Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Cognitieve gedragstherapie: de basisvaardigheden (herziening)

Paperback Nederlands 2022 9789024437214
Verkooppositie 5059Hoogste positie: 259
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Met Cognitieve gedragstherapie: de basisvaardigheden kunnen therapeuten en studenten zich bekwamen in de basisinterventies die deel uitmaken van cognitieve gedragstherapie. De hoofdstukken kenmerken zich door een stapsgewijze uitleg van de diverse methoden, geïllustreerd door praktijkvoorbeelden.

Nieuw in deze herziene editie is dat het accent is verbreed van Becks cognitieve therapie naar (geïntegreerde) cognitieve gedragstherapie. In dat kader zijn hoofdstukken toegevoegd over COMET en experiëntiële en imaginatie-procedures, waaronder imaginaire rescripting. Verder is er een apart hoofdstuk besteed aan de socratische dialoog.

De auteurs zijn allen cognitief gedragstherapeuten en – naast hun klinische werk – betrokken bij CGT-onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789024437214
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:328
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:27-9-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Erik ten Broeke

Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij maakt deel uit van Visie, een praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer.

Andere boeken door Erik ten Broeke

Over Steven Meijer

Steven Meijer, klinisch psycholoog (NIP), psychotherapeut (BIG) en gedragstherapeut (VGCt) maakt deel uit van VISIE, praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer. Hij is supervisor/opleider voor de VGCt, trainer Dialectische Gedrags Therapie (DGT) en trainer EMDR (EMDR-E). Voorts is hij verbonden aan de Stichting Dialexis en actief in opleidingen en consultatie in Dialectische Gedrags Therapie. Hij schreef onder andere samen met Wies van den Bosch het boek 'Zoeken naar Balans, een praktisch handboek voor Dialectische gedragstherapie'.

Andere boeken door Steven Meijer

Over Kees Korrelboom

Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden, onderdeel van de Parnassia Bavo Groep.

Andere boeken door Kees Korrelboom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cognitieve gedragstherapie: de basisvaardigheden (herziening)