Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

ik.nl

Wie wil je zijn op internet? Sommige mensen starten enthousiast op allerlei sociale media, maar ook veel mensen schromen om hun eigen ideeën en gedachten te uiten op het net. Meestal omdat de gedachte dat iedereen meekijkt en kritiek uit kan oefenen, hen afschrikt. En juist daarvoor geeft het toegankelijke boekje 'Ik.nl' van Carlijn Postma handvatten.

Dorien van Doorn | 26 september 2011

'Ik.nl' is geschreven in een prettige stijl die gemakkelijk wegleest. Het biedt handvatten voor alle digitale daklozen die rondzwerven in de wereld van social media. Het beschrijft de grenzen die je op het net in de gaten moet houden om die persoonlijkheid uit te stralen, die je in werkelijkheid ook bent. In tegenstelling tot voorheen is het tonen van je ware identiteit op het net zeer wenselijk. Vage termen als ikbenJan als naam, kunnen niet meer, openheid van zaken is gewenst. Maar op welke manier? Op die vraag geeft 'Ik.nl' in eenvoudige bewoordingen antwoord. Authenticiteit op het net. Ben je een informer, die informatie deelt en advies geeft, of ben je een meformer, iemand die graag over zichzelf praat? Behoor je tot de happy people, die alleen over de positieve zaken praat op het net, of kun je ook scherpe kanten correct verwoorden, zonder te kwetsen, zaken te verdraaien of te kopiëren zonder bronvermelding? Vroeger was kennis macht, nu gaat het om het delen van kennis. Dat vereist andere uitgangspunten en een andere houding als persoon. Naast de gevoelsmatige kant, waarbij de schrijfster de lezer vertrouwen geeft, worden ook in het kort allerlei handigheidjes besproken. In een van de hoofdstukken komt een advocaat aan het woord. Hij beschrijft de huidige stand van zaken over de wetgeving rond werkgevers en werknemers en hun relatiebeding in arbeidscontacten. Heel interessant. Sinds de komst van sociale media en met name LinkedIn is daar veel veranderd. Ook komen een sollicitant en een recruiter aan het woord. Zij vertellen hun ervaringen op het net en hun inzichten, daarvan kan de lezer leren. Een prettig boek dat vertrouwen geeft aan de starter in de sociale media. Het graaft niet diep. Voor diegene die al los zijn op het net biedt het boek geen toegevoegde waarde.

Over Dorien van Doorn

Dorien van Doorn is sinds 1991 zelfstandig gevestigd als interim Supply Chain Manager. De rode draad in haar opdrachten zijn implementaties van conceptuele wijzigingen in grote organisaties, profitsector, productie, trade, multinationals.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden