Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Projectmanagement op basis van IPMA-D

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789401802222
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek biedt alle basiskennis die je nodig hebt om het vak projectmanagement te leren kennen. Het is een toegankelijk boek voor startende projectmanagers.

Het boek is gebaseerd op het competentieprofiel voor IPMA-D van de International Project Management Association: IPMA. In dat profiel wordt evenwichtig aandacht besteed aan het vak projectmanagement, aan de omgevingen waarbinnen dat vak wordt uitgevoerd en aan persoonlijk leiderschap.

In het boek worden deze drie kenmerkende elementen van IPMA op een toegankelijke manier met elkaar vervlochten. De schrijvers hebben daarbij gekozen voor een logische opzet, waarbij ze je in vijf delen meenemen door de levensduur van een project. Na een oriëntatie op 'wat projecten zijn', staat in de voorgeschiedenis het verkennen van de projectomgeving centraal.

In de voorbereidingsfase het contact tussen de projectmanager en de opdrachtgever. In de definitiefase wordt het project opgezet en in de uitvoeringsfasen wordt het project beheerst gerealiseerd. In de gebruiksfase wordt beoordeeld of met het project beoogde doelen worden gerealiseerd. Een casus verbindt de delen en ieder deel start met hoofdstukken over persoonlijk leiderschap.

Het boek behandelt alle eindtermen van het competentieprofiel op IPMA-D niveau en biedt een uitstekende basis voor het behalen van dit examen. De eisen voor dit examen vind je op: www.ipmacertificeren.nl.

Voor studenten in HBO en WO biedt het boek, mede vanwege de vele voorbeelden en praktische checklists, een mooi uitgangspunt om alle basisprincipes van projectmanagement samenhangend te bestuderen en vooral ook om er mee aan de slag te gaan. Op de website www.PM4you.nl wordt extra ondersteuningsmateriaal aangeboden.

Specificaties

ISBN13:9789401802222
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:325
Druk:2
Verschijningsdatum:4-9-2017
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Roel Riepma

Roel Riepma (1960), bedrijfskundige, is zelfstandig gevestigd organisatietrainer en adviseur te Zwolle. Hij werkt vanuit de naam NZCHT. Voor hogescholen en bedrijven stelt NZCHT - vaak met een team - effectieve leerprogramma's samen en voert deze uit. Mensen raken door de trainingen meer bij elkaar en actuele vraagstukken betrokken. Ook leren ze hun eigen rol en taak binnen het geheel effectief, efficiënt en vanuit eigen kracht op te pakken. Door de persoonlijke en omgevingsgevoelige aanpak ontwikkelen mensen, teams en organisaties zich op een positieve manier.

Andere boeken door Roel Riepma

Inhoudsopgave

1. Projectoriëntatie

Deel 1: Projectvoorgeschiedenis
Casus Wunae: Projectvoorgeschiedenis
2. Relaties & betrokkenheid
3. Staande organisaties
4. Projecten in staande organisaties

Deel 2: Projectvoorbereidingsfase
Casus Wunae: Projectvoorbereidingsfase
5. Persoonlijke integriteit
6. Projectvoorbereidingsfase
7. Belanghebbenden
8. Projectorganisatie
9. Eisen en doelen
10. Risico's en kansen
11. Projectaanpak
12. Procesontwikkeling

Deel 3: Projectdefinitiefase
Casus Wunae: Projectdefinitiefase
13. Je houding bepalen
14. Effectief Communiceren
15. Onderhandelen
16. Projectdefinitiefase
17. Scope van het project
18. Kwaliteit
19. Tijd
20. Middelentoewijzing en optimalisatie van de planning
21. Geld
22. Zakelijke rechtvaardiging

Deel 4: Projectuitvoeringsfase

Casus Wunae: Projectuitvoeringsfase
23. Leiderschap
24. Teamwerk
25. Conflicthantering
26. Inkoop en contractering
27. Gezondheid, beveiliging, veiligheid en milieu (GVBM)
28. Configuratiemanagement en wijzigingsbeheer
29. Informatie- en managementsystemen
30. Beheersing en rapportage
31. Projectenafsluting

Deel 5: Projectgebruiksfase
Casus Wunae: Projectgebruiksfase
32. Resultaatgerichtheid
33. Verandering en transformatie
34. Postinvesteringsbeoordeling

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectmanagement op basis van IPMA-D