Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Duurzaam Denken Doen

Inspiratieboek voor onze gezamenlijke toekomst

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789462760172
Voormalig top 100Totaal 37 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe ziet ons leven eruit in 2035? De doemscenario's van smeltende ijsbergen en vervuilde rivieren kennen we inmiddels wel. Maar kan het ook anders? Wie goed om zich heen kijkt, ziet dat er al veel gaande is. Steeds kritischer kijken we naar onze manier van wonen, werken, reizen, produceren en consumeren, leren en gezond blijven. We worden ons bewuster hoe het beter kan. Maar hoe versnellen we de verandering die we willen? Dit boek wil een positieve bijdrage leveren aan die verandering met tips, inspiratie en een agenda voor de toekomst.
Een groep van ruim 400 vrijwilligers heeft zich in het project 'Our Common Future 2.0' een jaar lang gebogen over de vraag hoe we kunnen doorstarten naar een meer duurzame toekomst.

Deze unieke denktank heeft de basis gelegd voor dit boek. Het gaat in op negentien actuele thema's, van economie tot spiritualiteit en van leiderschap tot afval. Voor elk van die thema's wordt een visie neergezet en worden tips gegeven. Samen levert dat een schat aan ideeën op voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame maatschappij. Dit boek wil bijdragen aan positieve veranderingen voor de wereld van morgen.

Specificaties

ISBN13:9789462760172
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:365
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:9-7-2014
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Duurzaam Denken Doen
Gijs Niezink | 17 november 2011
Het boek 'Duurzaam denken doen' is geschreven voor een breed publiek en dient als inspiratiebron voor ons denken en doen over duurzaamheid. Het is geschreven met 2035 als horizon en geeft de lezer vanuit verschillende optieken van vierhonderd vrijwilligers (32 duizend uur denkkracht) in de leeftijd van 17 tot 77 jaar een ongewone kijk op duurzaamheid.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Jan Jonker: ‘Zie duurzaamheid als een enorme kans!’
Pierre Pieterse 19 september 2011 Jan Jonker heeft genoeg van al die doemscenario’s die worden geschetst als we het over duurzaamheid hebben. Het nieuwe boek Duurzaam Denken Doen gaat uit van een positieve kijk op duurzaamheid en wil vooral inspiratie bieden aan de hand van vele concrete ideeën. Jan Jonker, initiatiefnemer van het boek en hoogleraar Duurzaam Ondernemen: ‘Laten we duurzaamheid zien als een geweldige kans!’

Over Jan Jonker

Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. De afgelopen jaren heeft hij daarnaast de Pierre de Fermat-leerstoel aan de Toulouse Business School in Frankrijk en de wisselleerstoel Emile Francqui aan de Vrije Universiteit Brussel bekleed. Zijn werk richt zich op drie samenhangende thema’s: de opkomst van een andere meer duurzame economie, de WEconomy, het ontwikkelen van nieuwe duurzame businessmodellen en transactiesystemen waar geen geld aan te pas komt. Voor dat laatste ontwikkelde en lanceerde hij de app ‘SamSamBank’. Hij schreef met de hulp van heel veel mensen onder andere de bestsellers Duurzaam denken doen (2010), Nieuwe Business Modellen (2015) en Circulair organiseren (2018). De laatste jaren concentreert hij zich met zijn onderzoek meer en meer op de transitievraag die duurzaamheid en circulariteit met zich meebrengen. Hij werkt al jaren samen met Niels Faber aan columns, artikelen en boeken over duurzaamheid, de circulaire economie en transitie. Hij is bereikbaar via: janjonker@wxs.nl.

Andere boeken door Jan Jonker

Inhoudsopgave

Leeswijzer

Deel 1: Denken
1. Positief de toekomst in
2. Onderweg naar duurzaam denken en doen
3. Doen in actie

Deel 2: Doen
4. Maatschappij - De maatschappij, dat ben jij
5. Zorg - Nu zorgen voor morgen: de mens centraal
6. Werk - De nieuwe wereld van werk
7. Spiritualiteit - De stille motor van verandering
8. Leiderschap - Leiderschap in de recycling
9. Bestuur - Aarde zoekt duurzame bestuurders
10. Sociale media - Iedereen aan het roer
11. Economie - Winst met waarde
12. Duurzaamheid - Van duurzaam idee tot doorslaand succes
13. Productie - Samen naar innoveren
14. Afval - Afval valt af
15. Energie - Energie maken doe je zelf
16. Wonen - Een veilig thuis in een open samenleving
17. Water - Terug naar de bron
18. Mobiliteit - In beweging komen
19. Toerisme - Over de toekomst van vrijetijdsbesteding
20. Voeding - Een betere wereld begint op je eigen bord
21. Natuur - De natuur kan wel zonder de mens
22. Leren - Het brein voor de toekomst

Referenties en bronnen
Literatuur
Boxen en figuren

Deel 3: Bijlagen

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Duurzaam Denken Doen