Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoogsensitiviteit werkt!

Laat je sterke kanten tot bloei komen op de werkvloer door aandacht voor je kwetsbare kant

Paperback Nederlands 2021 9789492595416
Verkooppositie 1682Hoogste positie: 205
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Als hoogsensitieve werknemer ervaar je jouw eigenschap al snel als een last. Ruzie onder collega’s, ontevreden klanten, een te hoge werkdruk of een competitieve werkcultuur kunnen leiden tot overprikkeling, faalangst en onzekerheid. Hoe zorg je ervoor dat je daaraan niet ten onder gaat? Hoe kun je jouw kwaliteiten als hsp volledig tot hun recht laten komen in je werk?

In dit praktische werkboek kun je zelf aan de slag en de antwoorden vinden hoe jij met je kwetsbare kant kunt omgaan op de werkplek en jouw sterke kanten tot bloei kan laten komen. Je ontdekt wat jij nodig hebt om op jouw manier te kunnen werken, welk werk het beste bij je past en hoe je het gesprek aangaat met je werkgever. Met als resultaat: meer plezier op je werk én in je leven.

Dit boek:
- Bevat meer dan 70 oefeningen die je inzicht opleveren en nieuwe vaardigheden leren. De oefeningen zijn ook online te beluisteren of te downloaden.
- Helpt je stapsgewijs om weer tot bloei te komen, van zelfzorg, zelfbeeld, zelfwaardering naar zelfvertrouwen en zelfregie.
- Geeft je de ruimte en de vrijheid om jouw eigen werkplek te creëren die bij je past.

Het boek is te gebruiken voor hoogsensitieve en hoogbegaafde werkenden (in loondienst of zelfstandig) en werkzoekenden of bij een re-integratie traject, als je op zoek bent naar werk dat echt bij je past. Het kan bovendien re-integratie- en loopbaancoaches helpen in hun begeleiding van hoogsensitieve cliënten.

'Dit boek moest geschreven worden. Hsp hebben mooie talenten en competenties en vaak nét even andere inzichten dan collega's. Onderzoeken en publicaties benadrukken vooral de positieve, krachtige kant van de hoogsensitieve medewerker. Die is er zeker, maar kan alleen opbloeien als je ook aandacht hebt voor de kwetsbare kant.'

Specificaties

ISBN13:9789492595416
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Booklight
Druk:1
Verschijningsdatum:8-11-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

Hoogsensitiviteit werkt! - ‘Gedegen en leerzaam’
Nienke van der Boom | 4 februari 2022
 'Hoogsensitiviteit werkt!' richt zich op mensen die weten dat ze hoogsensitief zijn en die hsp soms als last ervaren en zoekende zijn hoe ze hun kwaliteiten tot recht kunnen laten komen in hun werk. En vooral hoe zij hun eigen behoeftes hierbij niet uit het oog zullen verliezen. Maria Schreuders heeft een gedegen loopbaanboek geschreven, voor een specifieke doelgroep.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maria Schreuders

Maria Schreuders is zelfstandig loopbaanadviseur in haar eigen praktijk Fenikscoaching en adviseur werk bij het UWV werkbedrijf. In 2006 kwam zij zelf voor het eerst in aanraking met het begrip ‘hoogsensitiviteit’ en herkende het meteen bij zichzelf. Sindsdien is zij gaan onderzoeken wat hoogsensitiviteit betekent in relatie tot werk. De resultaten hiervan heeft ze bijeen gebracht in het praktische werkboek 'Hoogsensitiviteit werkt!'.

Andere boeken door Maria Schreuders

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding
Wat is hoogsensitiviteit?
Zelfzorg
Zelfbeeld
Zelfwaardering
Zelfvertrouwen
Zelfregie
Zelfverlies

Nawoord

BIJLAGE: Overzicht van alle oefeningen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoogsensitiviteit werkt!