Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

HRM voor de toekomst

Op weg met de menselijke maat

Gebonden Nederlands 2016 9789058834195
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Deze vierde, geheel herziene, druk van 'HRM voor de toekomst, op weg met de menselijke maat' gaat over de kracht van wederkerigheid tussen organisatie en medewerkers. Het motto is ‘menselijke maat’, al datgene wat binnen de maat van de menselijke vermogens en geaardheid ligt en verbonden is met het realiseren van duurzaam succes.

De opdracht van HRM in dit tijdsgewricht is een belangrijke. Zonder beelden van de toekomst, zonder visie bungelt HRM en wordt een overgevoeligheid zichtbaar voor bevliegingen. Het gaat om een bijdrage te leveren aan het beter begrijpen en het met meer zin en zingeving de toekomst tegemoet te treden. Daartoe zijn zeven uitdagingen gegeven waar HRM de tanden in kan zetten. Daarmee is ook het ambitieniveau van HRM in beeld gebracht. Kernvragen zijn: ‘Wat is de agenda voor HRM? Wie en hoe brengen we die agenda tot werkelijkheid?’ Hoe komen we uit bij de Menselijk Maat?

Specificaties

ISBN13:9789058834195
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:244
Uitgever:MindCampus BV
Druk:4
Verschijningsdatum:30-5-2016
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
HRM voor de toekomst-Op weg met de menselijke maat
Marion Dijksterhuis | 6 oktober 2016
‘We werken steeds meer tijd-loos, plek-loos en geld-loos in een context van maatschappelijk bewust handelen met respect voor het leefmilieu. Verschillende partijen bevinden zich echter niet in hetzelfde tijdframe, denk aan de werkelijkheid van start-ups versus de visie van vakbonden.’
Lees verder
recensie
HRM voor de toekomst (2e druk 2010)
Ludo de Bie | 30 januari 2006
'HRM voor de toekomst' gaat over de kracht van wederkerigheid tussen organisatie en medewerkers. Het motto is die van de menselijke maat, al datgene dat binnen de maat van de menselijke vermogens en geaardheid ligt en verbonden is met het realiseren van duurzaam succes. De opdracht van HRM in dit tijdsgewricht is een belangrijke. Zonder beelden van de toekomst, zonder visie bungelt HRM en wordt een overgevoeligheid zichtbaar voor hypes. Het gaat om een bijdrage te leveren aan het beter begrijpen en het met meer zin en zingeving de toekomst tegemoet te treden. Daarom zijn zeven uitdagingen gegeven waar HRM de tanden in kan zetten. Kernvraag is: 'Wat is de agenda voor HRM en hoe brengen we die agenda tot werkelijkheid?'
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
16 stemmen
8
2
3
3
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - HRM voor de toekomst - Herzien en up-to-date
Rob Vinke 27 juni 2016 De opdracht van HRM in dit tijdsgewricht, waarin de arbeidsmarkt drastisch wijzigt, is een belangrijke. Daarom werd HRM voor de toekomst volledig herzien en bij de tijd gebracht. Rob Vinke vertelt in zijn preview waarom dat nodig was.

Over Rob Vinke

Prof.dr. Rob H.W. Vinke is sinds 1997 verbonden aan Nyenrode Business Universiteit te Breukelen als hoogleraar personeelswetenschappen. Sinds 1997 is hij directeur van Rob Vinke Consultancy, een onafhankelijk organisatieadviesbureau. Zijn kernspecialisaties zijn: trends in de samenleving, strategisch HRM-beleid, arbeidsvoorwaarden en beloning, cultuur en motivatie. Hij heeft ruim 350 publicaties op zijn naam staan en verzorgt geregeld inleidingen. Hij werkte ruim tien jaar als senior consultant bij Hay Management Consultants en Twynstra Gudde. Hij is kerndocent van de opleiding HR-strateeg aan de Universiteit Groningen, gastdocent aan de universiteit van de Nederlandse Antillen en was tien jaar hoofdredacteur van de Gids voor Personeelsmanagement en het Jaarboek Personeelsmanagement. Ook was hij 15 jaar lid van de kernredactie van het handboek MTA en het vakboek HRM in de praktijk.

Andere boeken door Rob Vinke

Inhoudsopgave

1. Focus & kader
2. Ontwikkelingen & trends
3. Ambitie & Cultuur
4. HRM-uitdagingen
5. Talent & motivatie
6. Ontwikkelen & veranderen
7. Waarderen & Leiden
8. Toekomst voor HRM & menselijke maat

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        HRM voor de toekomst