Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 51% korting

De race om het coronavaccin

Hoe een pandemie het beste en slechtste in mensen naar boven haalt

Paperback Nederlands 2021 9789492528728
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
20,-
9,95
VOORDEEL - 51% korting

Samenvatting

Toen iedereen nog dacht dat het allemaal wel meeviel met corona, werkten vaccinmakers al maandenlang aan een nieuw vaccin. Daarbij wisten zij het bestaande ontwikkelrecord voor een werkend vaccin met een factor vijf te verpulveren.

Laverend tussen verwondering, bewondering én ontzetting vertelt 'De race om het coronavaccin' het opmerkelijke verhaal van vaccinmakers die erin slaagden om tegen alle verwachtingen in pijlsnel een werkend vaccin te ontwikkelen. Maar ook over de vertragende bureaucratie rondom het daadwerkelijk vaccineren.

Dit boek sleept je mee in de woelige wereld van wetenschap, politieke belangen, commerciële motieven en persoonlijke emoties. Het laat zien waartoe mensen in staat zijn als het gevoel van urgentie groot is en traditionele belemmeringen niet langer gelden. Het vertelt ook hoe arrogantie, tegengestelde belangen en gebrek aan regie het tegenovergestelde veroorzaken.

Daarnaast geeft dit boek inzicht in wat een virus precies is, hoe een vaccin werkt en ontwikkeld wordt en welke belangen er meespelen. Een must-read voor iedereen die de achtergronden wil weten van de strijd tegen de coronapandemie.

'Een prachtig boek om de impact van voortsnellende “speedboten” van nabij te leren kennen. Maar ook om te zien hoe tragisch de rol van alom aanwezige “olietankers” is.' - Menno Lanting, auteur van het boek 'Olietankers en speedboten'

Specificaties

ISBN13:9789492528728
Trefwoorden:virus, corona, vaccin
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:S2 Uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:10-6-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De race om het coronavaccin - Informatief, urgent en met passie
Rudy Kor | 5 juli 2021
Hans van der Loo (adviseur en auteur van boeken als Kus de visie wakker en Waar haal je de energie vandaan?) was bezig met onderzoek voor een boek over teams, toen zijn aandacht werd getrokken door de ontwikkeling van het coronavaccin. Hij vond dat boeiend genoeg om er een apart boek over te schrijven: De race om het coronavaccin.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Interviews en artikelen (3)

interview
We waren schandalig onvoorbereid op de coronapandemie
Willem van Leeuwen 15 juli 2021 Helden die de vorm van leiders aannemen, bestaan bij de gratie van onzekere situaties. Bij een dreigende crisis nemen zij bijna instinctief het voortouw. Zo beschrijft onderzoeker, adviseur en auteur Hans van der Loo de opkomst van de laboratoriumhelden. Zij komen uitgebreid aan bod in zijn nieuwe boek De race om het coronavaccin. Hans is te gast in podcast de Boekenpraktijk.
preview
De race om het coronavaccin
Hans van der Loo 7 juni 2021 Moonshot. Een veelgebruikte term tijdens de zoektocht naar een werkend vaccin tegen corona, die staat voor een onmogelijke uitdaging en werd geïntroduceerd door de Amerikaanse president John F. Kennedy.
interview
Hans van der Loo: ‘We kunnen veel leren van de vaccinontwikkelaars’
Hans van der Klis 2 juni 2021 Hans van der Loo was bezig met de research voor een boek over teams, toen zijn aandacht werd getrokken door de fascinerende race om de ontwikkeling van het coronavaccin. Hij vond alle ontwikkelingen en gebeurtenissen zo leerzaam, dat hij besloot er een apart boek over te schrijven: De race om het coronavaccin.

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.

Andere boeken door Hans van der Loo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De race om het coronavaccin