Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

DSM-5-TR (gebonden)

Gebonden Nederlands 2022 9789024449798
Verkooppositie 4207Hoogste positie: 376
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Nieuwe editie van het standaardwerk
De text revision van het Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5®-TR) bevat de actuele classificatie van psychische stoornissen. Het biedt een systematische onderverdeling, van de meest voorkomende tot de zeldzaamste stoornissen, met alle bijbehorende criteria. De DSM-5-TR is de opvolger van de DSM-5.

Belangrijkste wijzigingen
De DSM-5-TR bevat belangrijke tekstuele wijzigingen, geactualiseerde criteria en een nieuwe stoornis.
De belangrijkste wijzigingen op een rij:
- De teksten van meer dan zeventig stoornissen zijn aangescherpt en geactualiseerd.
- De persisterende-rouwstoornis is toegevoegd.
- Alle online updates van de DSM‑5 zijn meegenomen.
- In de volgende secties is veel aangepast: prevalentie, risico‑ en prognostische factoren, cultuurgebonden factoren, issues rondom sekse en gender, suïcidale gedachten en suïcidaal gedrag, en comorbiditeit.
- Er zijn onder andere nieuwe codes voor het rapporteren van suïcidaal gedrag en niet‑suïcidaal zelfbeschadigend gedrag.
- De ICD‑9‑CM‑codes zijn vervangen door ICD‑10‑codes.

Het handboek geeft de complete achtergronden en toelichting bij het classificatiesysteem. Daarin verschilt het van het Beknopt overzicht van de criteria van de DSM-5-TR®. Met het handboek heb je alle informatie tot je beschikking om tot een individuele, op de patiënt toegesneden diagnose te komen.

Handboek DSM-5-TR essentieel voor goede toepassing classificatiesysteem
Het DSM-5-TR handboek bevat alle informatie om het DSM-classificatiesysteem goed toe te kunnen passen. Deel I van het Handboek geeft aanwijzingen voor het klinische en forensische gebruik van de DSM-5, die essentieel zijn voor een correcte toepassing van het classificatiesysteem. Daarnaast worden de classificaties en bijbehorende criteria zeer uitgebreid toegelicht: onmisbare informatie voor de clinicus die op gedegen wijze wil classificeren.

De DSM-5-TR is een publicatie van de American Psychiatric Association (APA) en de opvolger van de DSM-5. De Engelstalige editie van DSM-5-TR verscheen in maart 2022.

Over de Nederlandse vertaling
Het Handboek voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-5-TR) is de vertaling van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5-TR®).

De vertaalde editie van de DSM-5 is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Uitgeverij Boom en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Onder leiding van prof. dr. Michiel W. Hengeveld heeft een grote groep vertalers en experts gewerkt aan de Nederlandse vertaling. Ook bij de totstandkoming van de vertaling van de DSM-5-TR speelde prof. dr. Michiel W. Hengeveld een belangrijke rol als supervisor.

De Nederlandse vertaling van de DSM-5-TR bedient een zeer ruime doelgroep: voor onder meer psychiaters, psychologen, (ortho)pedagogen, professionals in de ggz, (huis)artsen, verpleegkundigen, psychosociaal werkenden en studenten in opleiding tot deze beroepen is de DSM-5-TR een onmisbaar handboek.

Specificaties

ISBN13:9789024449798
Trefwoorden:psychiatrie, DSM-5
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:1216
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        DSM-5-TR (gebonden)