Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Klimaatverandering in organisaties

Leiderschap maakt het verschil!

Paperback Nederlands 2008 9789066659919
Verkooppositie 1996Hoogste positie: 662
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek biedt een scala aan inzichten over klimaatverandering in organisaties. De basis vormt de kennis die ontwikkeld is binnen Transactionele Analyse (TA). Het kennisgebied van de TA is een cluster van samenhangende theorieën die inzicht geven in de menselijke persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en in systemen waarbinnen mensen samenwerken.
'Klimaatverandering in organisaties' levert een bijdrage aan deze laatste categorie. Het samenwerken binnen professionele systemen, oftewel organisaties.

Uiteenlopende professionals die werken met TA hebben een bijdrage geleverd. Thema's als persoonlijk leiderschap, autonomie, grensmanagement en procesontwikkeling komen op een heldere wijze aan bod. Ook zijn er drie interviews met hoogleraren opgenomen die hun reflecties over klimaatveranderingen in organisaties hier delen. De samenhang die boven al deze bijdragen uitstijgt maakt van dit boek een document dat het perspectief van de lezer op veel niveaus in beweging brengt.

Transactionele Analyse is zo'n krachtig model voor organisaties omdat het heldere concepten gebruikt die positief zijn geformuleerd en vaak worden ondersteund door heldere visuele beelden. Het legt een verbinding tussen de individuele balans en de rol die een persoon in de organisatie heeft. Op systeemniveau voegt dit boek ook concepten uit het psychodynamisch systeemgericht denken toe. Samen vormen zij een ijzersterk kader voor de ontwikkeling van een gezond taakgericht werkklimaat in organisaties.

Daarmee is dit boek een eye-opener voor managers, HRM functionarissen, coaches en adviseurs, die complexe verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van het werkklimaat in organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789066659919
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:143
Uitgever:SWP
Druk:1
Verschijningsdatum:4-11-2008
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Anne de Graaf

Anne de Graaf is al vele jaren gefascineerd door de vraag hoe mensen (leidinggevenden en medewerkers) in organisaties en bedrijven op de meest adequate wijze hun rol kunnen oppakken. In zijn werk als adviseur bij advies- en managementbureau BMC (Leusden) en opleidingsmanager van de BMC academie (Amersfoort) is die zoektocht wat hem drijft. Op die zoektocht wordt hij graag vergezeld door Klaas Kunst, directeur van BMC. Samen publiceerden zij artikelen, brochures en boeken over 'the state of the art', waar het gaat om leiderschapvraagstukken. De BMC academie is, met als paradepaardje de uiterst succesvolle opleiding Persoonlijk Leiderschap (zie www.bmc.nl/academie) , het platform waarop BMC met haar klanten in gesprek wil zijn over de leuke en lastige kanten van de leiderschaprol. In de opleiding (en ook in de andere programma's) wordt veel gebruik gemaakt van het communicatie- en persoonlijkheidsmodel van de Transactionele Analyse, van de Systeem- en Communicatie Theorie en van het denken uit de wereld van Grouprelations. Anne de Graaf studeerde theologie in Amsterdam en werkte een aantal jaren op een school voor Mavo/Havo/VWO. Vervolgens werkte hij een aantal jaren aan de Hogeschool Holland als docent Leerlingbegeleiding/Schooldecanaat. De afgelopen 10 jaar was hij in dienst van BMC, een bureau dat als geen ander hart heeft voor 'de publieke zaak'. Anne werkt met hart en ziel voor onderwijs, zorg, welzijn en overheid.

Andere boeken door Anne de Graaf

Over Joost Levy

Joost Levy is internationaal erkend opleider in Transactionele Analyse en geeft tweejarige opleidingen in TA voor mensen met spilfuncties in organisaties. Hij is directeur van P R O Consult; een bureau voor opleiding, training en coaching. Hij leidt ook internationale psychodynamisch systeemgerichte werkconferenties, waarin deelnemers vanuit actuele ervaringen inzicht krijgen in de dynamiek in complexe organisaties en hun eigen rol daarin.

Andere boeken door Joost Levy

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Werkklimaat: de elementen
2. Spel zonder grenzen
3. Autonomie in organisaties
4. Veranderingen: afscheid en opnieuw beginnen
Integratie van spiritualiteit in organisationeel handelen
5. Een open werkklimaat; een brug naar diepere verbondenheid in leven en werk
6. Elk voordeel heeft zijn nadeel. De moeite om met splitsing in organisaties te werken
Managementgedrag is de meest bepalende factor voor een goede stressbalans van het personeel
7. De managementbalans-ruit

Literatuur

Personalia

Afkortingen en websites

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Klimaatverandering in organisaties