijden van de methode PRINCE2 naar de context van de verschillende projecten.

Specificaties

ISBN13:9789401805179
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:260
Druk:2
Verschijningsdatum:25-4-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Projectmanagement op basis van PRINCE2, Editie 2009
Projectleider-Worden.nl | 20 april 2010
In juni 2009 is de nieuwe versie van PRINCE2 geïntroduceerd. Het duurde niet lang of Bert Hedeman, Gabor Vis van Heemst en Hans Frederiksz presenteerden een hierop aangepaste versie van hun verkoopsucces 'Projectmanagement op basis van PRINCE2'. Neen, het is niet het 'officiële PRINCE2 handboek'. Dat recht is exclusief voorbehouden aan 'Managen van succesvolle projecten met PRINCE2' van de OGC. Sterker nog; u mag alleen dat boek gebruiken bij uw examen. Jammer, vinden wij. Dit boek verdient beter.
Lees verder
recensie
Projectmanagement op basis van Prince2 (Edition 2005)
Harm Bodewes | 6 maart 2005
PRINCE 2 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot 'de facto' standaard onder de verschillende projectmanagementmethoden. Waar sommige organisaties PINO ('PRINCE 2 in name only') volgen, zijn er ook veel organisaties die de beginselen van de methode strikt volgen. Het boek 'Project Management - een introductie op basis van Prince 2' biedt een prima introductie op zowel de theoretische beginselen als op de praktische toepassing van de methode.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
38 stemmen
9
14
11
3
1

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Gabor Vis van Heemst

Gabor Vis van Heemst is directeur van intrprimus project- en programmamanagement. Intrprimus wil voor haar klanten 'bijzondere dingen doen met bijzondere mensen'. Gabor helpt zijn klanten met de verdere professionalisering van hun projectomgeving en het verhogen van de toegevoegde waarde van veranderingen. Hij zet zich al jaren als manager en consultant/trainer met passie in voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied projectmanagement en de toepasbaarheid daarvan binnen organisaties. Zijn droom is telkens weer dat de verandering gaat leven voor de betrokkenen en zodanig wordt ingezet dat het duurzaam bijdraagt.

Andere boeken door Gabor Vis van Heemst

Over Hans Fredriksz

Hans Fredriksz is werkzaam bij dé branchevereniging voor Projectmanagement IPMA-NL. Als manager ledenactiviteiten is hij verantwoordelijk voor het laten aansluiten van alle activiteiten van IPMA aan de ledenwensen en het uitgestippeld beleid. Verder werkt hij part-time op de High-Tech Campus in Eindhoven en is hij ook trainer en adviseur op het gebied van Portfolio-Programma en projectmanagement; PRINCE2(r), IPMA en de TIPI-approach. Fredriksz vindt het vooral belangrijk om projecten en projectmatig werken écht te laten werken binnen organisaties. Dus niet alleen het individu (PM), maar ook zijn/haar team inclusief de omgeving zijn cruciaal voor succes. Mensen en organisaties als het ware 'mee-ontwikkelen' is zijn passie.

Andere boeken door Hans Fredriksz

Inhoudsopgave

1. Inleiding in projectmanagement
2. Inleiding PRINCE2
3. Principes

Deel I: PRINCE2 -thema's
I: Introductie Thema’s PRINCE2
4. Business Case
5. Organisatie
6. Kwaliteit
7. Plannen
8. Risico
9. Wijziging
10. Voortgang

Deel II : PRINCE2-Processen
II: Introductie processen
11. Opstarten van een Project (OP)
12. Sturen van een Project (SP)
13. Initiëren van een Project (IP)
14. Beheersen van een Fase (BF)
15. Managen Productoplevering (MP)
16. Managen van een Faseovergang (MF)
17. Afsluiten van een Project (AP)

Deel III: PRINCE2 in context
III: Op maat maken
18. Omgeving project
19. Op maat maken

Bijlage A: Opzet managementproducten
Bijlage B: Rollen en Verantwoordelijkheden
Bijlage C: Voorbeeld Productgerichte planning
Bijlage D: Projectthermometer
Bijlage E: Begrippenlijst
Bijlage F: Vertaallijst
Bijlage G: Overige informatie

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement op basis van PRINCE2, Editie 2009