Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

IPMA-C op basis van ICB 4 Courseware

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789401800969
Direct te downloaden

Samenvatting

De inhoud is gebaseerd op de Individual Competence Baseline version 4 (ICB4) van de International Project Management Association (IPMA) en beschrijft alle vakinhoudelijke, gedragsmatige en contextuele competenties voor de projectprofessional zoals deze zijn gespecificeerd in de examengids van IPMA Nederland.

Dit cursusmateriaal is bedoeld voor het verzorgen van een 4-daagse training voor beginnende projectleiders en biedt een gedegen theoretische kennis van zowel de 'harde' instrumentele als 'zachte' sociale aspecten voor het vakgebied projectmanagement conform de IPMA richtlijnen. Deze training leidt op tot het examen IPMA-D van IPMA Certificering.

Na afloop van de training is de deelnemer in staat zelfstandig niet-complexe projecten te leiden en kan een projectmanager van beperkt complexe projecten ondersteunen. Tevens stelt de training de deelnemer in staat het IPMA-D examen met goed gevolg af te leggen.

Specificaties

ISBN13:9789401800969
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:324
Druk:1
Verschijningsdatum:22-12-2016
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Roel Riepma

Roel Riepma (1960), bedrijfskundige, is zelfstandig gevestigd organisatietrainer en adviseur te Zwolle. Hij werkt vanuit de naam NZCHT. Voor hogescholen en bedrijven stelt NZCHT - vaak met een team - effectieve leerprogramma's samen en voert deze uit. Mensen raken door de trainingen meer bij elkaar en actuele vraagstukken betrokken. Ook leren ze hun eigen rol en taak binnen het geheel effectief, efficiënt en vanuit eigen kracht op te pakken. Door de persoonlijke en omgevingsgevoelige aanpak ontwikkelen mensen, teams en organisaties zich op een positieve manier.

Andere boeken door Roel Riepma

Inhoudsopgave

Programma + leeswijzer

Dag 1, introductie & voorbereidingsfase
Dag 2, Definitie- en uitvoeringsfase
Dag 3, Gedragscompetenties
Dag 4, Contextuele competenties

Casus Verhuizing
IPMA Zelftests
Oefenopgaven werkboek IPMA
Proefexamen, meerkeuzevragen
Antwoorden meerkeuze vragen
Proefexamen, open vragen
Antwoorden, open vragen

IPMA Proefexamen, open vragen
Scoremodel oefenexamen, open vragen

IPMA Examenspecificaties
IPMA Eindtermen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        IPMA-C op basis van ICB 4 Courseware