Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Blue Ocean Shift

Nieuwe markten ontginnen en innovatie versnellen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789047010975
Direct te downloaden

Samenvatting

'De Blauwe Oceaan' werd als strategisch begrip door W. Chan Kim en Renée Mauborgne geïntroduceerd in hun gelijknamige, baanbrekende internationale bestseller. Zij pleiten hierin voor het creëren van een nieuwe, onontgonnen markt (de blauwe oceaan) in plaats van het hevige concurrentiegevecht aan te gaan in de bloedrode oceaan vol rivalen. Nu, na tien jaar onderzoek en studie, verschijnt het vervolg: Blue Ocean Shift.

Met onder meer een aantal bijzondere cases (zoals het Nationaal Jeugdorkest van Irak, Comic Relief/Red Nose Day en André Rieu) beschrijven Kim en Mauborgne in dit boek de 5 stappen op weg naar een nieuwe, blauwe markt. Dit proces van een Blue Ocean Shift is voor elke organisatie, klein of groot, geschikt.

Er is volgens de auteurs geen speciale creativiteit of startup-mentaliteit voor nodig. Wel een beetje geduld: het doorlopen van het proces kost minimaal een jaar. Maar met de invulschema’s en businesscanvassen in dit boek kun je direct aan de slag.

'Blue Ocean Shift' is een nieuwe klassieker op het gebied van marktstrategie, disruptie en klantfocus. De Blauwe Oceaan is wereldwijd ruim 3,5 miljoen keer verkocht in 45 talen.

Specificaties

ISBN13:9789047010975
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:288
Druk:1
Verschijningsdatum:23-11-2017
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Longread - Blue Ocean Shift - 'Concreet op zoek naar je blauwe oceaan'
Sjors van Leeuwen | 4 januari 2018
De blauwe oceaan sloeg in 2005 in als een bom. De strekking van het verhaal: je moet niet blijven concurreren in overvolle ‘rode oceanen’ maar op zoek gaan naar onontgonnen ‘blauwe oceanen’ waarin je het rijk alleen hebt. In het langverwachte vervolgboek Blue Ocean Shift schrijven Chan Kim en Renée Mauborge dan eindelijk hoe je dat in de praktijk doet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
0
2
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Harvest - November 2017
Jeroen Ansink 14 november 2017 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.

Over Chan Kim

Professor Chan Kim is samen met Renée Mauborgne oprichter van het INSEAD Blue Ocean Strategy Institute. Hij is hoogleraar strategie en internationaal management op INSEAD op de Bruce D. Henderson leerstoel van de Boston Consulting Group. Kim is als adviseur werkzaam voor verschillende multinationals in Europa, de VS en Azië. Daarnaast is hij Fellow van het World Economic Forum in Davos en adviserend lid van de Europese Unie. Hij schreef talloze artikelen over strategie en management die gepubliceerd werden in de toonaangevende bladen.

Andere boeken door Chan Kim

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blue Ocean Shift