Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Groen en gevangen

Een verhaal voor duurzame durvers op het werk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789083355313
Direct te downloaden

Samenvatting

Marieke werkt als ontwerpster op de afdeling productontwikkeling van koekjesfabriek Koninklijke Krakeling. Op een dag krijgt ze een opdracht die ze niet over haar duurzame hart kan verkrijgen. Ze worstelt en zoekt naar een manier om plezier in haar werk te houden én haar hart te volgen als het gaat om duurzaamheid en betekenisvol werken.

Door haar zorgen te delen met haar collega Hakim komt ze erachter dat ze niet de enige is die vindt dat het anders en beter kan. Ze ontwikkelen een plan, maar beseffen dat ze hogerop moeten als ze dit plan tot uitvoering willen brengen. Durven ze de stap te zetten, met als risico dat ze hun baan verliezen? Wat is er nodig om Koninklijke Krakeling naar een duurzamer niveau te brengen? Hoe zorg je voor een balans tussen financiële belangen én bijdragen een aan betere wereld?

'Groen en Gevangen' is een verhaal over duurzaam organiseren, zowel als individu als binnen organisaties. Hoe ontsnap je uit de duurzame gevangenis, om voluit invulling te kunnen geven aan je groene ambities? Hoe bewust ga jij om met je duurzame drijfveren op je werk? En hoe ga je om met de duurzame dilemma’s die daarbij komen kijken? Een boek dat aanzet tot bezinning.

DURF JIJ JE VOLLE GROENE LEVEN TE LEIDEN?

Specificaties

ISBN13:9789083355313
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:112
Druk:1
Verschijningsdatum:28-10-2023
ISSN:

Expertrecensies (2)

Groen en gevangen - ‘Een call to action voor organisaties’
Jan Hoogstra | 2 februari 2024
Verandering kan en moet soms vanuit de organisatie komen. Niet alleen vanuit de top. En zeker op het gebied van klimaatverandering en sociaal bewustzijn! ‘Groen en gevangen’ gaat daarop in. Maar niet in de traditionele setting van een managementboek, met theorie en uitleg. Het is een businessnovelle over Marieke, ontwerpster op de afdeling productontwikkeling. 
Lees verder
Groen en gevangen - ‘Uitstekend’
Elly Stroo Cloeck | 16 januari 2024
Groen en gevangen? Het boek is groen qua omslagkleur, de gecertificeerde bio-inkt is duurzaam-groen. Dat geldt ook voor het papier, van ecologisch bermgras. En de inhoud? Deze businessnovelle van Else Boutkan boeide tot de laatste pagina. ‘Groen en gevangen’ is een uitstekende introductie de duurzaamheidsdilemma’s van het bedrijfsleven. De titel is dus dubbel goed gekozen. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Else Boutkan

Else Boutkan werkt  aan duurzame transities en systeemveranderingen door te werken in, en te bouwen aan samenwerkingsverbanden en innovatie ecosystemen. Zij startte haar bedrijf SomethingElse ruim twintig jaar geleden in een tijd dat duurzaamheid nog in de kinderschoenen stond en woorden als betekeniseconomie en circulaire economie nog niet bestonden. Zij nam zich voor alleen nog betekenisvol werk te doen en ontwikkelde zicht tot expert op organisatievraagstukken rondom duurzaamheid.

Andere boeken door Else Boutkan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groen en gevangen