Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het Rijnland-boekje

Wie het weet, mag het zeggen

Gebonden Nederlands 2009 9789047010487
10
Voormalig top 10Totaal 101 dagen
EvergreenTotaal 1656 dagen
Verkooppositie 93Hoogste positie: 2
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dat de oude manier van organiseren niet meer afdoende is, weten we inmiddels. De kritiek op dit Angelsaksische systeem haalt vrijwel dagelijks de voorpagina’s. Jaap Peters en Mathieu Weggeman laten in 'Het Rijnlandboekje' zien dat er gelukkig al een meer menselijke manier van organiseren en besturen is, namelijk: Rijnlands.

Maar wat betekent dat precies, Rijnlands organiseren? De term heeft door de jaren heen een specifieke invulling gekregen. Peters en Weggeman leggen u kort, overzichtelijk en inzichtelijk de kernpunten uit van wat zij de Rijnlandse stijl noemen.

Specificaties

ISBN13:9789047010487
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:80
Druk:16
Verschijningsdatum:15-6-2017
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het Rijnland boekje
Hans Buffart | 6 mei 2009
Het is Jaap Peters en Mathieu Weggeman gelukt om in 35 kleine bladzijden een beeld over te brengen van het Rijnlands organiseren. De grote verdienste van 'Het Rijnland boekje' is dat het in kort bestek ons kapitalistische/maatschappelijke dilemma blootlegt: de Anglo-Amerikaanse manier van organiseren kan op korte termijn tot groot individueel succes (en falen) leiden. Het Rijnlandse model voert daarentegen op langere termijn tot een collectief betere en stabielere economie. Het is precies om reden van dit dilemma dat ik dit boekje ten sterkste aanbeveel bij politici, financiers, ondernemers en leden van raden van commissarissen. Hun wijsheid wordt beproefd bij besluiten tussen verlokking en degelijkheid.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
43 stemmen
12
15
9
6
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
With the speed of change
Pierre Pieterse 5 oktober 2012 Wat het tempo van veranderen betreft, is de race tussen Europa en de VS al lang gelopen. Maar het tempo van verandering in de VS is dan ook duizelingwekkend, zeg maar gerust moordend. Wat niet meer voldoet, wordt achteloos terzijde geschoven of vervangen. En wat nodig is, wordt gemaakt. Terstond.

Over Jaap Peters

Jaap Peters (bedrijfskundige) is auteur van de bestseller Intensieve menshouderij, veelgevraagd spreker over Rijnlands organiseren en organisatie-activist bij DeLimes organisatieontwikkeling. Hij is initiatiefnemer en medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management.

Andere boeken door Jaap Peters

Over Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl). Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise, Amsterdam (www.squarewise.com) en voert hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties, het faciliteren van een innovatie- en kennisvriendelijke cultuur, de productiviteit van Werknemer 2.0 en het stimuleren van de esthetiek van werkprocessen. Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, van de RvT van Buurtzorg Nederland en van de RvC van Brainport Development in Eindhoven.

Andere boeken door Mathieu Weggeman

Inhoudsopgave

*Rijnlandse stijl
Over Rijnlands, wat is het, waar komt het vandaan en hoe ziet het eruit?
*Rijnlands organiseren
Over organiseren en structuren, meer naar de praktijk.
*Rijnlands werken
Over uzelf, hoe werkt u Rijnlands?
*Rijnlands nu
Over waarom Rijnlands actueler is dan ooit.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Rijnland-boekje