Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het advocatenbrein

Psychologie voor juristen

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789400113268
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'Het Advocatenbrein' maakt Marloes ter Huurne duidelijk hoe juristen in het algemeen en advocaten in het bijzonder hun voordeel kunnen doen met kennis en inzichten uit de gedragswetenschap. Met praktische voorbeelden past ze wetenschappelijke bevindingen toe op de praktijk van de advocaat. Ze slaat een brug tussen de algemene gedragswetenschapsliteratuur en de juridische wereld, en licht daarnaast onderzoek uit dat is gedaan naar gedragsmatige aspecten van deze specifieke beroepsgroep.

Vragen waarop in dit boek antwoord wordt gegeven, zijn onder meer: welke rol speelt stress in jouw vak en hoe blijf je het de baas? Hoe zet je jouw denkvermogen maximaal in? Wat kun je doen om het maximale uit samenwerkingen te halen? Wat mag je verwachten van een leider in jouw vak, en hoe pak je het aan als jij die leider bent? Wat zegt de gedragswetenschap over effectief onderhandelen en hoe kan je dat toepassen in jouw praktijk? Ook leer je over de relatie tussen gedragswetenschap en ethiek. Integer zijn en handelen naar normen hangen samen met hoe je denkt over jezelf en over anderen en met het besef dat je als mens, en zeker als advocaat en jurist, beïnvloedbaar bent.

Dit boek is een must read voor iedere advocaat en jurist die zowel zichzelf als anderen beter wil begrijpen en gefundeerde kennis en inzichten wil kunnen toepassen in de eigen praktijk.

In veel vakgebieden, waaronder de advocatuur, lijkt men ervan uit te gaan dat je met ervaring voldoende inzicht krijgt in je eigen en andermans functioneren. Het is echter onnodig beperkt en zelfs risicovol om hierbij alleen op ervaring te steunen. Kennis uit gedragswetenschappelijk onderzoek biedt het, ook voor jouw vak noodzakelijke, inzicht in waarom mensen doen wat ze doen.

Jouw brein is jouw instrumentarium. Het is een ingenieus instrument. Om het goed te kunnen inzetten is het van belang dat je enige kennis van zaken hebt over hoe je brein functioneert.

Het gegeven dat een heel boek te schrijven is over de relevantie van de gedragswetenschap voor de advocatuur, zegt iets over de veelzijdigheid van het vak. Het is verbazingwekkend hoeveel onderzoek al is gedaan naar het functioneren van advocaten.

Specificaties

ISBN13:9789400113268
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:317
Druk:1
Verschijningsdatum:31-10-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Inleiding

Hoofdstuk 1 – Hoe je jezelf beoordeelt
Hoofdstuk 2 – Hoe je anderen beoordeelt
Hoofdstuk 3 – Ik denk dus ik besta
Hoofdstuk 4 – In optima forma: optimaal functioneren
Hoofdstuk 5 – Ik worstel en kom boven
Hoofdstuk 6 – Meer dan de som der delen
Hoofdstuk 7 – De perfectie leider, bestaat die?
Hoofdstuk 8 – Ik kwam, ik zag en we losten het samen op
Hoofdstuk 9 – Dat zweer of beloof ik
Hoofdstuk 10 – Conclusie; Dankwoord

Eindnoten
Trefwoordenregister
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het advocatenbrein