OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Advisering

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Advisering

  Hier vindt u artikelen rond boeken over adviesvaardigheden. Van acquisitie tot adviestraject & van Block tot Caluwe. Kortom alles voor managementadviseurs en consultants.
  246 resultaten
  preview
  Advisering
  25 november 2022
  Bas van Gils
  2-3 minuten leestijd
  ‘Stevig staan in advies’ belooft je te helpen stapsgewijs scherper en brutaler te worden, en daarmee invloedrijker. Bas van Gils schreef het boek als gids en bemoediging voor met name junior en medior adviseurs/ consultants. In zijn preview vertelt hij wat die van het boek mogen verwachten.
  nieuws
  Advisering
  19 oktober 2022
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: De macht van McKinsey en Getting Along.
  interview
  Advisering
  17 maart 2022
  Karin de Zwaan
  ‘Een boek in de vorm van een oral history. Het stelt de ervaringen én de opvattingen aan de orde die Hans Andersson heeft opgedaan in zijn lange loopbaan als organisatieadviseur, met name in het publieke domein.’ Zo verwoordt journalist Jan Tromp de doelstelling van het boek ‘De Influisteraar’ over het werkzame leven van organisatieadviseur Hans Andersson.
  interview
  Advisering
  14 december 2021
  Lex van Almelo
  7-10 minuten leestijd
  Als één van de oprichters van adviesbureau AEF (Andersson Elffers Felix) groeide Hans Andersson (75) uit tot een autoriteit op zijn vakgebied. In De Influisteraar schetst journalist Jan Tromp de wereld van het organisatieadvies en de methode van Andersson.
  preview
  Advisering
  15 september 2021
  Luuk Haegens
  3-5 minuten leestijd
  Uit gesprekken met meer dan 300 accountants blijkt dat meer dan 90 % van hen onvoldoende inzicht heeft in de kostprijs bij hun klanten en geen idee heeft van wat de impact is van kleine wijzigingen in productiviteit, bezetting, efficiency op het resultaat. Verder blijkt dat veel accountants het moeilijk vinden om hun adviesrol concreet vorm te geven.  
  recensie
  Advisering
  13 september 2021
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  Toen ik Het Groot Interventieboek uit de enveloppe van Managementboek haalde was mijn eerste reactie: ‘Wat een pil!' Het heeft namelijk vierhonderd bladzijden. De tweede reactie was: ‘wat mooi en overzichtelijk opgemaakt!' 
  recensie
  Advisering
  14 juli 2021
  Jasmijn Mioch
  1-2 minuten leestijd
  Een boek als dit verdient het om op ongewone wijze gelezen (en gerecenseerd!) te worden. Niet van A tot Z of van kaft tot kaft. Sla het open en blijf ergens hangen. Of niet. Lees het op jouw eigen manier.
  recensie
  Advisering
  1 juni 2021
  Sjors van Leeuwen
  3-4 minuten leestijd
  Organisatieadvies is een bijzonder vak. Want zoals vaak gezegd wordt onder adviseurs: ‘Je bent zelf je belangrijkste instrument'. Maar wat betekent dit in de dagelijkse praktijk? We lezen het in De Binnenkant. Daarin delen tien organisatieadviseurs in volle eerlijkheid hun ervaringen, met al hun gevoelens en twijfels tijdens het werk.
  recensie
  Advisering
  21 mei 2021
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  Eric Mooijman begint zijn boek De complete consultant met een overzicht van ontwikkelingen in het consultingvak, en een voorspelling: het einde van bestaande ‘consulting-competencyframeworks'. De kern van het boek is Mooijmans (10 jaar KPMG Consulting, en nu 20 jaar zelfstandig adviseur) model voor de Complete Consultant.
  recensie
  Advisering
  14 mei 2021
  José Otte
  2-3 minuten leestijd
  Aan de hand van gesprekken met o.a. Jaap Boonstra en Mathieu Weggeman, schrijven Marijne Vos en Ben Kuiken op serieuze wijze over mensen die vast zitten in systemen en hoe die systemen zelfgecreeerde illusies zijn. En... je gaat dat zien als je het eenmaal doorhebt.
