Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Schrijven voor het brein - ‘Leert je beter gedrag te sturen’

Enthousiaste reacties over ‘Schrijven voor het brein’ gelezen op LinkedIn, dus ik was reuze benieuwd. Ik heb snel het boek aangevraagd en handenwrijvend zitten wachten tot het bezorgd werd. De titel alleen al klinkt uitnodigend.

Dymph Neeteson | 9 januari 2023 | 2-3 minuten leestijd

Het is niet de eerste keer dat ik dit soort managementboeken lees. Automatisch zit er dan voor mij al bekende informatie in. Simpelweg, omdat bijvoorbeeld de beïnvloedingsprincipes van Cialdini onmisbaar zijn als we het hebben over het beïnvloeden van menselijk gedrag. Voor mij dus geen nieuws. Maar als je hier nog niet bekend mee bent, superwaardevolle info.

Praktische tips

De verschillende communicatiestijlen van je lezers en de tips hoe je hierop inspeelt op je website zijn nuttig. Ik houd van praktisch. Ik heb meteen een andere tip uit het boek toegepast. De schrijvers adviseren korte zinnen en korte woorden te gebruiken als je schrijft voor het web. Gemiddeld 10 woorden per zin en 6 tekens per woord.

Ik let al op zinslengte en toegankelijk taalgebruik. Ik zet dan ook resoluut extra punten in mijn zinnen. En ik laat komma’s met evenveel gemak verdwijnen als Hans Klok zijn assistentes. Dus ik denk dat het wel goed zit met het blog dat ik aan het schrijven ben. Ik wil het alleen zeker weten. Daarom heb ik Word op hun aanraden zo ingesteld dat ik dit kan controleren. En wat blijkt? Gemiddeld 10,6 woorden per zin. En 5,7 tekens per woord. Ik reken het goed.

Over Dymph Neeteson

Dymph Neeteson is (ICT-)tekstschrijver, Copywriter en LinkedIn Trainer met kennis van Social Selling, SEO, E-mail-marketing, Marketingcommunicatie.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Wim van der Mark, Martin van Kranenburg, Michel Rolvink
Schrijven voor het brein

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden