Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Scrum voor managers

Dé methode voor teameffectiviteit en resultaatgericht organiseren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789024407972
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Scrummen is simpel: één resultaat, twee lijstjes, drie rollen en vier meetings. Scrum helpt bij het organiseren van je werk, als team. Of het nu gaat om de creatie van een product of dienst of om het resultaatgericht stimuleren van teams. Niets hoeft u nog tegen te houden om vandaag te beginnen met het resultaatgericht organiseren van werk en projecten.

'Scrum voor managers' biedt een methode om in omgevingen waar veel verandert en nieuwe dingen gedaan worden, waar tot nu toe planningsproblemen zijn, waar resultaten te laat, te duur of niet goed zijn, de boel veel beter te maken. Het is bijzonder geschikt voor situaties waarin veel dynamiek is en veel (onverwachte) veranderingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld door veranderende eisen, voortschrijdend inzicht, marktveranderingen of nieuwe technologie.

Op een praktische en laagdrempelig wijze leert u hoe Scrum werkt, en wat u als leidinggevende moet doen (en laten) om Scrum succesvol voor u te laten werken. Dit hands-on geschreven boek geeft antwoord op de meest belangrijke vragen waarop elke resultaatgerichte manager het antwoord moet weten. Simpel, schaalbaar en herhaalbaar!

De Scrum-methode is geschikt voor elke vorm van teamwerk en werktype, niet alleen voor IT-projecten. In de praktijk zien we daarom dat steeds meer andere organisatieafdelingen dan ICT met Scrum aan de gang gaan.

Experts over Scrum voor managers:
'Scrum voor Managers is verplichte kost voor iedereen die leiding geeft in een snel veranderende wereld!' - Jeroen Tas, EVP CIO Royal Philips.

'Dit boek geeft duidelijke antwoorden op alle management vragen rond Scrum, en is bovendien ook nog eens geschreven in een zeer toegankelijke stijl.' - Ron van Kemenade, CIO ING Bank.

'Alles wat je nodig hebt om Scrum echt in te voeren is dit boek plus een flinke dosis lef!' - Svenja de Vos, CIO Tele2 Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789024407972
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:22-1-2017
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Scrum voor managers
Peter de Roode | 13 september 2017
Nu veel bedrijven agile willen of moeten werken, wordt de vraag naar een methodiek steeds luider. Scrum kan een hulpmiddel daartoe zijn. In een overzichtelijk boek worden de principes uitgelegd van scrum. Een methodiek die gaat over effectiviteit en niet over efficiency.
Lees verder
recensie
Scrum voor managers
Dick Bos | 11 maart 2014
‘Scrum voor managers’ van Rini van Solingen en Rob van Lanen is een overzichtelijk boek. Maar is het nu echt zo anders als goed uitgevoerd project- of programmanagement? Over de vormgeving is goed nagedacht. Het kiezen voor aansprekende foto’s en passende teksten versterken het effect van het daaropvolgende hoofdstuk en daarmee het boek.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
5 stemmen
2
3
0
0
0

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Rini is vooral spreker en auteur. Zijn expertise is snelheid en wendbaarheid van mensen en organisaties. Jaarlijks geeft hij er zo’n honderdvijftig lezingen over op kennissessies, conferenties en bedrijfsevenementen. Zijn bekendste (management) boeken zijn: De kracht van Scrum (met Eelco Rustenburg), De Bijenherder, Formule-X (met Jurriaan Kamer), AGILE, en Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten (beide met Rob van Lanen).

Andere boeken door Rini van Solingen

Over Rob van Lanen

Rob van Lanen is managementcoach en trainer bij Prowareness. Als managementcoach is hij met veel enthousiasme bezig met organisatieverbetering bij de klanten van Prowareness. Tegenwoordig is hij steeds frequenter actief in de directiekamers, aangezien van daaruit veel draagvlak voor organisatieverandering te realiseren is. Verder brengt hij zijn passie en ervaring over middels zijn workshops over leiderschap: De Wendbare Leider. Hij richt zich daarbij op houding, gedrag, competenties en vaardigheden van leidinggevenden. Als Professional Scrum Trainer (PST) is Rob door Scrum.org gecertificeerd om praktijkgerichte trainingen voor de Scrum Master (PSM)- en Product Owner (PSPO)-rol te geven. Hij is hiervoor opgeleid door Ken Schwaber, bedenker van Scrum en founder van Scrum.org, het trainingsinstituut op het gebied van Scrum. Rob steekt veel passie en energie in zijn vele trainingen als ‘analoge man in een digitale wereld’ en dit waarderen zijn cursisten. Naast deze rollen is Rob als vader in een jong gezin iedere dag aan het leren. Als je meer over hem te weten wil komen kun je hem volgen op Twitter (@robvanlanen). Hij is altijd bereid om in contact te komen via rvanlanen@prowareness.nl of LinkedIn.

Andere boeken door Rob van Lanen

Inhoudsopgave

1 Waarom zou Scrum voor jou interessant zijn?
2 Hoe werkt Scrum?
3 Wat is het verschil tussen Agile en Scrum?
4 Hoe stuur je Scrum-teams aan?
5 Kan elke organisatie met Scrum werken?
6 Wat kost Scrum en wat levert het op?
7 Hoe voer je Scrum in?
8 Welke valkuilen zijn er bij Scrum?
9 Hoe vorm je Scrum-teams?
10 Hoe bewaak je scope en voortgang met Scrum?
11 Hoe borg je voorspelbaarheid en productiviteit met Scrum?
12 Hoe borg je kwaliteit met Scrum?
13 Hoe schaalt Scrum?
14 Hoe overtuig je anderen van het nut van Scrum?

Nawoord
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scrum voor managers