  preview
  Advisering
  11 mei 2021
  Eric Mooijman
  3-4 minuten leestijd
  In De complete consultant - Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw introduceert Eric Mooijman een model dat focust op disrupties in de consultingmarkt. Hij vertelt erover in deze preview.
  interview
  Advisering
  10 mei 2021
  Bert Peene
  8-12 minuten leestijd
  Politieman Leen Schaap begon vijf jaar geleden als interim bestuurder bij de Amsterdamse brandweer. In zijn boek Brand in Amsterdam maakt hij de balans op over zijn tijd bij een verwaarloosde organisatie. Met zijn boek wil hij vooral overheidsinstellingen in het algemeen een spiegel voorhouden. Joost Kampen, auteur van verschillende boeken over Verwaarloosde organisaties, schuift aan bij ons gesprek met Leen Schaap.
  recensie
  Advisering
  15 april 2021
  Rick Lindeman
  3-5 minuten leestijd
  Net op het moment dat ik dacht dat ik het grote Fröbelboek door had, verraste het me weer. Ik had al ruim 150 pagina's vol werkvormen, modellen, spellen en chatgesprekken achter de rug. Toen stond ineens de pagina op zijn kop. Er was nog een hele weg door het boek af te leggen. Als je vanaf de achterkant begon.
  preview
  Advisering
  9 april 2021
  Ben Kuiken
  3-4 minuten leestijd
  Veel mensen in organisaties lijden aan een vorm van terminale serieusheid. Dat stellen Marijne Vos en Ben Kuiken in hun nieuwe boek Het Grote Fröbelboek voor Adviseurs. Hun advies: ga spelen en fröbelen.
  recensie
  Advisering
  16 oktober 2020
  Elly Stroo Cloeck
  Als adviseur binnen een organisatie heb je een bijzondere positie, zo stelt het boek Advieskunst van Noëlle van der Hagen en Machiel Willemsen. Je kent het bedrijf beter dan een externe consultant, maar daardoor is het juist lastig je te positioneren als een onafhankelijke deskundige.
  recensie
  Advisering
  17 september 2020
  Nico Jong
  2-3 minuten leestijd
  Hoe kun je als adviseur in een steeds complexer wordende wereld het verschil blijven maken in de toekomst? Het antwoord op deze vraag is voor veel adviseurs moeilijk te vinden tegenwoordig.
  recensie
  Advisering
  10 september 2020
  Frank van Kuijck
  4-5 minuten leestijd
  Down en out? Hoe blijf je als adviseur aantrekkelijk genoeg voor de organisatie en opdrachtgevers waar je voor werkt? Zonder onderhoud van de skills en competenties van de adviseurs sta je stil. En stilstand is achteruitgang.
  recensie
  Advisering
  10 juli 2020
  Sippy van Akker
  3-5 minuten leestijd
  Voor me ligt het boek Meesteradviseur; Handboek voor duurzame groei in je adviesrol van Rob Bertels en Gerlof Schutte. De kernvraag luidt Hoe blijven adviseurs op duurzame wijze toegevoegde waarde bieden in een voortdurend veranderende context?
  interview
  Advisering
  26 juni 2020
  Bert Peene
  5-7 minuten leestijd
  Een verwaarloosde organisatie is een buitengewone leerschool voor iedere adviseur. Dat is een van de belangrijkste lessen die Joost Kampen met zijn nieuwste boek aan zijn collega’s wil meegeven. Behalve een stevige professionele identiteit en een adequaat interventie-instrumentarium heb je een dikke huid nodig, want veel waardering voor je werk krijg je niet; zeker niet in het begin. Dit boek, dat vooral geschreven is voor in- en externe adviseurs, wil helpen om de werkelijkheid van het advieswerk in verwaarloosde organisaties beter te begrijpen.
  recensie
  Advisering
  25 juni 2020
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Om anderen goed op weg te kunnen helpen, zullen we allereerst aan zelfreflectie moeten doen. Rob Bertels en Gerlof Schutte in Meesteradviseur. Een advies dat overigens niet alleen opgaat voor adviseurs en trainers, maar zeker ook voor leidinggevenden

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden