Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Taxatieleer Vastgoed 1

Zesde druk

Gebonden Nederlands 2013 9789001823795
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 606Hoogste positie: 38
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De laatste decennia is de Nederlandse vastgoedbranche sterk geprofessionaliseerd en is de uitdaging van de taxateurs van onroerende zaken groter dan ooit tevoren. Was het vroeger nog mogelijk voor de taxateur zich te beroepen op ervaring en kennis, tegenwoordig vraagt de klant om uitgebreide analyse en onderbouwing. De taxatieleer is dan ook sterk in ontwikkeling. Taxatierichtlijnen en- technieken ontwikkelen zich in hoog tempo. Deze nieuwe editie van 'Taxatieleer vastgoed' beschrijft alle belangrijke actuele ontwikkelingen.

'Taxatieleer vastgoed' geeft een praktisch georiënteerde inleiding in de verschillende onderdelen van de algemene taxatieleer vastgoed. Het is daarmee al jaren hét Nederlandstalige standaardwerk op dit gebied. De gepresenteerde theorie is zoveel mogelijk verduidelijkt door middel van voorbeelden, die direct aan de specifieke Nederlandse praktijk zijn ontleend.

'Taxatieleer vastgoed 1' gaat uit van de kennis die een makelaar-taxateur van woningen moet hebben om in aanmerking te komen voor de persoonscertificatie tot Register Makelaar-Taxateur (RMT).

'Taxatieleer vastgoed 2' vult die kennis aan tot het niveau van een specialist en biedt de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de persoonscertificatie tot Register-Taxateur (RT) Bedrijfsmatig Vastgoed of Register-Taxateur Landelijk Vastgoed.

'Taxatieleer vastgoed' is een standaardwerk voor zowel studenten van vastgoed- en makelaarsopleidingen als voor professionals uit de praktijk zoals makelaars en taxateurs. Maar ook professionals uit andere vastgoedpartijen zoals banken, beleggers, ontwikkelaars, accountants, notarissen, advocaten en rechters moeten steeds vaker in staat zijn het werk van taxateurs te beoordelen en vinden in dit werk de nodige achtergrondinformatie.

De methode wordt ondersteund door een website www.taxatieleer.noordhoff.nl met daarop o.a. verschillende taxatierapporten, meetinstructies en spreadsheets voor marktwaardeberekeningen.

Specificaties

ISBN13:9789001823795
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:536
Uitgever:Noordhoff
Druk:6
Verschijningsdatum:20-8-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over P.C. van Arnhem

Drs. P.C. van Arnhem is onteigeningsmakelaar. Hij heeft in de loop der jaren talloze ondernemers bijgestaan als belangenbehartiger bij minnelijke onteigening. Verder is hij 175 keer benoemd als deskundige door tien verschillende rechtbanken. Hij is ook auteur van het standaardwerk ‘Taxatieleer Vastgoed’.

Andere boeken door P.C. van Arnhem

Over Tom Berkhout

Prof. dr. T.M. Berkhout studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarna werkte hij als inspecteur inkomstenbelasting op de ondernemersafdeling te Amsterdam. Na het behalen van het makelaarsdiploma Verzekeringsleer werd hij inspecteur vennootschapsbelasting bij de landelijk opererende Verzekeringsgroep van de Belastingdienst. In 1996 voltooide hij de opleiding master of real estate aan de UvA. Sinds 1998 is hij hoofd van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst. In 2001 werd hij verkozen tot professional member van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Een jaar later promoveerde hij aan de UvA op het proefschrift 'Fiscaal afschrijven op het vastgoed'. Sinds 2003 is hij hoogleraar Real Estate aan de Universiteit Nyenrode en geeft daar leiding aan het Nyenrode Real Estate Center. Berkhout publiceert regelmatig boeken en artikelen over de vastgoedsfeer en treedt regelmatig op als inleider op congressen en seminars.

Andere boeken door Tom Berkhout

Inhoudsopgave

1. Ontwikkeling van de economische waardetheorie
2. Concepten van marktprijs, marktwaarde en worth
3. Fundamenten van de taxatieleer
4. Taxateur en opdrachtgever
5. Taxatieproces
6. Waardebegrippen
7. Juridische en fiscale waardering
8. Externe en algemene invloedsfactoren
9. Interne vastgoedobjectkwaliteit
10. Taxatiemethoden voor de algemene praktijk
11. Eindoordeel
12. Taxaties voor specifieke doeleinden

Antwoorden op vragen
Geraadpleegde literatuur
Met dank aan
Over de auteurs
Lijst van afkortingen
Lijst van symbolen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taxatieleer Vastgoed 1