Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Een beter milieu begint niet bij jezelf

Paperback Nederlands 2020 9789493168435
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Eindelijk iemand die het huidige, misleidende klimaatdebat doorprikt en zich niet op individuele gedragsverandering richt. Jaap Tielbeke laat met dit diepgaande en alomvattende boek zien hoe het anders kan, en moet.’ - Roxane van Iperen

‘Doe het licht uit als je de deur uit gaat.’
‘Scheid je afval.’
‘Douche kort.’
Dat waren de ‘groene geboden’ waarmee journalist Jaap Tielbeke opgroeide. Een beter milieu begint immers bij jezelf, zo leerde hij. Veel heeft het niet geholpen, want twintig jaar later blijven de temperaturen stijgen, diersoorten uitsterven en stevenen we af op onvoorstelbare rampspoed.

Maar we zijn nog niet verloren. In Een beter milieu begint niet bij jezelf doorprikt Tielbeke de mythes die het huidige klimaatdebat in de greep houden. We staren ons blind op persoonlijke gedragsverandering en technologische innovatie, terwijl echte verandering begint bij de politiek. Niet bij de aanschaf van een Tesla, maar bij het investeren in het openbaar vervoer. Niet bij een bekering tot veganisme, maar bij het afschaffen van intensieve veehouderij.
Als de situatie ernstig genoeg is, zijn we bereid en in staat tot radicale verandering, zo bewijst de coronapandemie.

'Een beter milieu begint niet bij jezelf' laat zien waarom we de ecologische ontwrichting met eenzelfde urgentie moeten behandelen. En het toont hoe we duurzamer uit de crisis kunnen komen. Een belangrijk en hoopvol boek, dat ons niet vrijpleit van actie, maar vooral laat zien hoe we de echte verantwoordelijken ter verantwoording kunnen roepen.

Specificaties

ISBN13:9789493168435
Trefwoorden:milieu
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:217
Druk:1
Verschijningsdatum:26-6-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jaap Tielbeke

Jaap Tielbeke (1989) is journalist bij De Groene Amsterdammer en schrijver van 'Een beter milieu begint niet bij jezelf', dat in 2020 verscheen. De afgelopen zeven jaar heeft hij zich verdiept in de ecologische crisis. Keer op keer stuitte hij daarbij op het Grenzen aan de groei-rapport uit 1972, dat nog steeds geldt als een ankerpunt in het milieudebat. Met het gouden jubileum van deze oerwaarschuwing in aantocht, besloot hij zich vast te bijten in het vraagstuk dat door de Club van Rome op de agenda is gezet en sindsdien alleen maar aan urgentie heeft gewonnen.

Andere boeken door Jaap Tielbeke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een beter milieu begint niet bij jezelf