Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Er is leven na de groei

Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789083256450
Direct te downloaden

Samenvatting

Stel je voor: een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben.

'Er is leven na de groei' laat zien hoe dit kan, op een haalbare en betaalbare manier en in korte tijd.

Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt het boek je mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit. Ook laat het boek zien wat deze veranderingen praktisch betekenen voor jouw dagelijkse leven: in je huishouden, je werk en je leefomgeving.

Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat laat zien hoe dit kan. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waardengedreven, sociaal en realistisch.

Het enige dat nodig is, is vertrouwen en daadkracht. Om oude gewoonten en ideeën die de aarde en de mens uitputten los te laten en om samen een nieuwe richting in te slaan. Want na de groei wacht een mooier leven.

Paul Schenderling is econoom en schrijver. Hij schreef dit boek in nauwe samenwerking met twaalf deskundigen: Matthias Olthaar, Kiza Magendane, Frank Maas, Guido Israëls, Martijn Stoutjesdijk, Nadine Mingers, Wouter Marchand, Ruben van de Belt, Rob van der Rijt, Maarten van Nieuw Amerongen, Bjorn Lous en Winne van Woerden.

Specificaties

ISBN13:9789083256450
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:250
Uitgever:Bot uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:18-10-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Er is leven na de groei - ‘Een onderbouwd, haalbaar en gedegen plan’
Freija van Duijne | 30 november 2022
Een gelukkiger en gelijker Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft, hoe zou dat eruit zien? Hoe zouden we dat kunnen realiseren? Een breed geëngageerd schrijverscollectief met Paul Schenderling als penvoerder, heeft dit uitgewerkt in ‘Er is leven na de groei’. Zet je schrap voor een onderbouwd, haalbaar en gedegen plan.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Er is geen bewijs dat groene groei werkt
Ronald Buitenhuis 25 november 2022 Duurzaam produceren, ofwel: groene groei. Missie geslaagd. Het klinkt aantrekkelijk, maar is een heilloze weg, constateert Paul Schenderling in ‘Er is leven na de groei’. ‘We putten de aarde uiteindelijk toch steeds verder uit. De discussies gaan alleen over de aanbodzijde, terwijl het om de vraagkant moet gaan. We moeten gewoon minder consumeren.’ Postgroei en kwalitatieve in plaats van kwantitatieve groei is volgens de auteur de oplossing. En een consumptiebelasting.

Over Paul Schenderling

Paul Schenderling is econoom en schrijver.

Andere boeken door Paul Schenderling

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Er is leven na de groei