Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

'Ondernemers lezen niet'

Vandaag (18/11/2022) is het de Dag van de Ondernemer. Regelmatig komen opmerkingen voorbij als 'ondernemers lezen niet' of 'ondernemers hebben toch geen tijd voor boeken'. Maar aangezien jij nu op deze pagina bent... In deze lijst delen we 10 opvallende boeken voor ondernemers.

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Managementboek Redactie | 18 november 2022

In Het Bestsellerboek staat een interview met Jos Burgers over het schrijven van dunne boeken: 'Je concurreert met een managementboek om de tijd van mensen, en in die tijd kunnen ze ook andere boeken lezen of een Netflix-serie of een voetbalwedstijd kijken. Als je je dat realiseert, dan vind ik het eigenlijk een beetje een belediging als je een boek van 300 pagina's uitbrengt. [...] Als je een managementboek koop, dan hoop je toch in een heel korte tijd veel te leren.'

Jos Burgers

Eén fan per dag

Om maar met die Jos Burgers te beginnen: Eén fan per dag gaat je helpen de klantrelatie te verbeteren. Uit de samenvatting: Met 'gewoon' tevreden klanten schiet je weinig op. Wat je wilt, zijn fans. Want fans bevelen je aan bij anderen, zijn trouw en minder prijsgevoelig, denken graag met je mee en hebben het beste met je voor. Om van klanten fans te maken, moet je hun verwachtingen overtreffen. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het allesbehalve. Omdat het in veel organisaties geen dagelijkse gewoonte is.

Marc van Eck, Ellen van Zanten

Businessplan op 1 A4

Verschenen in 2015, inmiddels een Evergreen en nog regelmatig te vinden in de Managementboek Top 100. Een van de vele lezersrecensies bij dit boek: 'De auteurs van het boek proberen het probleem op te lossen dat plannen en ideeën vaak niet eens tot uitvoering komen, of dat ze ergens tijdens de implementatie falen. Het boek biedt je een methode om je plannen concreet te maken met behulp van 4 handige stappen. Het uiteindelijke doel is dat je een heel businessplan op 1 A4 kunt schrijven, en dat vergt het vermogen op keuzes te kunnen maken. Dit boek helpt je daarbij.'

Kirsten de Roo

Personeelstekort begint bij jezelf

Net verschenen en en zeer actueel. Uit de samenvatting: Als je structureel investeert in je mensen, hoef je niet zo veel tijd, geld en energie uit te geven aan wervingscampagnes en het inwerken van nieuwe mensen. In dit boek lees je alles wat je kunt doen om een aantrekkelijke werkgever te worden, zodat je moeiteloos mensen kunt aantrekken en behouden.

Ben Admiraal

Ondernemen is puur geluk

Uit de recensie van Nick Brummelaar: 'Ondernemen is puur geluk zet je aan om na te denken over een volgende stap en het 'gewoon' te doen. Admiraal roept op om bewuster bezig te zijn met reflectie en ontwikkeling: dat is waardevol en ik denk dat dit bij velen, en zeker ook bij mijzelf, vaak op een tweede plan belandt.'

Meriam Slijkerman

De kunst van high end ondernemen

Uit de samenvatting: Ben jij ook zo’n ondernemer op zoek naar een inkomensdoorbraak in minder tijd? Wil je weten hoe je écht kunt doorgroeien? De kunst van high end ondernemen is dat je je bedrijf naar een hoger niveau tilt door een slimme groeistrategie. Een high end strategie waarin je een zeer waardevol aanbod creëert in minimale tijd en dit verkoopt aan de beste klanten tegen de beste prijzen.

Oscar Bulthuis

Nooit meer voor een baas je bed uit! - Starten met ondernemen en ondernemingsplan schrijven

Uit een van de lezersrecensies: 'Ik had het vorige boek van de schrijver al gelezen en was benieuwd wat dit boek hieraan zou toevoegen. Terwijl ik 'Ondernemen is net reizen' uitlas in een paar uur en het daarna weglegde, had ik voor dit boek, een paar dagen of zelfs weken nodig. Het boek zet aan tot nadenken, nodigt uit om opdrachten te doen en bewust te worden.'

Femke Hogema

Fundament van succes

Het nieuwste boek van Femke Hogema. Voor ondernemers die nu werken als zzp'er maar het ondernemen groter aan willen pakken. Uit de samenvatting: Dit boek geeft jou als groeiondernemer het totaalplaatje en helpt je te bepalen op welk element jij moet focussen om de volgende stap te zetten. Het is een compleet handboek, maar tegelijkertijd heel persoonlijk en vol verhalen. Femke deelt haar eigen reis, en interviewde voor dit boek vijftien succesvolle ondernemers over hun reis. Al die verhalen inspireren, leiden tot nieuwe inzichten en geven energie.

Aartjan van Erkel

Nummer 1

Daniëlle de Jonge schreef in haar expertrecensie: 'Heerlijk verfrissend! En een tikkeltje rebels. Dat ook, heel fijn. De nieuwe blik op hoe je in beeld kunt blijven bij klanten die Aartjan van Erkel beschrijft is de ideale manier om jezelf te onderscheiden.'

Eric Ries

De Lean startup

Het idee van de Lean Startup is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Ondernemers en bedrijven ontwikkelen en lanceren er op succesvolle wijze nieuwe producten mee. De aanpak, waarin het Lean-denken wordt toegepast op het proces van innovatie, maakt het mogelijk de juiste dingen te meten, het product aan te passen en opnieuw te testen. Resultaat: je zult minder tijd en geld verspillen.

Charlotte Meindersma, Hanneke de Wit

Het Bestsellerboek

Het boek uit de inleiding van deze pagina. Een marketingboek voor auteurs, óf ondernemers die auteur willen worden. Een boek kan immers een mooi promotiemiddel voor jouw onderneming zijn.

Tot slot, over deze lijst

Deze lijst is een weerspiegeling van ondernemersboeken eind 2022. Om op de hoogte te blijven van nieuwe boeken voor ondernemers kun je altijd terecht op managementboek.nl/ondernemen.

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

2
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

2
0

Ook een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden