Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Einstein en de kunst van managen zonder macht

Zeven alternatieven

Paperback Nederlands 2019 9789088500657
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2489Hoogste positie: 50
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Voor auteurs Anne de Graaf en Klaas Kunst staat Albert Einstein voor: nieuwsgierig, consistent, integer, gewetensvol, aandachtig en altijd persoonlijk. De onderzoeker, die vooral denkt in hypotheses, die hij aandachtig toetst door het stellen van vragen. Vragen en doorvragen, niet ophouden nieuwsgierig te zijn: een belangrijk kenmerk voor leiders en managers, die beogen verbetering te brengen in vaak complexe situaties.

... en de kunst van het zeilen
In 2005 verscheen 'Einstein en de kunst van het zeilen', een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende. Een lees- en werkboek over leiderschap en management, dat uitnodigt mee te zoeken naar de nieuwe rol van de leider. Het verzoek van veel gebruikers om 'meer', krijgt gehoor in de reeks 'Einstein en de kunst van....' Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen.

Managen zonder macht
De boodschap van dit boek is niet dat managen met macht (control of many by a few) per definitie overal en altijd fout zou zijn. Managen zonder macht (the capacity to produce change) blijkt echter een serieuze optie, die de moeite waard is om te onderzoeken. In die zin is dit boek een (onder)zoektocht, die de auteurs graag samen met hun lezers willen aangaan.

Dit boek biedt een aantal theoretische kaders uit de Transactionele Analyse (Eric Berne), Group Relations Theory (Wilfred Bion) en de Systeem- en Communicatietheorie (Paul Watzlawick). Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar en de worsteling met de rol van leidinggevende in een snel veranderende omgeving. Als aanvulling op het boek is er de interactieve website: www.alberteinstein.nl.

Specificaties

ISBN13:9789088500657
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:85
Uitgever:SWP
Druk:6
Verschijningsdatum:15-11-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Einstein en de kunst van managen zonder macht
Carla Verwijs | 9 april 2010
Managen en macht lijken soms onlosmakelijk verbonden. Dat hoeft niet zo te zijn, zo lezen we in 'Einstein en de kunst van het managen zonder macht' van Anne de Graaf en Klaas Kunst. De lezer wordt uitgenodigd te onderzoeken of 'managen zonder macht te gebruiken' een optie is.
Lees verder

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anne de Graaf

Anne de Graaf is al vele jaren gefascineerd door de vraag hoe mensen (leidinggevenden en medewerkers) in organisaties en bedrijven op de meest adequate wijze hun rol kunnen oppakken. In zijn werk als adviseur bij advies- en managementbureau BMC (Leusden) en opleidingsmanager van de BMC academie (Amersfoort) is die zoektocht wat hem drijft. Op die zoektocht wordt hij graag vergezeld door Klaas Kunst, directeur van BMC. Samen publiceerden zij artikelen, brochures en boeken over 'the state of the art', waar het gaat om leiderschapvraagstukken. De BMC academie is, met als paradepaardje de uiterst succesvolle opleiding Persoonlijk Leiderschap (zie www.bmc.nl/academie) , het platform waarop BMC met haar klanten in gesprek wil zijn over de leuke en lastige kanten van de leiderschaprol. In de opleiding (en ook in de andere programma's) wordt veel gebruik gemaakt van het communicatie- en persoonlijkheidsmodel van de Transactionele Analyse, van de Systeem- en Communicatie Theorie en van het denken uit de wereld van Grouprelations. Anne de Graaf studeerde theologie in Amsterdam en werkte een aantal jaren op een school voor Mavo/Havo/VWO. Vervolgens werkte hij een aantal jaren aan de Hogeschool Holland als docent Leerlingbegeleiding/Schooldecanaat. De afgelopen 10 jaar was hij in dienst van BMC, een bureau dat als geen ander hart heeft voor 'de publieke zaak'. Anne werkt met hart en ziel voor onderwijs, zorg, welzijn en overheid.

Andere boeken door Anne de Graaf

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Aanbeveling
Introductie kernbegrippen

Hoofdstroom: Hoe je er zelf altijd voor een stuk tussen zit
Spiegel 1 Gegrond zijn
Spiegel 2 Passie
Spiegel 3 Empathie
Venster 1 Zelfbeheersing
Venster 2 Communicatie
Venster 3 Informatie

Extra Transcendentie - denkspoor
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Einstein en de kunst van managen zonder macht