Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Company of Leaders

Gebonden Engels 2001 9780787955830
Verwachte levertijd ongeveer 15 werkdagen

Samenvatting

De tijden zijn voorbij dat organisaties voldoende hadden aan goede managers. Om tegenwoordig succesvol te zijn hebben organisaties de kennis energie, ideeën en creativiteit van alle werknemers nodig, van de mensen op de werkvloer tot de algemeen directeur. Werknemers, op welk niveau dan ook, die zich gedragen als leiders, zelf initiatieven nemen en constant het belang van de totale organisatie voor ogen hebben, kortom: werknemers die zich inzetten alsof het bedrijf van hen is.

Maar hoe bereikt u dat? Door een omgeving te creëren waarin mensen zich kunnen ontplooien, zich uitgedaagd voelen, iets van zichzelf kunnen achterlaten en graag met anderen samenwerken. Quinn en Spreitzer presenteren op basis van jarenlang onderzoek een stappenplan om een onderneming te veranderen in een organisatie van leiders. Ze beschrijven vijf uitgangspunten die daarvoor nodig zijn: zelf-empowerment, visie en uitdaging, ondersteuning en een gevoel van veiligheid, openheid en vertrouwen en controle. De vele voorbeelden in het boek laten zien dat deze uitgangspunten werken.

Specificaties

ISBN13:9780787955830
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:224
Druk:0
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Robert Quinn

Robert E. Quinn is verbonden aan de Graduate School of Business van de University of Michigan. Zijn model van concurrenede waarden heeft zijn nut bewezen in een verscheidenheid van ondernemingen overal ter wereld, waaronder enkele Nederlandse multinationals.

Andere boeken door Robert Quinn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Company of Leaders