Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kracht van een slecht idee

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789493089860
Voormalig top 100Totaal 25 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

We doen iedere dag dingen die – als je er goed over nadenkt – heel raar zijn. We krijgen salaris in ruil voor tijd, niet productiviteit. We bouwen auto’s die enorm hard kúnnen rijden, maar dat nergens mógen. Maar een scooter die harder kan dan hij mag, is dan weer verboden.

We doen alsof het heel normaal is. Ons brein is snel en efficiënt door de verbindingen die het elke dag maakt. Logica en routine brengen ons veilig van A naar B. We halen een toets door de juiste, vooraf vastgestelde, antwoorden te geven. We leren 'wat te denken' in plaats van 'hoe te denken'.

Maar dat brengt weinig creativiteit en vernieuwing. Daarvoor moeten we beginnen met het stellen van andere vragen; vragen die kunnen leiden tot krankzinnige, onrealistische en op het eerste oog ronduit slechte ideeën. Dat zijn namelijk de ideeën die uiteindelijk zorgen voor de grootste innovaties, zoals topsport en wetenschap al eeuwen bewijzen.

In dit boek pleit Rico Bakker voor het slechte idee en probeert hij je te leren hoe je dat bedenkt, door tegendraadse technieken toe te passen en er (creativi)tijd en energie in te steken. Zijn advies: ga eens wat vaker leven alsof het je eerste dag is.

Specificaties

ISBN13:9789493089860
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:188
Druk:1
Verschijningsdatum:4-4-2023
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De kracht van een slecht idee - ‘Inspireert!’
Daniëlle de Jonge | 14 juni 2023
Creativitijd. Dat vind ik zo’n goed woord! Omdat creativiteit zich niet een hokje laat zetten, je niet op afroep briljante ideeën uit je mouw schudt of omdat sommige oplossingen nou eenmaal inweektijd nodig hebben. Topterm dus wat mij betreft. Want nieuwe inzichten en antwoorden kosten tijd. En een verfrissende aanpak helpt vaak ook. Precies daarover gaat ‘De kracht van een slecht idee’ van Rico Bakker – creatieve denker bij uitstek.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Tegen de richting in kom je op vernieuwende ideeën
Bas Hakker 17 mei 2023 In het bijzonder vormgegeven boek ‘De kracht van een slecht idee’ gooit Rico Bakker de wereld ondersteboven. Het idee? Als je creatief wilt zijn dan moet je leren om tegen de stroom in te varen. Bakker: ‘Wanneer we weten wat goed is, denken we soms ook te weten wat fout is. We zijn daardoor vatbaar voor aannames.’
preview
De kracht van een slecht idee
Rico Bakker 6 april 2023 ‘Slechte ideeën bestaan niet,’ hoor ik mensen wel eens zeggen. Maar neem van mij aan: ze bestaan wel degelijk. Ze zijn alleen niet per se nutteloos. In mijn boek beschrijf ik hoe je ze kunt inzetten om creatiever en innovatiever door het leven te gaan. Waarom absurde denkrichtingen en domme vragen uitstekend bijdragen en misschien zelfs wel noodzakelijk zijn.

Over Rico Bakker

Toen hij negen was, besloot Rico Bakker (Groningen, 1993), als kleinste in de klas, dat hij de top wilde bereiken … in het basketbal. Dat klinkt misschien niet als een heel goed idee, maar klein zijn in een sport met tweemeterlange mannen om je heen dwingt je wel om creatief te zijn. Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen: ''Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.'' Rico ziet het liever omgekeerd. ''Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg!'' Er zijn namelijk veel dingen die wij heel normaal lijken te vinden, maar die - als je er iets langer over nadenkt - eigenlijk heel raar zijn. Omgekeerd kunnen we veel leren van dingen die wij als absurd of idioot beschouwen. Slechte ideeën, domme vragen en absurde denkrichtingen helpen ons om denkkaders te doorbreken en vernieuwende oplossingen te bedenken. Tegenwoordig maakt Rico de Slechte Ideeën Podcast, is hij één van de snelst groeiende keynote sprekers op het gebied van creativiteit en vanaf heden ook auteur van zijn allereerste boek: De kracht van een slecht idee.  

Andere boeken door Rico Bakker

Inhoudsopgave

10... Personal note
9... Struisvogels
8... We doen het al jaren zo
7... Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg
6... Nu we het toch over sport hebben...
5... Wees niet te slim
4... Fabrieksinstellingen
3... Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg
2... Houtje-touwtje
1... Crisis? What crisis?
GO! Een nieuwe start

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van een slecht idee