Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven

Aan energieke medewerkers

Paperback Nederlands 2010 9789088501524
Verkooppositie 2635Hoogste positie: 364
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Einstein
In de serie 'Einstein en de kunst van ...' staat Einstein voor: nieuwsgierig, consistent, integer, gewetensvol, aandachtig en altijd persoonlijk. Hij is de onderzoeker, die denkt in hypotheses, die hij aandachtig toetst door het stellen van vragen. Vragen en doorvragen, niet ophouden nieuwsgierig te zijn: een belangrijk kenmerk van leiders en managers, die verbetering beogen te brengen in complexe situaties.

En de kunst van...
In 2005 verscheen 'Einstein en de kunst van het zeilen, een zoektocht naar de nieuwe rol van de leidinggevende'. Een toegankelijk lees- en werkboek over leiderschap en management. De vraag van veel gebruikers naar 'meer', krijgt gehoor in de reeks 'Einstein en de kunst van...'. Boeken met dezelfde ambitie, die de structuur, het karakter en de speelsheid van het basisboek naadloos volgen. Eerder verschenen in de serie 'Einstein en de kunst van ...' reeds: 'Managen zonder Macht', 'Conflictmanagement' en 'Coaching'.

Duurzaam leiderschap
Medewerkers zijn lange tijd beschouwd als human resources: bronnen van kennis, kunde, vaardigheid en energie voor het werk dat gedaan moet worden. Taal creëert werkelijkheid. Wie over mensen als 'bron' denkt en spreekt, kan al gauw menen dat mensen er zijn om 'wat dan ook' uit te putten. Als een menselijk bron, een human resource, uitgeput is, dan boort u nieuwe bronnen aan. Een mens is echter geen bron waar u naar believen uit kunt putten. Een mens is allereerst een human being. Deze tijd vraagt om leiderschap dat duurzaam met hulpbronnen, maar vooral ook met mensen omgaat. We weten inmiddels dat de energiebronnen in onze wereld eindig zijn. We weten ook al lang dat mensen geestelijk en lichamelijk kunnen opbranden. Dit boek helpt de leidinggevende de energiehuishouding van de medewerkers, en ook die van zichzelf, beter te managen.

Dit boek biedt theoretische kaders uit de Transactionele Analyse, Group Relations Theory en de Systeem- en Communicatietheorie. Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar van leidinggevende in een snel veranderende omgeving.

Specificaties

ISBN13:9789088501524
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:86
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2010
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Anne de Graaf

Anne de Graaf is al vele jaren gefascineerd door de vraag hoe mensen (leidinggevenden en medewerkers) in organisaties en bedrijven op de meest adequate wijze hun rol kunnen oppakken. In zijn werk als adviseur bij advies- en managementbureau BMC (Leusden) en opleidingsmanager van de BMC academie (Amersfoort) is die zoektocht wat hem drijft. Op die zoektocht wordt hij graag vergezeld door Klaas Kunst, directeur van BMC. Samen publiceerden zij artikelen, brochures en boeken over 'the state of the art', waar het gaat om leiderschapvraagstukken. De BMC academie is, met als paradepaardje de uiterst succesvolle opleiding Persoonlijk Leiderschap (zie www.bmc.nl/academie) , het platform waarop BMC met haar klanten in gesprek wil zijn over de leuke en lastige kanten van de leiderschaprol. In de opleiding (en ook in de andere programma's) wordt veel gebruik gemaakt van het communicatie- en persoonlijkheidsmodel van de Transactionele Analyse, van de Systeem- en Communicatie Theorie en van het denken uit de wereld van Grouprelations. Anne de Graaf studeerde theologie in Amsterdam en werkte een aantal jaren op een school voor Mavo/Havo/VWO. Vervolgens werkte hij een aantal jaren aan de Hogeschool Holland als docent Leerlingbegeleiding/Schooldecanaat. De afgelopen 10 jaar was hij in dienst van BMC, een bureau dat als geen ander hart heeft voor 'de publieke zaak'. Anne werkt met hart en ziel voor onderwijs, zorg, welzijn en overheid.

Andere boeken door Anne de Graaf

Inhoudsopgave

Over de serie Einstein en de kunst van..

Over dit boek

Introductie kernbegrippen

Hoofdstroom E = mc2
Denkspoor 1 Burn-out of bore-out?
Denkspoor 2 Duurzaam leiderschap
Denkspoor 3 ROI
Denkspoor 4 Een energiemeter

Spiegel 1 Psychologische spelen
Denkspoor 1 Als een Kind
Denkspoor 2 Voorspelbaar of kwetsbaar
Denkspoor 3 Omzeilen en neutraliseren

Spiegel 2 Angst voor de werkelijke ontmoeting
Denkspoor 1 Incident of patroon?
Denkspoor 2 Spelletjes
Denkspoor 3 Tijdsinvestering

Spiegel 3 Leven met onoplosbaarheid
Denkspoor 1 Bronnen om uit te putten?
Denkspoor 2 Mozes of Jeremia
Denkspoor 3 Omgaan met pijn en verlies

Venster 1 Omstanders
Denkspoor 1 De futloze organisatie
Denkspoor 2 Een vierde rol in het Spel
Denkspoor 3 De invloed van het systeem

Venster 2 De gewone dingen goed doen
Denkspoor 1 Aandacht en de erkenning
Denkspoor 2 De scharrelruimte van de professional
Denkspoor 3 Op jezelf vertrouwen

Venster 3 Leidinggeven aan duurzaamheid
Denkspoor 1 Walk your talk!
Denkspoor 2 Structureel en planmatig
Denkspoor 3 De praktijk

Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven